Şimdi Ara

Yerli Lityum İyon Pili İnceledim (Aspilsan) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
7
Favori
8.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LordSkeletor kullanıcısına yanıt

    Alt kimyası NMC'dir.

    C değeri 5C. Yakında 14 amper ile test edeceğim.

  • Johnny Quid kullanıcısına yanıt

    Siz o klasmandaki pillerden devam etmelisiniz.

    Molicel P26A olabilir.

  • muxo kullanıcısına yanıt
    Hocam bir dur yeni üretim falan arge masrafı yüzünden ilk etap pahalı ya da yakın üretim olabilir ayrıca marka olanlar 1 2 senelik stpkluysa yine ucuz olur kur vs ancak bilmiyorum varsayım yapıyorum ileri zamanda hala pahalı olursa işte o zaman ben ne anladım bu yerli işinden diyebiliriz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • muxo kullanıcısına yanıt

    ilk başta pahalı olur daha yeni yeni çıkartıyorlar

  • barut78 kullanıcısına yanıt

    Artık bizimki daha iyi

  • acil durumlar için almayı düşünüyorum, uzun süre kullanılmadığında deşarj az olursa iyi olur.

  • power-pc P kullanıcısına yanıt

    Evet kendi kendine deşarj değerinin düşük olması çok önemli.


    Uzun vadede bunu da kontrol edeceğim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emeğinize sağlık hocam, harika bir paylaşım olmuş

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alibaba A kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim.

  • Ne iyi olur biliyor musunuz?


    Cep telefonu bataryalarını böyle skop ile incelemeniz. Aynı attığım videodaki gibi.


    Bu ülkede yalan dolan çok olduğu için telefona aldığımız cep telefonu bataryaları da hep kolpa.



    Murat Senyoutube
    Merhaba :) Bu videoda, satın alıp kullandığımız pillerin kapasitelerini karşılaştırdım. Güncellemeleri paylaştığım Instagram Hesabım: instagram.com/ta2awr/ Bu çalışmada kullandığım bazı malzemelerin linkleri: Bilgisayara bağlı kör yük -- https://goo.gl/w18tyZ Kör yük (bilgisayara bağlanmayan) -- https://goo.gl/2e5QE5 USB test kabloları -- https://goo.gl/nssE5b Uni-T UT61E -- https://goo.gl/9tHLAK TS100 dijital havya -- https://goo.gl/HJLkyW Masamdaki kesme matı -- https://goo.gl/GWDNW7 Lehim teli taşıyıcı https://goo.gl/ujoJR1 Bazı BangGood promosyon linkleri: Best-selling Professional Tools(From $2.12) -- https://goo.gl/ix7fQD 15% off Home Hardware & Gadgets -- https://goo.gl/jFoSYd (coupon: a3c4a7) 15% off DIY Good Helper -- https://goo.gl/gE4GKo (coupon: Fasteners)
    https://www.youtube.com/watch?v=DgMrJGjtHok&ab_channel=MuratSen
  • Rindaman kullanıcısına yanıt

    Cep telefonu bataryaları için çok daha farklı cihazlara ihtiyacım var.

    Bir gün bu konuda detaylı bir video çekmek isterim.

  • Sadece fiyatları karşılaştıralım ;


    Aspilsan 2800Mah-14A 140TL

    Sony 3000Mah-30A 110TL

    LG 3000Mah-30A 110TL

    Panasonic 3400Mah-8A 90TL

    Samsung 3500Mah-8A 130TL

    Liitokala 3400Mah-8A 110TL

    Power-Xtra 2500Mah-30A 80TL


    Bu yazdıklarım,tescilli pillerdir.Zaten piladam'ın da incelemeleri mevcuttur.Diyelim ki 4s4p pil grubu yapacaksınız.Yukarıdaki fiyatları 16 ile çarpın.Sizce hangisi daha mantıklı ? Bu arada kanalı tenzih ederim.Sözüm ona değildir.Kendisini ivedilikle izliyoruz,yeni videolarını heyecanla bekliyoruz.Benim diyeceğim ; bu pil bize tam olarak ne avantaj sağlayacak ?


    Not ediniz ; Aspilsan ile diğer orjinal piller arasındaki fark,gün geçtikçe artacaktır.Çünkü her yerli projelerde böyle olmuştur.Ucuzlar diye beklemeyin.Şimdiden bir başkasını alın,karlı çıkarsınız.

  • Sayın @piladam daha kaç kere 140 sayısının yüksek fiyatlı ve pürüzsüz garanti sağlayan bir siteye has olduğunu 90TL ve daha aşağısı fiyatlara alınabildiğini söyleyecek?


    Tüm piller için üreticinin çıkış fiyatlarını kıyaslayalım....


    Ayrıca listedeki fiyatlar diğer markalar arasında da uyuşmaz halde. Yani özellikleri iyi olduğu halde fiyatı çok daha ucuz olanlar var. Kaliteyi hiçe sayarak anlaşılamaz. Bu yerli üretimin kalitesi hakkında bilgi verir misin?

  • aga ben çiftçiyim


    yerli malı diye satılan traktörlerin hali ortada iken gidipte yerli malı alan tayfadan olmayacağım


    malesef yerli malları belli bir kalitenin üzerine çıkamıyor


    almam açık net

  • Amphitritel kullanıcısına yanıt

    Hocam merhabalar;


    Kanalla ilgili yorumlarınız için teşekkür ederim. Bir konuyu düzeltmek isterim.


    Aspilsan A28 isimli pil Birikim Pilleri'ne ait değil. Aspilsan'dan alıp üzerine kar koyup satıyor. Perakende fiyatları ise biraz yüksek.

    Power-Xtra 18650-25P isimli pil Birikim Pilleri'ne ait ancak kendi sitesinde şu anda 93 tl'ye satıyor. Aynı pili sizin de belirttiğiniz gibi 80 liraya yani Birikim Pilleri'nden bile daha ucuza satanlar var. Zaten başka türlüsü imkansız olurdu, Birikim Pilleri'nin pilini aynı fiyata bile başka yerden almazdım, Birikim toplu satışlarda uygun fiyat veriyor ve bu işin ticaretini yapanların da kazanmasını istiyor.


    Diğer pillerin hiçbirisi Birikim'in değil, tahminimce farklı sitelerden fiyat aldınız. Diğer siteler toptan satışta bu markalarla yarışamazlar, o yüzden perakende fiyatlarda yarışıyorlar.



    Bütün bunların ötesinde Aspilsan tek vardiya çalışırsa 8 milyon, 3 vardiya çalışırsa 23-24 milyon hücre üretme kapasitesine sahip.

    Sony herhangi bir fabrikasında 1 ayda rahatlıkla bu kadar hücre üretir. Şu an onlarla yarışmak imkansız. İleride de onlarla yarışmak çok zor olacak çünkü hammaddelerin hemen hemen hepsi dışarıdan geliyor.



    Perakendede dip fiyat veren ve müşteriyi mağdur etmeyen bir firma olsa da onun linki paylaşsam ama maalesef yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piladam -- 17 Ekim 2022; 8:51:56 >




  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Gördüm hocam o fiyatı.90 tl'ye satılan yerden birkaç alışverişim oldu,ağzım yanmıştı.O yüzden güvenmedim.Garantili satan yerdeki fiyatı baz aldım o yüzden.Zaten piladam da o konuya değinmiş.


    Yerli üretim konusuna değinirsek (konuyu saptırdığım için piladam mazur görür umarım) ; yüzlerce örnek var.Yıllardır arşivime eklerim hep.Şimdi tek tek onları ayıklamakla uğraştırma hocam beni.Şu örneği vereyim sadece ; bugün aramızda tartışması açılmıştı.Devletin resmi kanalı TRT'de bir haber yapıldı 4-5 sene önce.Yerli pc anakartı üretildi diye.Seri üretime geçilecek,Amerika sıraya girecekti.Ne oldu o ? Söyleyeyim ; çünkü öyle birşey hiç olmadı.Çin'li bir firmanın aliexpresste satılan bir anakartı idi o.2 liraya led döşemiş bu kişi ve yerli diye TRT 'de haberi yapılmıştı.Hadi bu ufak örnek.


    Yukarıda arkadaşın traktör örneği zaten ayrı bir fiyasko.Bir haftadır fiyat araştırıyorum.Massey 240s traktörün aynısı,yerli diye birkaç firma tarafından üretiliyor(sözde) Ama tamamen aynısı.Sadece birinde Massey diğerlerinde Hattat,Özdilek,Hars vb. yazıyor.Tek fark bu.


    Şimdi bunlar yerliyse ; nasıl oluyor da Massey bayisindeki aynı traktör,diğer markaların aynı traktöründen ucuz oluyor ?


    Şimdilik aklıma gelenler bunlar.


    Herşeyi geçin ; aga bu nedir ;


    https://forum.donanimhaber.com/sarsilmaz-sarbot-metalhead--154247243


    Konudaki ilk mesaja bakınız.Hele youtubeda yine mehter eşliğinde salavatlar getiriliyor.Sonuç ; öyle bir ürün yok.Hiç olmadı.





  • Amphitritel kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Massey 240s traktörün aynısı,yerli diye birkaç firma tarafından üretiliyor(sözde) Ama tamamen aynısı.Sadece birinde Massey diğerlerinde Hattat,Özdilek,Hars vb. yazıyor.Tek fark bu.Şimdi bunlar yerliyse ; nasıl oluyor da Massey bayisindeki aynı traktör,diğer markaların aynı traktöründen ucuz oluyor ?

    İmalatı sadece kaportadan ibaret sanarsak tabii ne üretirsek üretelim birşeye benzeyeceğinden ürettik sayamayız.... Bundan evvel dış dünyaya taparcasına bağımlı olanların her halükarda bunları haklı çıkarmaya çalışmalarını da eleştirebilirsiniz. Tarafsız olamdıkça ilerleyemezsiniz...


    Maalesef memleketimizde hak edenler yükselemiyor ve bir taraftan da acaip ilerliyormuşuz gibi körükleme var. Ama yine de dünya çapındayız ve hem de içten içe ezmeye çalışanlara rağmen. Bu halde gerçek alimlerimizin önü açılsa dünya sadece ve sadece kimden bahsedecek ortada....

    Alıntı

    metni:
    Gördüm hocam o fiyatı.90 tl'ye satılan yerden birkaç alışverişim oldu,ağzım yanmıştı.

    Sorun yaşamanız zaten marka sebebiyle olur diye bekliyoruz. Yani markanın kalitesiyle muhatapsınız. Ama en azından markanın bu fiyatın da altına sattığı aşikar değil mi?





  • hocam elinize saglik


    lifecycle icin de bir testiniz var mi? kac cycle sonra kapasiteleri ne derecede azaliyor gibi; grafik gibi bir sey cok yararli olur sanki

  • Bilgilendirici bir emek harcanmış elinize sağlık ,teşekkürler.FAYDALIMI OLMUŞ /? EVET)

  • Farklı pillerin ömrünü tespit etmek için çeşitli testler yaptım, en az 3 ay sürüyor ve oldukça maliyetli testler.


    Bu pile de bu testleri yapmak isterim ancak şu anda değil.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.