Şimdi Ara

Yerli motorlu BMC VURAN, TSK’ye teslim ediliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yerli motorlu BMC VURAN, TSK’ye teslim ediliyor
    BMC Savunma tarafından geliştirilen 4x4 taktik tekerli zırhlı araçlar için geliştirilen yerli motorların entegrasyon çalışmaları tamamlandı. BMC Power tarafından üretilen yerli ve milli TUNA motorundan güç alan VURAN’lar TSK’ye teslim ediliyor.



    Yerli olarak üretilen 97 adet TUNA motorunun 50’si Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na, 40’ı Jandarma Genel Komutanlığı’na teslim edilecek. 7’si ise yedek olarak tutulacak. Bu araçlar, TSK'nin yerli motordan güç alan ilk zırhlı kara araçları olacak.



    Yerli motorlu BMC VURAN, TSK’ye teslim ediliyor



    Kirpi'ye yerli motor geliyor



    Yerli TUNA motoru, BMC Savunma’nın Kirpi aracına da entegre edilecek. Yerli motorlu 10 adet Kirpi aracının 2024’ün ilk çeyreğinde üretilmesi bekleniyor. TUNA’nın diğer zırhlı kara araçlarına entegre edilmesi için BMC Power ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) arasında görüşmeler sürüyor.



    Marlin SİDA'ya yerli motor entegre edilecek



    BMC Power’ın kara araçları için tasarladığı Azra motoru, revize edilerek deniz araçları için 600 beygir gücünde Levend’e dönüştürüldü. Yerli motor Marlin silahlı insansız deniz aracında (Marlin SİDA) kullanılacak.



    Ayrıca Bkz.ARMA 8x8 zırhlı aracı, ASELSAN YENER mayın tespit sistemi entegrasyonuyla TSK envanterine girdi



    Tuna'nın hibrit versiyonu yolda!



    Yüzde 100 Türk mühendisliği sonucunda üretilen dizel Tuna motoru; 4 silindirli yapıya, 8,4L motor hacmine ve 400 beygir güce sahip. BMC Power bu motorun hibrit versiyonu üzerinde çalışıyor. ASELSAN ve Base Studio iş birliği ile Tuna motoru ve elektrikli motor harmanlanarak düşük yakıt tüketimine sahip hibrit motor geliştirilecek.



    BMC daha yüksek güç isteyen kara araçları için yüksek silindirli motorlar üzerinde çalışıyor. Azra isimli 6 silindirli motor 600 beygir güç üretecek. Utku motoru ise 8 silindire ve 1.000 beygir güce sahip olacak. Bu motor, M60T tankı ve Fırtına obüslerine entegre edilecek. Altay tankında kullanılması için Batu Güç Grubu geliştiriliyor. 12 silindirli Batu, 1.500 beygir güç verecek.




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/savunma-sanayisi/yerli-motorlu-vuranlar-goreve-basliyor/3079188







  • Ordumuzun polisimizin güvenliği için yapılan her türlü güzel işe desteğim tamdır.

  • Maşallah vura vura geliyoruz
  • Eskiden böyle konulara gelip seçim is loading filan yazan gereksizler vardı. Ortaya konan ürünleri gördükçe seslerini kestiler şükür.

  • Emeği geçen herkesin eline koluna sağlık. Lanet batılılardan kurtulmak şart.
  • Dor Niro kullanıcısına yanıt
    çoğu bot , onları kontrol eden trol tayfası var. malesef siyaset yüzünden partilerin bir aracı da sosyal medya da algı çalışması.
  • Şu motor işinin bir sivil versiyonu yapılsa da togg da görsek güzel olmaz mıydı?
  • "Batu Güç Grubu"
  • Dor Niro kullanıcısına yanıt

    @Dor Niro adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:

    Eskiden böyle konulara gelip seçim is loading filan yazan gereksizler vardı. Ortaya konan ürünleri gördükçe seslerini kestiler şükür.

    Motoru biz 1980 yılında da yapardık 2010 yılında da ama motoru yapmak yetmiyor bu motorun en zor şartlarda çalışması durmaması gerekiyor bunun içinde tecrübe gerekiyor Almanlar gibi Fransızlar İngilizler vs gibi


    Bizde tabiki yapacağız 10-20 sene sonra Kenya'da yapacak , bundan 120 sene önce benzinli dizel motor yoktu dünyada eski ile yeniyi kıyas etmemek lazım

  • Dor Niro kullanıcısına yanıt
    1 alana 1 bedava 2 adet köprü var arkadaşlar
  • Brother ToLGa B kullanıcısına yanıt

    yan yattım çamura battım, ne saçmalıyorsun. Türk sanayisi bu konuda çok tecrübeli tei nin pd 170 motoru bir kere kaza kırıma uğramadı. ne diyorsun sen




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 12 Aralık 2023; 10:23:43 >
  • @Albatros D.III Fazıl Bey adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:

    yan yattım çamura battım, ne saçmalıyorsun. Türk sanayisi bu konuda çok tecrübeli tei nin pd 170 motoru bir kere kaza kırıma uğramadı. ne diyorsun sen


    Daha düne kadar Altay tankı için dizel motor arıyorduk? Ankara Şaşmaz sanayide bile git sana dizel motor üretirler ama her motoru askeri araca koyamazsın seni yarı yolda bırakamaz hiç bir koşulda

    Saçmalıyorsun derken? Bu mekanik motorları üretmek sorun değil bunların sorunları ancak tecrübe ile aşılır hemen değil

    Yani yapamazlar demiyorum sadece tecrübe gerekli diyorum

    F35 uçağı kaç tane problem çıkardı örnek işte , kaç tane ülke ortaklığında ve Amerika gibi yüzlerce uçak üretmiş bir ülke üretimi olduğu halde kolay işler değil bunlar

    Bizim iktidar partisi LEGO gibi yaptım olacak sanıyor ilim bilim hak getire onu demek istiyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brother ToLGa -- 12 Aralık 2023; 10:40:4 >




  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Şuan TOGG için batarya fabrikasının yapımı devam ediyor. eğer hacimli üretim sayılarına ulaşırsak elektrikli Motor neden olmasın. helikopter motoru üretebilen bir ülkeyiz. artık üretim ile ilgili sorunumuz yok. maliyet ve zaman sorunumuz var. kusursuz bir sivil bir motor üretsen bile sertifikasyon işleri yıllar alır.
  • arkdaşlar bir şey sorcam bu motoru yapan otomobil motoru da yapabilir mi otomobil motoru üretmek daha ticari daha getirili olmaz mı, ne dersiniz.

  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    Hocam elektrik işi ufak işlerde iş görür yani şehir içi işe gidip gelmede çok işe yarar destekliyorum da hatta ama tüm işleri yapacak araçlar değiller.


    Şehir dışına çıkmak filan için gereksizler ne herkes alsa şarj edilebilecek altyapı var nede besleyecek kadar elektrik üretimi var.


    Gerçekci olmak gerekirse tamamen elektrikli yerine plug in hybrid araçlar daha mantıklı şuanda. İşe gidip gelmek içinde renault zoe fiat 500e gibi araçlar mantıklı.


    Toggun yapacağı büyük araçlarda içten yanmalı motorda olmalı.

  • Bunları, yalakalık yapmadan havuz medyasınada girmeden , haber yapıcak, yaptırıcak bi mecra var mı varsa biri kaynak göstersin.

    Bu motor nedir ne degildir. Haber ne kadar doru ne kadar değil. Benim takip ettiklerim ya yurt dışına kaçtı yada hapiste.

    2 çarpı 2, 4 eder diyene inanmam bu ucan gacan turkiyede.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 12 Aralık 2023; 16:31:29 >
  • jubeii kullanıcısına yanıt

    hayal dünyasından çıkmanı tavsiye ederim.

  • Dor Niro kullanıcısına yanıt

    mesela tülomsaş 10 yıldır motor üretiyor. bu motor haberlerinden bıtkınlık geldi. facebook ana sayfamda da bu motor görseli marin motor diye lanse edilen 2-3 sayfa var bakındım bil bilgi bulamadım.


    marin sektöründe inanılmaz bi kan kaybı ve dışarı bağımlılık var. ya daha 200hp bi motor yok.(tümosan var sanırım bi tek) ulan yap bırak hurdası bizde kalsın, piyasa çin motorları ile dolu. bugün orjinal marin bir çin motoru 22bin eur minimum şanzımansız.


    ek: bide 4 silindir 8 litre motor interkol yok bişe yok nası 400hp. bide kaç devir, ortada render var bilgi yok. bomboş haber




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _bluescream_ -- 12 Aralık 2023; 19:1:18 >
  • _bluescream_ kullanıcısına yanıt

    https://tr.linkedin.com/posts/mavivatan-net_bmc-power%C4%B1n-geli%C5%9Ftirdi%C4%9Fi-azra-marin-motoru-activity-7090404192875347968-TMop


    Yerli motorlu BMC VURAN, TSK’ye teslim ediliyorDefensehereyoutube
    Türk savunma sanayisinde kara araçları için geliştirilen motorların deniz koşullarına uyarlanan versiyonları "mavi vatanda" göreve başlamaya hazırlanıyor. BMC Power, Londra'da düzenlenen dünyanın önde gelen savunma sanayisi buluşmalarından Uluslararası Savunma ve Güvenlik Ekipmanları Fuarı'na (DSEI 2023) katıldı. https://www.defensehere.com/tr/bmc-power-deniz-platformlarina-uyarladigi-azra-motorunu-yil-sonuna-kadar-teslim-edecek
    https://www.youtube.com/watch?si=hUHutD2YC2xXM3xN&v=cyBNCevK3SA&feature=youtu.be


    https://www.bmcpower.com.tr/azra


    motorlar fuar fuar geziyorYerli motorlu BMC VURAN, TSK’ye teslim ediliyor 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 12 Aralık 2023; 20:12:37 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.