Şimdi Ara

YERLİ OTOMOBİL HAKKINDA... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Güncel durum şu;



    2018 Haziran Lansman

    2019 Sonu Seri Üretim

    Planlanıyor...



    https://youtu.be/X4yyqf5MryA

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerli arabaya ne gerek var ki...

    Hiç ugrasmadan, uretmeden suya sabuna dokunmadan yurda giren her arabadan en az bir araba parasi kadar daha vergi aliyosun...

    Birak disardan gelsin arabalar en azindan kalitesinden emin oluruz... Gavur çalmaz malzemenin bi yerinden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatta almam.Türk'lerin yaptığı hiçbir şeye güvenemez oldum artık.Bir mühendis olarak benim bile yerli malımızdan tiksinmem belki de önyargılı olmam ülkece ne seviyeye düştüğümüzün belgesidir.
  • Yerli araba diyince nedense hükümetin devletin araba yapip satmasini bekliyor insanlar. Bu kanaatide devlet adamlari olusturdu. Cunku tubitak la beraber yapilan calismalardan bahsedilip durdu. Devlet bakani tarih verdi hep. Hal boyle olunca devlet yapacakmis gibi goruldu hep.



    Yerli otomobil,yerli isim,yerli motor yapmaktan once ilk hedef batmaya yuz tutmus ama herturlu altyapisi olan bi markayi satin alip satisini yapmak gerekirdi. En basitinden saab markasi satin alinabilirdi yada volv. Bu satin almayi devlet degil ulke zenginleri yapabilirdi yapmaliydi. Once markayi satin alip markanin kendi urun gamini piyasaya surup ilerleyen zamanlarda model gamini iyilestirip gelistirerek en azindan ic pazarda yer edinmeye calisilmali. Bu isi yapabilecek bilindik en az bes grup var(sabanci,koc,dogus vs) ama bunlar araba yapip satmak gibi mesakkatli yoldan para kazanmak yerine hazir arabalari satmayi yeğleyen kiruluslar.



    Gelelim yerli araba konusuna. Motorunu sanzimanini herseyini illa biz yapacagiz diye bir kaide yok. Lotus elise deki 1.6 136 beygirlik benzinli motor toyota nin corollada kullandigi motor. Yada mb nin dizel motoru renaulttan bmw nin pug la isbirligi var. Sanziman baska basja ulkelerden aliniyor lastikler derseniz birsuru. Multimedyada her marka baska bi firmadan aliyor yerli otomobil bu sekildede uretilebilir. Boyle oounca motor vb parcalar icin disariya farazi uc bes bin lira kaptiririz ama oaranin buyuk kismi bizde kalir. İlerleyen zamanlarda bu sektorde disa bagimliligimizi dusururduk.



    FAKAT



    Soyle bi durumda var biz bu isin cokmu cok gec kaldik. Ulkemizde yeni yeni boy gosteren ssanyoung markasi bile en az 50 yillik bir gecmise sahip.



    Bizim ilk isimiz halk olarak en iyi yaptigimiz isi yapmak. Tarim ve hayvancilik. Daha sonra teknoloji uretmek ve satmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KötüKediŞero

    Yerli arabaya ne gerek var ki...

    Hiç ugrasmadan, uretmeden suya sabuna dokunmadan yurda giren her arabadan en az bir araba parasi kadar daha vergi aliyosun...

    Birak disardan gelsin arabalar en azindan kalitesinden emin oluruz... Gavur çalmaz malzemenin bi yerinden

    Sanayi devrimini kaçırmadan biraz önce de bazıları uçak ve araba imal etmek istediğimizde bunun aynısını söylediler...

    "Ne gerek var; siz boş yere üretmeyin, geliştirmeyin. Biz daha kalitelisini sizin malettiğinizden daha aşağısına satarız, siz yine vergisini alırsınız, boşuna üretmekle uğraşmayın"


    Allah'tan donumuzu bari dışarıdan satın almayıp kendimiz üretebiliyoruz da, bize don satanlar olur da vazgeçtiğinde, bi tarafımız açıkta kalma riski taşımıyor...




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.