Şimdi Ara

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (143. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: freeee , roy mustang , ZIKKIM , RedWheelBarrow , eur Daha Az
5 Kayıtlı Üye ve 15 Misafir (3 Mobil) - 17 Masaüstü3 Mobil
5 sn
3.816
Cevap
187
Favori
219.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
8. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU


(En Son Oy Tarihi: 21.5.2024)
Giriş
Mesaj
  • kelevra06 K kullanıcısına yanıt

    :) bende aracı bekliyorum :) yaptırırsak burada paylaşırım  bu arada ekran gelmedi yazınca aklıma togg un araç içi ekranları geliyor :) ödeme ekranı diye belirtirseniz iyi olur :))

  • alfa-x kullanıcısına yanıt
    İçinde bulunduğumuz safhadan dolayı farklı şeyler anlaşılabiliyor doğru :) ödeme ekranı bekleyenlerdeniz hala
  • zaferaydin Z kullanıcısına yanıt

    sadece bagaj havuzu 2000 demek , orijinal paspasla beraber 4350 di galiba ,orijinal kaliteli olduğu için dışarıdan alınan orijinal kalitesinde olanlarla aynı paraya geliyor  

  • escala kullanıcısına yanıt

    34200 4 taksit kendi yerlerinden aldım ben. 16 a ile 4.5-5 civari veriyor 1 fazda




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atatuncel -- 1 Mayıs 2024; 15:54:52 >
  • Nagareboshi38 N kullanıcısına yanıt

    Paspaslar fena değil ,güzel duruyor ,aldığım sahlerden daha ince ve plastiği farklı ,bendeki araçta orijinal puffy paspas var çok kaliteli kalın ve rengi üstü hiç yıpranmadı 13yıl :) ,sahler de aynı onun gibi ,basma yerleri extra kalın zaten ele alınca kalitesi belli


    bagaj havuzu şu an aldığım bu rizline dan daha iyi , bu köpük tip olanlar çekimdende olabilir benim çok hoşuma gitmiyor ,şu ana kadar gördüğüm bu aldığım ve resimli göremedik ama togg un orijinali ,benim aldığımda kenar kulakçıklarıda var bagajı tam kaplıyor ,togg un bagaj havuzunu alan bir arkadaş resim atsa çok iyi olacak :)


    benim aldığım ,ona bile hemen zam yapmışlar hepsiburadadan daha 2-3 gün önce 1215 e almıştım



    halı bagaj havuzu
    TOGG T10 X Halı Bagaj Havuzu 2023
    https://www.halibagajhavuzu.com/togg-t10-x-hali-bagaj-havuzu-2023



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 1 Mayıs 2024; 16:12:14 >




  • atatuncel kullanıcısına yanıt

    Güzel haber , çok yararlı bilgiler paylaşıyorsunuz teşekkürler , inşallah bizimkiler yüklü gelir :)


    yarı otonom sürüş gelsin asıl o zaman görün satışları  


    elektrikli araçta bence en önemli olay hızlı güncelleme ve servis desteğiymiş bunuda şu an en iyi veren en çok servisi olan en ilgili firma togg

  • Bu arada feyree adaptörümü satıyorum ilgilenenler olursa malum site ialan numarası 1169841316.
  • Tavan camı için bende bu uygulamayı düşünüyorum   sıcak yerlerde oturanlar içinde güzel alternatif


    Dış kaplama malzemesi ile yapılmış , siyah cam filmi tonunda


    10:20 den itibaren cam tavan kaplama kısmını izleyin , aynısını sahip olduğu teslaya da uygulamıştı ,bu uygulama sonrası kendi kaplamalı aracını , aynı tesla ile güneş altında bırakıp ölçmüştü ısıyı baya düşürüyor  



    Sekizsilindiryoutube
    Serimizin sponsoru Amperfied duvar şarj cihazı ürünlerini sekizsilindir koduyla %5 indirimli ve ücretsiz kurulum olacak şekilde www.amperfiedtr.com adresinden satın alabilirsiniz. Geçtiğimiz haftalarda teslim aldığımız Togg'u artık detay sponsorumuz Ziebart'ta kaplama vakti geldi. Bu sefer de Kona Elektrik ve Tesla'da olduğu gibi kalıbın biraz dışına çıkarak farklı bir uygulama yapacağız. Üstünü parlak siyah, altını mat şeffaf kaplayarak farklı bir görünüm elde etmeye çalışacağız. Açıkçası mat kaplama gri ve tonlarında başarılı sonuç verirken, özellikle #togg rengimiz olan Anadolu gibi kırmızı tonlarda nasıl bir sonuç verebilir kestirmek oldukça güç. Ancak kararımız kesin ve sonucu görmek için bile böyle bir uygulama yapmayı göze aldık. Yapacağımız işleri belli bir sıra dahilinde yaparak sonuçları ara ara sizlere vereceğiz. Sıramız da şu şekilde olacak. İlk olarak arka camlar ile aynı olacak şekilde önlerde cam filmi, ardından A ve C sütunları ile tavan kuşakları ve tavan parlak siyah kaplama yapacağız. Bu sayede aracın üstü simsiyah olacak. Son olarak da aracın geri kalanı mat şeffaf olarak kaplanacak ve karşılaştırmalı sonuçları hep beraber göreceğiz. Bakalım alev alev yanan Anadolu kırmızısı kaplanınca nasıl bir görünüm kazanacak?, hep beraber göreceğiz. Umarız videomuzu da beğenirsiniz, iyi seyirler.
    https://www.youtube.com/watch?si=XTvhkJ2QeyHP7H_p&v=0b2HBKmXA0c&feature=youtu.be




  • arkadaşlar bugün toggu şarj ettim. şarj ayarlarına baktığımda, seçeneklerde 32 amper yazıyordu ana kumanda da bu ne anlama geliyor ? kaç olması lazım orda? birde evden şarj ediyorum orjinal togg şarj istasyonu ile.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMessage -- 1 Mayıs 2024; 17:31:50 >
  • Başka ülkelerin elektrikli araçları ekstra vergiler olmasına rağmen 1,7m gibi fiyatlara satılırken , yerli dediğimiz aracın aynı rakamlara olmasını çok mantıksız buluyorum. 800k kredi %60 enflasyon olan bir ülkede mantıklı gözüküyor ama togg ‘un satış rakamı gerçekten çok yüksek.
  • atatuncel kullanıcısına yanıt

    Biz ilk takarken oldu Ne zaman güncelledi bilmiyorum

  • TheMessage T kullanıcısına yanıt

    Şarj konusunda şunları söyleyebilirim.

    İki farklı şarj tipi var:

    AC (Alternatif Akım)

    DC (Doğru Akım)

    Evlerimize ulaşan akım AC'dir. Aslında elektrik şebekesinden gelen güç her zaman alternatif akımdır. İhtiyaca göre AC akım DC akıma çevrilir. Elektrikli otomobillerin bataryası ise sadece DC akımı depolayabilir. AC akım ya arabada ya da arabanın dışında DC'ye dönüştürülür. Dönüştürücü şarj istasyonunun içindeyse şarj istasyonu genellikle devasa boyutlardadır. Bu da bataryayı şarj etme konusunda DC istasyonların daha hızlı olduğu anlamına gelir.

    DC istasyonlar genellikle 50 kW-350 kW arasında enerji verebilmektedir (Daha hızlıları da geliyor). Pratikte, bu güç 80-120 kW arasındadır; çoğu kere şebeke istenilen maksimum gücü veremez; batarya doldukça araç da o kadar yüksek akım çekemez.

    (TOGG maksimum 180 kW DC, 22 kW AC akım çekebiliyor)

    AC akım ise normal ev prizinden (tabiiki uygun bir adaptörle) maksimum 3.7 kW yani (tek faz 220 Volt 16 A) veya AC şarj istasyonlarından (veya trifaze kaynağınız varsa bunu destekleyen bir adaptörle) maksimum 22 kW (üç faz 220 Volt 32 Amper) enerji verebilir.


    Bahsettiğiniz 32 Amper seçeneğinin yanında AC akım sınırlama gibi bir şey yazıyor olmalı. Bu şu demek: aracı AC kaynaktan şarj ederken dilerseniz çekilen akım (amper) gücünü 32 Amper altında herhangi bir değere (24-16-8...) getirebilirsiniz...


    Bunun ne mi faydası var?

    Bu aşamada şunları bilmek gerekiyor:

    DC akım batarya ömründen (verimliliğinden) yer. Bu yüzden "imkan elverdikçe" elektrikli otomobilinizi AC akımla şarj etmeniz önerilir.

    AC akımla şarj ederken de daha düşük akım çekmek her zaman iyidir. Burada da yine zaman ve imkan gündeme geliyor. Zamanınız ve imkanınız varsa daha düşük bir akımla şarj etmeniz her zaman iyidir. Ayrıca bu bazen zorunlu da olabilir. Altyapısı bilmediğiniz bir elektrik kaynağından fazla akım çekmeniz kablo da ısınma dahil pek çok soruna sebep olabilir. Bu sebeple özellikle kablolamasını bilmediğiniz bir AC kaynaktan (ev veya işyeri prizinden) elektrik çekerken dikkatli olmalı ve mümkünse daha düşük akım değeri ile şarj etmelisiniz.


    Peki düşük güç (kW) yüksek güç (kW) enerji doldurmanın pratikteki sonucu ne?

    TOGG T10X Uzun Menzil örneğinde batarya kapasitemiz 88,5 kW. Aracı 3,7 kW ile şarj ederseniz (88,5/3,7= 24) -pratikte mümkün olmasa da- bu, 0-100'e yaklaşık 24 saatte bataryayı şarj edebileceğiniz anlamına gelir. Aynı hesapla 22 kW ile TOGG'u (88,5 kW) %10'dan %80'e 2 saat 50 dakikada şarj edebileceğiniz anlamına geliyor. Yani bir saatte 22 kW.


    Gelelim şu %10-%80 meselesine.

    Elektrikli bir aracın bataryasının en verimli olduğu aralığın %20 ile %80 olduğu kabul ediliyor. Yani bataryayı %20'inin altına, %80'de üzerine çıkarmak pek tavsiye edilmiyor (Uzun yolda mecburen...%100). Bu aralığı %45-%75 arası olduğunu söyleyenler de var. Cep telefonu bataryaları gibi yani.


    Biraz (değil baya) uzun oldu biliyorum ama elektrikli otomobil konusunda öğreneceğimiz çok şey var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GAYRI -- 1 Mayıs 2024; 18:24:52 >




  • GAYRI kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim. sormak istediklerim şunlar madde halinde 1)- orjinal togg ev istasyonunda şarj ettiğimde (32 amperde 22 kw) bu sağlıklımı? çünkü belirli aralıklarda öndeki fan motoru çalışıyor.2)- bu şekilde şarj etmek sağlıklımıdır?

  • alfa-x kullanıcısına yanıt

    Öz-İş Togg T10 x Halı Bagaj Havuzu 2023 Fiyatı - Taksit Seçenekleri (hepsiburada.com) burada da 1216 TL ye satılıyor. Ben de az önce sipariş verdim.

  • Kemaneci Abdurrahmanyoutube
    Haydi Gençler Hep Beraber Togg Otomobilimiz Yerli Ve Milli Direksiyonda Dünya Lideri 🤣🤣🤣👏👏👏
    https://www.youtube.com/shorts/MKR_GgiASog
  • Dış renk ve iç renk konusunda fikir verebilecek var mı hepsini yakından gören biri varsa

  • RythoN kullanıcısına yanıt

    Hocam en zengin duran renk kula iç döşemeler siyah seçtim.ne acayiptir ki toggun bütün renkleri acayip kalite.mesela ben kırmızıyı arabada hiç sevmem gel görki o renk bile harika ve kalite.şunuda belirtmek lazım en çok tercih edilende kapadokya.iç döşemeler bej ve çok açık renk.buda çabuk kirlenmesi demektir.yinede tercih sizin.saygılar

  • TheMessage T kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı şekilde tercih yaptım ama 1 hafta oldu hala üretilmedi. Sizinki ne kadar sürede üretildi acaba? Ne zaman sipariş etmiştiniz?
  • Ne oldu şimdi 800 bin tl Mayıs ayında da devam edecek mi ?
  • kelevra06 K kullanıcısına yanıt

    Hocam ben mart ayında sipariş vermiştim. O zamanlar bu kadar talep yoktu 1 haftada teslim aldım toggu.şuan talep arttı.haliyle biraz beklemeniz gerekebilir .

  • 
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.