Şimdi Ara

Yerli Otonun Motoru Hyundai-Kia dan! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
0
Favori
4.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugünün %100 Koreli markası, Dünyada araç satış sayısında ilk 4 te olan Hyundai'nin ilk yıllarında motorunu Japonya üretiyordu. Sanırım bu firma Mitsubishi idi..
    Japonlar ise ikinci Dünya savaşından sonraki araba teknolojisini Amerika'dan transfer etti.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anotherbrick55 -- 25 Mart 2012; 21:55:52 >
  • Şu anda bile pekçok önemli marka başka markalara ait motor kullanıyorken daha fabrikası bile olmayan bir "Yerli Oto"nun motorunun da yerli olmasını değilse Tayyib'in başarısızlığı olarak lanse etmek garip. Olayın Tayyiple AKP ile alakası yok. Zaten ilk araçlarımızda yerli motor kullanılması saçma olur. Daha sonrası için motor geliştirilme çalışmalarının yapılmamasının saçma olacağı gibi.
  • Hyundai-Kia güzel motorlar yapıyor. Bugün yeni 1.6 dizelini test etme fırsatım oldu. Daha sessiz 1.6 litreden daha küçük bir dizel motor daha duymadım. Performans olarak en iyi olmasa da performans/tüketim/sessizlik çok dengeli. Motor ve şanzımanın ilk etapta başka firmadan alınmasının bence sıkıntısı yok. Şanzımanı neredeyse herkes zaten belli başlı firmalardan alıyor: Borg-Warner/getrag/ZF/Fiat powertrain tech. gibi. Önemli olan paralelde argesinin de yapılması. Türkiye'de bunu yapabilecek beyinler var. Umarım gerekli arge yatırımları da yapılır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kalavun

    Korelilerin K-2 tankının alt sistemlerini kopyalayıp bizim tanka entegre ettik, adını da Altay koyduk. Yeni arabayada Erdoğan falan koyarız diye tahmin ediyorum.

    amerikayı yeniden keşfedip eğik atıştan mı başlasaydık tank yapmaya?....

    Kendi namlusunu , atış kontrol sistemini , yazılımını yapıyorsun... Bir çok parçası senin üretimin oluyor daha ne olacak. . Tank denilen şey ne kadar pahalı ve ihraç edilmez ise zarar yazabilen araçlar... Keza bir çok askeri ürün böyle. Otomobil de aynen böyle...

    Ne ürettik bu güne kadar ki leo2a7 , challenger 2 , abrams tanklarından iyi bir tank yapalım sıfırdan ?... Ancak bazı konularda paylaşım ile zaman ve para kazanıp olabilir bu tür şeyler.
  • Ya buradaki insanların YERLİ OTOMOBİL den anladığı ne merak ediyorum?

    Mümkün mü her şeyini kendimizin üreteceği bir araba ? Değil çünkü. Bugün, saat 22.30'da kendi motoru üretsen milyon kilometre dayanıklılık testlerine sokmalısın ki onu arabana koyup seri üretime geçirebilesin.

    "Ha" deyince %100 yerli üretimi bir araba mümkün değil. Yavaş yavaş başlamak lazım. İlk başlarda motoru oradan alacaksın, şanzımanı oradan alacaksın, gerekirse ortaklıklara başvuracaksın, teknoloji alışverişi yapacaksın sonra öğrendiklerini kendin uygularsın. Bu böyledir yani. Hiç tecrübemiz olmayan bir konuda çıkıp da yerli üretim motor, şanzıman yapamayız.

    Bunu aklımıza sokmamız ve yapılacak her şeyi desteklememiz lazım!
  • Yazık olmuş...

    Halbuki ben dahil, yerli otomobile dizel motor üretecek çok mühendis var, ve benden çok daha iyi,tecrübeli mühendisler de var...

    Türkiye'nin niye Saab'ı Volvo'su olmasın?

    Ah Başbakanım, seviyoruz sizi ama niye elektrikli bir araç üretmeyelim? Bize proje verilse, elektrik motorlu, aküsü bittiği zaman içten yanmalı motordan şarj edebilecek bir araç pekala üretebilirdik...

    Geleceği kazanırdık.
  • halen daha içten yanmalı motordaki(ICE) bu ısrar nedir anlamak mümkün değil...
    pure-elektrikli araçlara geçilmesi lazım acilen.
  • G. koreli KİA araç üretmeye başladığında motor ve kasa desteğini MİTSUBİSHİ ve MAZDA dan aldı. HYUNDAİ de MİTSUBİSHİ nin 1990 yılına kadar kullandığı motoru neredeyse 2000 li yıllara kadar kullandı. Evet öyle kolay olmuyor, yerli araç üretimi. Bugün dünya pazarına sunulan ve ülkemizdede halen satılan markaların birçoğunun gelişimi uzun yıllar öncesine hatta 1 yüzyıl öncesine dayanıyor..Mesela birçoğunun burun kıvırdığı SKODA şirketi bile 1895 yılında başlamış üretimine.Tabiiki bizimde kendi markamızı çıkarıp, araba üretmek için 1 yüzyıl beklememiz gerekmiyor. Küreselleşen dünya herşeyi daha çabuk öğreniyor, öğretiyor, üretiyor ve tüketiyor.. Bu açıdan bakılınca motor desteğini G.koreden almamızın bi sakıncası olmaz, bilakis daha iyi olacağı kanaatindeyim. Çünki yeni üretilen bi motor ister istemez performan, yakıt dayanıklılık gibi problemler açabilir. En azından bu süreç daha çabuk aşılır..




  • akıllıca aslında...
    motor için emek ve para harcamaya gerek yok.Nasıl olsa içten yanmalılar ölmeye başladı.İçten yanmalılar için motoru hazır alıp karoserde sağlam tecrübe kazanmak güzel olur.Zaten elektrik motoru basit.İki mıknatıs bi sarmal tamamdır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanmerto

    Yazık olmuş...

    Halbuki ben dahil, yerli otomobile dizel motor üretecek çok mühendis var, ve benden çok daha iyi,tecrübeli mühendisler de var...

    Türkiye'nin niye Saab'ı Volvo'su olmasın?

    Ah Başbakanım, seviyoruz sizi ama niye elektrikli bir araç üretmeyelim? Bize proje verilse, elektrik motorlu, aküsü bittiği zaman içten yanmalı motordan şarj edebilecek bir araç pekala üretebilirdik...

    Geleceği kazanırdık.



    Hocam yukarıda da yazdım motor üretmek sıkıntı değil.

    Motoru üretme aşaması var ona yapılacak yatırım var, yapım aşamasında başarısız olma ihtimali de var bu kadar şeye rağmen, hadi bunu geçiyorum başarılı oldu.

    Başarılı olsa bile milyon kilometrelerce test edilmesi gerekilir, test aşamasında yeniden bir sorun çıkabilir, onun düzeltilmesi zaman alabilir, en az 3-5 sene zaman gerekiyor adam gibi seri üretim bir motorumuz olması için.




  • ne kadar ön yargılı ne kadar heves kırıcı insan var bu forumda anlamadım. arkadaş bu gün sadece ismi yerli olur yarın tamamı yerli olur. nasıl ki bir insan önce emekler sonra sağa sola tutunarak yürür en son da kendi başına yürürse yerli otomobil üretimimiz de adım adım olsa ne çıkar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: evilonthemove

    quote:

    Orijinalden alıntı: shadowgeist

    quote:

    Orijinalden alıntı: evilonthemove

    motor hyundaiden,platform fiattan,fabrika Türkiyeden.yerliye bak çay demle

    İşte bu yazısını okuduğunuz arkadaşlar yüzünden 1 gıdım ileriye gitmiyor bu ülke.

    ne alaka?

    Düşün bakalım biraz sıfırdan bir şeyleri yapmakla gör öğren üret mantalitesinin farkını.
    Bazı şeylerde bizim ülkemiz geç kaldı geç bırakıldı.
    Şimdi önce öğreneceksin,deneyeceksin,dışarıyla irtibat halinde olacaksın.
    Bugün tek başına bir şeyleri üreten çok az ülke var herkes birbirinden yardım alıyor.
    Sen de alacaksın,hedef yüzde 100 yerli değil yerli oto olmalı.
    Yüzde 80 yerli parça kullansan bile dış ticaret açığın nasıl geriler farkedebiliyor musun?
    Çay demlemekle değil vizyonla oluyor bu işler.




  • yorumlara bakıyorumda bu ne cahilliktir arkadaş ya. ne kadar bilinçsiz bilgisiz insan var. tutturmuşlar yüzde yüz yerli olacakta olacak. böyle bir düşünce olabilir mi ? !!

    bugün dünya devleri birbirinden motor, teknoloji, vs.alıyor. siz hangi çağda yaşıyorsunuz acaba.

    motorun hangi markadan, şanzımanın hangi firmadan alındığı önemli değil. önemli olan o markanın menşei, hangi ülkeye ait olduğu, karını kimin aldığı.

    her şeyi sıfırdan yapıp ne olduğu belirsiz olan gelişimi için yıllar gereken vede diğer araçlardan, markalardan çok geride olan bir motor olmasını mı tercih edersiniz (lafta değil, gidip alır mısınız) ?

    bırakın bu çakma milliyetçi düşünceleri de az mantıklı bakın olaylara. kendini kanıtlamış motor ve kaliteli bir üretimle hem yurt içi, hemde yurt dışı satışları çok daha iyi olur. varsın fiyatı diğer markalardan çokta ucuz olmasın ama en az onlar kadar kaliteli olsun. artık kimse ucuzluğuna bakmıyor, kalite, güven, sağlamlık, sorunsuzluk arıyor. ucuza satılan o kadar çin malı araç varken kimse yüzüne bile bakmıyor. bu işte öncelik kalite, sonrasında fiyat geliyor.

    umarım anlaşma sağlanır da mis gibi crdi motorlar kullanılır araçlarımızda. piyasadaki 1.6 dizeller arasında 1.6 dci dan sonra en iyi verilere sahip motor.




  • Kim ne derse desin Türkiyede en iyi motor seçeneği 1.3 multijet dir eğer dizel olursa (muhtemelen dizel olur) 1.3 multijeti kullanmalarını beklerdim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frtpasali

    ne kadar ön yargılı ne kadar heves kırıcı insan var bu forumda anlamadım. arkadaş bu gün sadece ismi yerli olur yarın tamamı yerli olur. nasıl ki bir insan önce emekler sonra sağa sola tutunarak yürür en son da kendi başına yürürse yerli otomobil üretimimiz de adım adım olsa ne çıkar?

    yok hocam olur mu hiç. yüzde yüz yerli olacak. ne olursa olsun. ister 0-100 20 sn olsun ister 100 kmde 20 lt yaksın, önemli değil. önemli olan tamamı bizim üretimimiz olması.

    hey Allahım ya hepsi asar keser ama iş aracı almaya gelince kimse almaz, gider o laf ettikleri motorlara sahip araçları tercih ederler.

    bugün mercedes, nissan, gm gibi bir çok dünya devi bile başka markalardan motor alıyor. ama biz alamayız.
    neden?
    çünkü tamamını biz yapacağız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ototube

    akıllıca aslında...
    motor için emek ve para harcamaya gerek yok.Nasıl olsa içten yanmalılar ölmeye başladı.İçten yanmalılar için motoru hazır alıp karoserde sağlam tecrübe kazanmak güzel olur.Zaten elektrik motoru basit.İki mıknatıs bi sarmal tamamdır

    içten yanmalı motor yapmak zor mu ?
    iki piston dört sübap tamamdır
  • Japon olsa daha iyi olurdu ama alman fransız olmasından iyidir.Neyse artık güzel bir 1.6 dizel getirirler kasası da hafif kaliteli olsun yeter.Yerli diye belki biraz ucuz olur.Artık çok umurumda değil yerli olup olmaması
  • Destek olmuyorsunuz köstek olmayın bari. Gerçi sizdeki sorun yerli oto falan değil, sizdeki akp ne yapsa kötüdür zihniyeti. Şu ülkede ilk defa böyle bir adım atılmaya çalışılıyor ona bile siyasi egolarınızı bulaştırıyorsunuz. Daha ortada arabanın a'sı yokken "5 para etmez" diyen adamlar var. İşte bu kafa yüzünden cumhuriyet tarihinden beri sömürülüyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultiMance

    Motor FIAT olmasın da ne olursa olsun. Hyundai nin motorları daha iyi

    kesinlikle katılıyorum. türk dostu koreli hyundai bu iş için biçilmiş kaftan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanmerto

    Yazık olmuş...

    Halbuki ben dahil, yerli otomobile dizel motor üretecek çok mühendis var, ve benden çok daha iyi,tecrübeli mühendisler de var...

    Türkiye'nin niye Saab'ı Volvo'su olmasın?

    Ah Başbakanım, seviyoruz sizi ama niye elektrikli bir araç üretmeyelim? Bize proje verilse, elektrik motorlu, aküsü bittiği zaman içten yanmalı motordan şarj edebilecek bir araç pekala üretebilirdik...

    Geleceği kazanırdık.



    Hocam elektrik muhendisi bir arkadasa kucuk bir icten yanmalı motor ile dediginiz gibi kendi kendini sarj eden elektrikli araba neden yapamıyorlar diye sormustum,
    O da cok zor gibi bir cevap vermisti ancak hatırlayamıyorum. Sizin veya baska bir bilen arkadasın bu konuyu acıklamasına sevinirim.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.