Şimdi Ara

YEŞİL PASAPORT HAKKINDA HERŞEY (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
610
Cevap
23
Favori
125.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba,üniversite öğrencisiyim yeşil pasaport alma şansım var fakat sigortalı bir işe girmeyi düşünüyorum.İşten ayrıldıktan sonra tekrar yeşil pasaport alabilme şansım olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zegzl Z kullanıcısına yanıt

    Alabilirsiniz, fakat eğer işten ayrıldıktan sonra öğrenciliğiniz devam etmeyecekse ve sistemde öğrenci gözükmezken yeni pasaport alacaksanız güncel olarak o koşulu bilmiyorum. Fakat öğrencilik devam edecekse bir sıkıntı yok, zaten yaz veya uzun dönem staj vs. gibi işlerde de sigortalı olunduğu için yeşil pasaporta engel bir etkisi yok. İsterseniz çalışmıyorken ve öğrencilik devam ederken alın daha garanti olur, o şekilde 25. doğum gününüze kadar geçerliliği olacaktır zaten.

  • tamamdır çok teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cleanton kullanıcısına yanıt

    Evet, gelirken hem Avrupa'da hem burda pasaport polislerine sordum ve teyit ettim. Yeşil pasaport ile yurtdışına istenen sıklıkta çıkılabilir tek kural 90 günu asamazsinizmis. Ben yer hostesini yanlış anladım veya o yanlış ifade etti. Kesin olan bilgi bu şekilde. Teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeşil pasaportu 25 yaşından sonra da kullanmak için uzatabilir miyim ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabus00 -- 16 Ekim 2022; 17:16:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeşil pasaportunuzun geçerlilik tarihi 25. doğum gününüze kadar olacaktır zaten. 25 yaşından sonra bu hakkınız yok. Pasaportun son zamanlarında ihtiyacınız varsa ikinci pasaport olarak bordo çıkartabilirsiniz.

  • 2. bir sorum var işe başlasam yada sigorta kaydım açılırsa yeşil pasaportu bozar mı ? teşekkürler

  • Kabus00 kullanıcısına yanıt

    Bozmuyor olması gerek, ben öğrenciyken ve uzun dönem sigortalı staj yaparken de mezuniyetten sonra da giriş çıkış yapmıştım. Sanırım mevcut pasaport 25 yaşına kadar kullanılabiliyor fakat öğrenci olmak, çalışmamak ve evlilik koşulları pasaport çıkarırken geçerli. En azından öğrencilik durumu için bunu söyleyebilirim, 1.5 yıl önce mezun oldum fakat giriş-çıkış yapabiliyorum yeşil pasaportla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr John H. Watson -- 25 Ekim 2022; 17:38:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Ocak ayında 3. dereceye düşeceğimden dolayı yeşil pasaport alma hakkım doğacak.


    Ancak Ocak ayında pasaport bedellerine de yüzde 100 zam gelecekmiş. Ben bu bedeli Aralığın sonunda ödesem sorun olur mu sizce ? Sonuçta bir değil ailemde olduğu için 3 tane çıkarttıracağım.

  • pasha10 P kullanıcısına yanıt

    Yeşil pasaportta harç bedeli yok, sadece defter bedelini ödüyorsun. Onu da hakkın doğduğu zaman ödeyebilirsin. Öncesinden ödeme yapamazsın.

  • cleanton kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • merhaba bir sorum olacaktı.Yeşil pasaport almaya hak kazanmış(pasaport çıkartıp çıkartmadığı bilinmiyor) eşten dolayı diğer eş yeşil pasaport alabilir mi? Şayet alabilirse başvuru için hak sahibi eşin onayı gerekir mi?

  • Adjuvan kullanıcısına yanıt
    Pasaport bilgisi e devletten gözüküyor. Asıl hak sahibi kurumundan başvuru yazısı alıp, kendisiyle beraber başvuruda bulunacak diğer aile bireylerininde nüfusta olması gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue mc -- 7 Aralık 2022; 11:54:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babam belediyeden emekli, çalışırken aldığı yeşil pasaportunun süresi yeni bitti, tekrar başvurması alması için kendi emekli olduğu belediyeden mi yazı alması gerekiyor?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Transit vize son dönemde kafamı karıştırmaya başladı. Dış işlerimizin sitesinde Hollanda için:

    "1 Aralık 2022 tarihi itibariyle hususî ve umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları Hollanda havalimanlarından transit olarak Schengen bölgesi dışına yapacakları transit geçişlerde transit vizeye tabi olacaklardır."

    Seklinde açıklama var. Yazım hatası mı var acaba. Vizesiz hollandaya gidebiliyorum ama hususl pasaportada transit vizeye tabi olacak diyor. Anlamadım bu açıklamayı. Var mı bilgi aktaracak arkadaşım tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anubisin_Ruhu kullanıcısına yanıt

    Evet yanlış yazmışlar. Aşağıda resmi sitedeki bilgi mevcut.




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nisan 2025'e kadar yeşil pasaport hakkım var var. temmuz ayında zorunlu stajımı yaptım. Sigortayı okul yaptı ve staj sonunda asgari ücretin %30'u kadar bir maaş yatırıldı. Bu yeşil pasaportu iptal eder mi? Yeniden pasaport çıkarmam gerekir mi?

  • 1s2s kullanıcısına yanıt

    E-devlete girip pasaportunuzun hala geçerli olup olmadığına bakın. Staj yüzünden yeşil pasaportun iptal olmaması gerekir diye düşünüyorum. Zaten staj eğitimin bir parçası.

  • Yeşil pasaport bitimine 1 yıldan az kala Bulgaristan'a giriş yapmış olan biri var mı? Bir internet sitesinde Bulgaristan 1 yıldan az kala ülkeye almıyor diyor da aşırı saçma geldi. Norveç bile 6 aya bakıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba ben pasaport başvurusu yapacağım da şöyle bir sıkıntı var. üniversite öğrencisiyken yemeksepetinde kuryelik yapmayı planlıyorum yakın zamanda bunun için de şahıs şirketi kurmanızı istiyolar yani bir nevi bağkurlu olucam. bağkurlu olmak yeşil pasaporta engel midir ?

  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.