Şimdi Ara

Yetersiz oc , sorun sizce ne olabilir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler.Çift çekirdek kervanına sonunda bizde katıldık.AMD nin yeni 690g çipsetli sapphire hdmi anakart aldım , yanında x2 4000 brisbane.Şu ana kadar gayet memnunum sistemimden.Bir iki ay içinde ortalık durulunca bir de dx10 ekran kartı aldım mı hersey güzel olacak :)

    Kafamı kurcalayan nokta şu , oc yapıyorum ati system manager ile -biostan yapmaktan hem daha kolay hem de daha esnek , istedigim zaman basıyorum dl da falan dusuk yapıyorum- Lakin ne yaptıysam bir turlu 259 un uzerine cıkamadım. X2 4000 in çarpanı 10.5 default ta. 10.5 da secsem 9 da secsem 10 da secsem 259 u gectigim an makina reseti cekiyor.İşlemci voltajı normalde otomatikte onu 1.35 yapıyorum yine değişsen bisey yok.Anlamadıgım nokta 259 da hersey super tek bi sorun cıkmıyo ve gercekten cok fark ediyor oyunlarda dahi ancak 260 da ne oluyorsa bir anda makina iflas ediyor.Ram lar geil 2x512 gigatektekilerden ddr2-800.Biostan ht yi dusurdum , bu ram ayarlarını 667 yaptım hicbiri fayda etmiyor.Sizce bu 259 işlemci sınırı falan mı , boyle şak diye su ana kadar hiçbir işlemcimde kesilmemisti fsb hızı.Ne bileyim yukseltirsin stabilite sorunu olur bir sure sonra atar ya da boot etmez falan.Bu arada biostan oc li sekilde de actım makinayı yani sadece windows dan yapmadım oc yi.Direkt biostan oc yapıp actım orada da 260 ı secince acmıyor.Su an memnunum 259 daki performansından ancak milletin bu elimdeki anakartla en az 270 e cıkmıs 300 e cıkanlar var ki bence de o potansiyelim var hem ram lar hem anakart cok stabil, bu sebepten merak ediyorum.

    not: pci express clock la falan da oynadım o da fayda etmedi.







  • O.C Yİ WİNDOWSTAN YAPARSAN ALDANIRSIN
    O.C EN İYİ BİOSTAN YAPILIR
    BUNU TÜM DÜNYA O.C CİLERİ KANITLAMIŞTIR BUNU UNUTMA
  • bagırmana gerek yok kulaklarım duyuyor gozlerim goruyor :)
    ayrıca dedigim gibi benim icin her an yuksek olması lazım deil makinanın dl yaparken falan ne gerek var , oyun oynarken acıyorum kulanıyorum kapatıyorum bosu bosuna dunya kadar elektrik neden gitsin ki ...
  • Selam hocam ...

    Hayırlı olsun öncelikle sistemin...

    Arkadaşında dediği gibi sistemine windows üzerinden diilde biostan oc. yaparsan daha sağlıklı ilerlersin. Senin işlemcinin düşük modeli de bende var imzamda gördüğün gibi. Anakartını tam bilmiyorum ama işlemcin oc. konusunda başarılı çekirdeğe sahip bir işlemci. Ha şunuda unutmamak gerek aynı çekirdekteki aynı işlemciler bazen farklılık gösterebiliyor. Tavsiyem Oc.yi biosundan yapman olacaktır. Ben bu gün sistemimi 2800 mhz. zorladım ve çok şükür şu anda stabiliteyi de yakaladım... 533 mzh lik kingston ramim 799 mhz ve işlemcimde şu anda 2796 mhz.de . Orthosta priority =9 ayarında 3 buçuk saat teste bıraktım şükür hata ve donma yaşamadım. Isı 53 derecelere kadar çıktı ama sanırım test esnasında winampı çalıştırdığım için oldu. Winampı kapattığımda 49-50 derecelerde gezdi. O işlemci ile sende rahat 2800-2900 lere çıkabilmelisin. Hatta 3000 diyebilirim. Amaa anakartın nasıldır nereye kadar gider bilemicem hocam..

    Güle güle kullan iyi bir işlemci seçmişsinn




  • Bu tür bir sistemi daha önce kullanmadıgım icin bilmedigim birsey ogrendim ,sakın gülmeyin ht nin dusuk olması gerektigini ogredim ht bende surekli 1000 de duruyordu.Bu da x5 sanırım.Su anda 800 de ve 276 da makina stabil :) 2900 ü gectim.279 da atıyor artık.Sonunda bende bugunleri gordum ya :)

    resim :

     Yetersiz oc , sorun sizce ne olabilir ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trn -- 19 Mayıs 2007; 21:01:56 >
  • @trn

    Maşallah hocam coşmuşsun sen... Helal olsun yaniii...

    Sistem o şekilde stabil ise dicek bişi yok. Bence orthos veya prime gibi programlarla teste tabi tut sistemi. En az 2 saat stabilitesini koruyabiliyosa korkma artık.. Sen default voltajla yani 1.30 voltajla o değerlere ulaşmışsın daha ne olsun hocam... Bende şimdi 2850 Mhz denemelerine geçtim bakalım nerde durak orda bırak olucak benimkisi. Buna şükür yaa 2796 mhz de sistem stabildi. Yeter abi 1900 nereee 2800 ler nere dimi..

    Yalnız bence sen HT çarpanını 3x al yani senin anakartının ayarına göre 600'e o şekilde herhalde bi 300 fsbleri görürsün eğer 300 fsb de açmazsa işlemciyi 1.35 volt yap ve çarpanını 10x'e al ve ram voltajınıda 2.1 veya 2.2 yap. Bence işlemcinin önü açık 3.Ghz rahat görürsün.

    Birde dikkatimi çekti; sürekli oc. lu kullanmak istemiyosun galiba. Oyun ve uygulamada demişssin. Sana Ntune Programını tavsiye ederim. Onda senin istediğin gibi yapmış olduğun oc. ayarını profil şekilde ayarlayabiliyosun ve istediğin uygulamada, oyunda vs. kullanabiliyosun. Yani bir kaç ayar yapıp o ayarları profil olarak kaydedip istediğin şekilde komutlarla kullanabiliyosun programda.

    Saygılar hocam sende 3. ghz rekorunu bekliyorummmm....

    Ama dediğim gibi voltaj vermen gerekir bunun için....Korkma 1.45 volta kadar verebilirsin....





  • Sagol.Ancak ufak bir ayrıntı var , anakart 1.35 ten yukarı vermiyor artı ht 3x yani 600 denedim 1.35 te de denedim maalesef acmıyor bunun sebebi ne olabilir ? Ayrıca bendeki anakart amd 690g çipset onboard x1250 li yani aslında adamlar oc icin yapmamıslar buna da şükür diyorum.Bu 600 mhz de acmama ram den olabilir mi, ramlere zaten 2.1 volt veriyorum , ayrıca ram hızlarını otomatikte ddr677 ve ddr533 te ayarladım yine de makina oc siz bile acmıyor ht 3x de...

    Bir de su dikkatimi cekti işlemci asla 40 i gormezken -1.35 de bile- anakart 50 ye dayandı bu safir de kuzey koprusunde pasif sogutucu var acaba diyorum orayı sogutmak bir ise yarar mı .?

    Son olarak ntune u biliyorum onceki anakartım nforce idi orada kullanıyordum ancak bu amd-ati oldugu icin isime yaramıyor.Bu sırada ati nin "ati system manager" adlı programını kesfettim gercekten işe yarayan kullanıslı bir program fan hızından pci saat hızına kadar ayara yaptırıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trn -- 20 Mayıs 2007; 0:35:48 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: trn

    Sagol.Ancak ufak bir ayrıntı var , anakart 1.35 ten yukarı vermiyor artı ht 3x yani 600 denedim 1.35 te de denedim maalesef acmıyor bunun sebebi ne olabilir ? Ayrıca bendeki anakart amd 690g çipset onboard x1250 li yani aslında adamlar oc icin yapmamıslar buna da şükür diyorum.Bu 600 mhz de acmama ram den olabilir mi, ramlere zaten 2.1 volt veriyorum , ayrıca ram hızlarını otomatikte ddr677 ve ddr533 te ayarladım yine de makina oc siz bile acmıyor ht 4x de...


    Çok ilginç yaa.. 4x Ht de açıp 3x de açmaması. Aslında 3x te daha rahat olması lazım ama. Tam olarak bir anlam veremiyorum. Bir tek aklıma gelen ramini 1T de diilde 2T de tutuyosun dimi???. Birde Bios güncellemesi yaptın mı??? Forumda senin anakartındandı yanılmıyosam arkadaşlar konu açmışlar ve bios güncellemesi ile sorunlarına çare buılduklarını okumuştum... Bi bios güncellersen iyi olur diyorum...




  • Bios güncel.Şu an bu ati nin programında voltaj ayarlarının dahi oldugunu gordum ram ayarları bile var tek tek.Daha once dikkatimi cekmemisti.Gercekten guzel bir program yapmıslar.

    ek:Gercekten bir garip durum sozkonusu , ht nin hicbir sorun cıkmadan 600 de calısması gerekmiyor mu ? Overclock bile yapmasam yine de makina açılmıyor.Jumper dan resetlemek gerekiyor, fsb falan fazla olunca makina otomatik 200 e getiriyor makinayı acılır yapıyor da ht de bir de boyle bir dert var.Anladıgım ben bu ht yi 600 e dusurmeden 279 u gecemeyecegim ve bu gidisle de bu olmayacak gibi cunku ne yaptıysam olmadı.Bir de ram de 1T den soz etmissin safirde ram ayarları cok fazla bende 2t olması gerektigini biliyorum o degerin eski makinalarımda oyle yapardım ancak burada ne adla geciyor emin değilim.Su resme bir goz atarsanız :

     Yetersiz oc , sorun sizce ne olabilir ?


     Yetersiz oc , sorun sizce ne olabilir ?


    Bu biostaki ram sayfası.Burada tam olarak ne 2 olmalı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trn -- 20 Mayıs 2007; 1:27:30 >




  • 2T olması gereken bellek zamanlaması Command Rate, ancak göründüğü kadarıyla bu ayar yok sizin biosta. 690G çipseti ile bu kadar oc yapılabileceğini tahmin etmiyordum, çok iyi iş çıkarmış Sapphire. AMD'nin hazırladığı overclock programının da çok faydası olmuş tabi. Bu arada HT çarpanını 2x ile denediniz mi? Aslında 1250mhz civarına kadar ht frekansında sorun çıkarmaması lazım. Yani 4x ile 300'e kadar gidebilmeli, sorunun kaynağını başka yerde aramanız lazım bence. CPU-Z ile bir bakın, Command Rate 1T mi 2T mi? Eğer 1T ise problem orada olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackwinterday -- 20 Mayıs 2007; 2:16:40 >
  • cpu-z de command rate 2t.Ben simdi daha once belirttigim gibi kuzey koprusunu sogutma yoluna gideceğim, en azından daha saglam olur oc ler.Su anda işlemci 35 iken kuzey koprusu 50 civarında oluyor :) Alışık olmadıgım bir durum :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.