Şimdi Ara

Yetkili Servis parça fiyatları güncel kura göre mi belirlenir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Zafira Tourer aracım var. İkinci sahibiyim. 2014 model ve yaklaşık 2.5 yıl 25.000 km sorunsuz kullandım. Ağır bakım zaten yaptırmayı planlarken ansızın kurun bu seviyesine kurban olduk gibi. Araç geçen gece vites geçişine izin vermedi. Sonra trafikte olduğum için 1.viteste bir şekilde ilerledim falan. Sağa tektim stop ettim sorun düzeldi. Ancak ertesi gün artık motor kısmında ara ara tak tak şeklinde tok sesler duymya başladım. Sonra kalkış ve rolantide titreme arttığını farkettim. O gün içinde zaten ses aşırı arttı ve servisin yolunu tuttum.


    Serviste ilk bakan usta büyük ihtimalle volant dedi. Ayrıca baskı balata da komple hepsi değişir şeklinde pek de gönülsüz bir şekilde konuştu. Çünkü içerisi full doluydu. Aracı bu şekilde kullanmak istemiyorum açıkcası bariz bir şekilde kalkışlar zor, ve sanki bir yerde bırakacak gibi bir his var. Servis pazartesi açıp bakacak. Ustanın fiyat vermesi çok mantıklı olmasa da bana ayak üstü 15bini bulacağını söylemesi beni hayli şaşırttı. Şimdi bakıyorum komple volant + baskıbalata setleri 8-9 bin tl hem de orjinal GM. Gerçi bahsettiğim GM satan site %35 indirim gösteriyor.


    Aklıma bir an bugün şu geldi. Acaba usta bir hafta 10 gün önceki kura göre mi fiyat verdi? Gerçi dediğim gibi ustanın fiyat vermesinin hükmü yok. Parça fiyatları serviste o gün ki kura göre mi belirlenir? Bu konuda bilgisi olan varmı?








  • Kur zammı hemen yansıtılmaz. Ama %35 indirimli diyen de orjinal parçayı bu fiyata verebilir. Eski girişli ise ve ürünlerini nakite çevirmek istiyorsa niye vermesin. Model bazında fiyat değişir ama kabaca baskı balata işciliği 1000 TL, Volant 5 bin TL, baskı-balata-bilyası ve şanzıman yağı da 5 bin TL civarında tutar. Fiyat aldığınız zaman parça parça neler kaç para size söylerler.


    Global Oto Mehmet Beyden 0 537 667 19 71 fiyat alabilirsiniz, Opel parçacısı olarak güvenilir birisidir.

  • Okurken ben de volandiyecektim volan oynar gobekse fiatlar normal oldukça yüksek tabi baskı balata rulman komple değişmeli ki rahatlayin muhtemelen oynar göbek volan sakin ucuz olsun diye sabite cevirtme titremeler silkemeler düzelmez üstüne baskiyk yersin GM dışında ( Luk,sachs,valeo vs) var mı saseden onlara baktır yukarda bahsedilmiş kalem kalem hesaplayın 10 bin altı çıkmaz diye düşünüyorum.Km kaç bu arada ilk kez mi degisecek


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlar arabaya da binemeyecek artik bir baski volant degisimi 15 bin lira nedir ya?? Bunlarin tas catlasin 2000 lira tutmasi gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • defiant82 kullanıcısına yanıt
    96000 de araç hocam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    Hocam 2000 tl ye bakımı yaptırıyor servistekiler. Yani aslında benim önceki başlıklarda yaptığım araştırmalarda gördüğüm şu ki fiyatlar sabit. Sadece kur yükselmiş. Bundan 4 sene önce adam yine 700-800 euro parça ödemiş. Şimdi 14 tl den euro ile hesaplayınca durum bu. Bu fiyatlara kimse gidip ağır bakım Yaptırmaz zaten benim gibi başına gelmeden. Neyse ki ben yolda kalmadım. Ses artınca farkettim ki birşeyler yolunda gitmiyor. Sonrasına sirkeleme ile bekleme gibi bir lüksüm olmadığını düşündüm. Bu araça en az 10 yıl daha binmeyi düşünüyorum. Al satçı değilim. O yüzden yapacak birşey yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • defiant82 kullanıcısına yanıt
    Açıkcası luk sacs da bile sonradan sorun yaşayanlar gördüm bazı başlıklarda. Neden öyle oluyor bilmiyorum. En son orjinal de sorunu çözmüşler falan. Ben de öyle düşündüm ve o yüzden direk yetkili servise bıraktım aracı. Pazartesi acıp bakacaklar. Zaten bıraktığımda ses vardı rolantide, bir de debriyaje vurmaya başladı. Dediğim gibi artık 100 bine dayandı. Zaten hazırlıyordum kendimi ancak bu kadar ani olması biraz sıkıntı oldu tabi. Hayırlısı olsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Volan oynar göbek mi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • defiant82 kullanıcısına yanıt
    Evet üzerindeki oynar orjinal. Zaten servis de sabit yok muş. Sizin söylediğiniz gibi sabit düşünmüyorum zaten isterse 5000 tl fazla olsun. Titreşim in sonraki zamanlarda diğer parçalara zarar vermesi gibi durumlar da olduğunu söyleyenler var çünkü.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.