Şimdi Ara

YF çin malı navigasyonlarda DGPS özelliği (?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba

    YF 4,8' YF modeli çin malı nav. cihazı kullanıyorum.

    Çin malı cihazlar genellikle Sirf Atlas3 gps alıcılı. yani normal şartlarda 10 m ye kadar düşük hassasiyet sözkonusu. radar ekranında 33, 37 ve 39 numaralı EGNOS uyduları gözükmüyor.

    Asus P535 PDA'mda ise Sirf Star3 (Atlas3 değil) gps alıcı var. Bu aletin DGPS özelliğini Sirfdemo programıyla aktif ettim Bununla 33,37 ve 39 numaralı uyduları görebiliyorum yani numaralarını verdiğim EGNOS uydularından aldığı sinyallerle 3 metrenin altında hassaiyetle çalışıyor.

    Atlas serisi sirf GPS alıcının yanısıra mikroişlemci, bellek, LCD ekran sürücüsü gibi ek donanımıda beraberinde sunan "one chip solution" ve dolayısıyla araç GPS lerinde yaygın kullanılıyor.

    Sirfstar3 veya 4 ise sadece GPS alıcısı çipinden ibaret işlemci ve LCD çalıştırma gibi özelliği olmadığından bir host işlemciye ihtiyaç duyuyor, yani üzerine takıldığı örneğin cep telefonunuzun işlemcisi gibi bir dış işlemciye ihtiyaç duyuyor. sird star serisi SBAS (waas/egnos) destekliyor

    Gördüğüm kadarıyla ucuz araç GPS lerinde Sirf Atlas3 veya Atlas4 serisi kullanılıyor.
    Sirf in sitesinde Atlas 4 ve Atlas 3 için bu özelliğin olduğuna veya olmadığına dair bir açıklama bulamadım.

    ilginç olan cep telefonumun GPS özelliği bir yan özellik iken, üzerindeki sirf star3 ilemcisinin SBAS desteğiyle 3 m ye kadar hassasiyette çalışması ana asıl görevi konumlama/yön bulma olam araç GPS alıcımın SBAS desteklemeyen Sirf Atlas işlemcisi yüzünden 10 m gibi daha düşük bir hassasiyette çalışabilmesi

    Sorum şu;
    Sirf atlas 3 alıcılı araç navigasyonlarında DGPS (waas egnos) özelliğini sirf Star3 te olduğu gibi (sirfdemo, sirftech vb) yazılımlarla açabiliyormuyuz, bunu daha önce deneyen, başarılı veya başarısız olan varmı?

    Bilgi ve fikirlerinizi rica ediyorum.

    Saygılar
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhanu -- 18 Mart 2010; 9:39:14 >







  • Çok zaman geçmiş soru sorulalı. Ancak ben de bu sorunun yanıtını arıyorum. Elimde 7" sirf atlas IV işlemcili bir çin malı GPS var. Cemonitor, gpstweak, sirftech gibi programları denedim ama sirf moduna geçmeyi başaramadım. (Biliyorsunuz egnos/SBAS ı aktive etmek için bu gerekli) Bütün hızları ve portları denedim olmadı. Googleda yabancı sitelere de çok baktım ama atlas IV lerde çalıştığına ya da çalışmadığına dair bir not göremedim. Sanırım atlas IV deki tümleşik arm prosesörü buna izin vermiyor. Aramaya devam edeceğim bulursam (?) bildiririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.