Şimdi Ara

Ygs Matematik İçin Soru Bankası Önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
2
Favori
1.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ygs matematik soru bankası seçimi, netlerinizin artması için en dikkat etmeniz gereken nokta. Doğru kaynakla çalıştığınız sürece hedefinize ulaşmanız daha kolay. Bu yazıda matematiğim kötü temel soru bankası olarak ne kullanmalıyım? Orta seviye için uygun ygs matematik soru bankaları hangileri? Matematiği fullemek istiyorum hangi kitabı çözeyim? sorularının tamamının cevabını bulabilirsiniz. Sizin için hazırladığımız kitap önerileri haricinde merak ettiğiniz kaynaklar mevcutsa yorumlar bölümünden sorabilirsiniz.

    1-Ygs Matematik Antremanlarla Matematik
    Matematikten çok eksiğim var ama öğrenmek istiyorum diyen öğrenciler için iyi bir kitaptır. Toplama işleminden başlayıp tüm konuları basit bir şekilde ele alır. 4 ciltten oluşan bir seridir. Kitap günlere ayrılmıştır. Mesela ilk kitap otuz güne bölünmüş, her gün düzenli bir şekilde çözmeniz için kolaylık sağlanmak istenmiştir. İlk kitap 368, ikinci kitap 428 sayfa olmasına rağmen günlere ayrılması ve her günün onar sayfa olması matematikten nefret edenler için bile çözme isteği uyandırmakta birebir.

    2-Ygs Matematik Karekök 0
    Kitap sıfırdan matematiği öğretmeyi amaçlayan, 9.Sınıf destek adıyla da geçen başlangıç seviyesi için tercih edilebilir bir kitaptır. Karekök yayınlarına özel MPS(Modüler Piramit Sistem) yöntemi kullanılarak hazırlanan kitapta her soru biçimi köşetaşı biçimine dönüştürülmüş, altına da o soru biçimiyle ilgili sorular yerleştirilmiştir. Matematiğe burun kıvıran, eli gitmeyen öğrencilerin sempati ve özgüven kazanması için hazırlanmış olan kitap 519 sayfadır.

    3- Ygs Matematik Fem İlk Adım
    Matematikte temeli olmayan öğrencilerin fazlasıyla seveceği bir kitaptır. Çok kolaydan başlayıp gittikçe zorlaşan bu kitap matematik öğrenmek isteyen ancak başaramayacağından korkan öğrenciler için idealdir. Konuların iyi anlaşılabilmesi için fasikül fasikül hazırlanmış olan kitabın ilk fasikülü temel matematik bilgileriyle başlar ki ileride birey her işlemi rahatlıkla çözebilir hale gelsin. Konu anlatımıyla birlikte hazırlanan kitapta her konunun sonunda kavram ve uygulama testleri bulunmaktadır. Bu testler konu anlatımındaki sorulara birebir benzediği için öğrenci yapamadığı sorularda geriye dönüp sorunun benzerinin çözümüne bakarak kendi sorusunun cevabını bulabilecek ve özgüven kazanacaktır. 650 tane ösym sorusu, 1000 tane çözümlü örnek ve 1006 adet cevaplı test sorusu bulundurmaktadır.

    4-Fdd Ygs Kolay Matematik Soru Bankası
    Matematik konusunda kendine güvenmeyen ancak bilgi düzeyi çok da kötü olmayan öğrenciler için biçilmiş kaftan bir soru bankasıdır. İlk testleri kolay sorularla başlayan kitap adım adım zorlaşmaktadır. Matematik bilgisinin yavaş yavaş arttığını hisseden öğrencinin zor sorularla karşılaşmaya başlayacağı, işlem pratiği kazanacağı bir kitaptır. İlk seviyeden başlamak istemiyorsanız almakla fazlasıyla yarar sağlayacaksınızdır. Kitap 326 sayfa olup, Ösym’nin soru çıkardığı konuların dağılışına göre her konudan farklı sayılardan en az ikişer tane test bulundurmaktadır.

    5-Birey A-B Ygs Matematik Soru Bankası
    Birey yayınları kitaplarıyla özellikle B serisi ile adını duyurmuş, kaliteli sorular üreten bir yayındır. Kendini pek de matematik tutkunu olarak adlandırmayan öğrenciler için basılan A serisi matematikle arasında buzlar bulunanlar için o buzları eritmek adına araç olarak kullanılır. Kolaydan başlayan kitap çözüm gücünüzü geliştirirken araya illa ki değişik soru tipleri koyarak öğrenciyi düşündürür. 510 sayfa olan kitap her konuda pratik kazanıp, sorulara aşina olmanıza yetecek kadar soru içermektedir.

    B serisi ise matematiği seven, matematik bir yana dünya bir yana diyen öğrenciler için hazırlanmıştır. Herkes tarafından farklı yorumlar alan seri kimileri için çok zor bulunurken kimileri için aşık olunası bir kitaptır. Kitap sizi matematikten soğutacak kadar zor sorular da içerdiğinden sabırlı ve inatçı, eh bir de mücadeleci bir öğrenciyseniz önerilen bir kitaptır. Kitap 400 sayfa olup, her konudan ortalama on ikişer soru bulunan en az iki test içermektedir.

    6-Güvender Ygs Matematik Soru Bankası
    Matematiğim iyi mi kötü bilmiyorum, arada bir yerlerde gidip geliyorum diyorsan bu kitap senin için olabilir. Kitap her öğrencinin çözmeyi sevdiği kolay sorularla başlar. Kolay sorularla kazanılan pratik ile zor sorulara yaklaşmayı öğretir. Matematiğini geliştirmek için şüphesiz iyi bir kitaptır ve size matematiği sevdirecektir.

    7-Karekök Ygs Matematik Soru Bankası
    Matematiğine güvenen, her soru tipiyle karşılaşmak isteyenlerin aradığı adrestir bu kitap. Her testi yaklaşık on altı soru içeren bu kitap kimi zaman derin iç çektiren, zorlayan sorularla kimi zaman da basit tekrar niteliğinde sorularla karşınıza çıkar. Ancak kitabı bitirmekte kararlı olan öğrenci kitabın son sorusunu çözdüğünde matematiğindeki değişimi elle tutulur biçimde hissediyor olacaktır. Konular hakkında etraflıca bir bilgi sahibi olmadan çözmeye başlamak hayal kırıklığı yaratabileceği için ikinci, üçüncü kitap olarak tavsiye edilir.

    8- Odtü Ygs Matematik Soru Bankası
    Hücreleme sistemi ile konuların bölümlere ayrılmasıyla hazırlanan kitap öğrenilen konuyla ilgili üniteyi bitirmeden hemen soru çözme olanağı sağlar. Soru bankasındaki testler etaplandırılmıştır; konuyu öğrenmeyi ve yorum gücünü artırmayı amaçlayan kolay sorular I. etabı, yorum gücüyle birlikte bilgi düzeyini artırmayı hedefleyen orta düzey sorular II. etabı, öğrencinin bilgi düzeyini ölçen ve eksiklerini görmesini sağlayan zor sorular III. etabı oluşturmaktadır. 72 test, 210 etap ve 2592 sorudan oluşmaktadır. Özellikle seviye üstü öğrenciler için tavsiye edilmekte olan kitap, piyasada nadir olarak karşılaşabileceğiniz soru tarzlarını bünyesinde barındırmaktadır.

    9-Bilfen Ygs Matematik Soru Bankası
    İlk testler daha kolay olup, zamanla zorlaşan testlerden oluşmaktadır. Uzun matematik sorularıyla gözünüzü korkutabilecek olan kitaba uğraştırıcı sorular da eklenmiştir. Kendinizi geliştirmek için bir yayın kullanmak isterseniz, Bilfen yayınlarını fazla soru bulundurmasıyla iyi bir tercih olacaktır. Ancak söylemekte yarar var kitabın kalınlığı göz korkutabilir.

    10- Esen Ygs Matematik Soru Bankası
    Matematiğini üst seviyeye taşımak isteyen öğrenciler için hem bir tekrar niteliği hem de zor sorularla işlem ve mücadele yeteneği kazandıran bir kitaptır. Kitap bölümlere, bölümler de konulara ayrılmıştır. Hem bölümün başında, bölümde yer alan konularla ilgili formüller bulunmaktadır ki tüm formüllerin tek el altında bulunması her öğrencinin işine gelir. Konular, her sayfada bir soru tipi yani rehber sorularla öğrenciye sunulmuştur. Rehber sorunun altında o soru tipine benzer soru tipleri yer almaktadır ancak bu sorular rehber sorunun bir derece üstünde de yer alabileceğinden konu öğrenmek için kullanılması tavsiye dilen bir kitap değildir. Her konuda on altışar sorulur en az üçer test bulunduran kitap 524 sayfadır.

    Kaynak:http://sinavhanem.com/kitap-onerileri/en-iyi-ygs-matematik-soru-bankalari/







  • Harika bir konu olmuş ellerine sağlık. Antrenmanlarla Matematik'ten sonra sence hangisi çözülmeli, Fem ilk adım mı, güvender mi?? Sıfırdan başlıyorum ve hedefim 20 net

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fem ilk adım satın alabileceğim bir site bilen varsa yardımcı olabilir mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: A D M I R A L

    Harika bir konu olmuş ellerine sağlık. Antrenmanlarla Matematik'ten sonra sence hangisi çözülmeli, Fem ilk adım mı, güvender mi?? Sıfırdan başlıyorum ve hedefim 20 net

    Eğer ilk adım ile bir seviye ilerledim diyorsan Güvender. Fem ilk adım artık zaman kaybı olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.