Şimdi Ara

Yıldırım Adsl modemi etkiler mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Az önce başıma ilginç bir şey geldi. İzmir'de oturuyorum ve şu an hava yağmurlu ve şimşek çakıyor. Forumda dolaşırken birden bilgisayar kapandı. Baştan elektrik kesildi sandım. Fakat monitör ve ses sistemi çalışıyordu. Aynı anda modemin (Asus 6030) ışıklarından anladığım kadarıyla bağlantı da gitti. Fakat modem çalışıyordu. Power düğmesine dört beş kez basmama rağmen kasa açılmadı. Daha sonra bütün sistemin bağlı olduğu beşli frizin başındaki kontrol anahtarını açıp kapadım. Bu sefer kasa açıldı. Modemde açıldı fakat yetki sorunu (şifre- kullanıcı yanlışlığı yani) nedeniyle modem sinyal aldığı halde internete bağlanmadı. Bir süre sonra modemi tekrar resetledim bu sefer bağlantı geldi. Acaba neden böyle bir şey oldu.? Yıldırım telefon hattına ve elektriğe zarar vermiş olabilir mi ?



  • quote:

    Orjinalden alıntı: selcuk_hoca

    Az önce başıma ilginç bir şey geldi. İzmir'de oturuyorum ve şu an hava yağmurlu ve şimşek çakıyor. Forumda dolaşırken birden bilgisayar kapandı. Baştan elektrik kesildi sandım. Fakat monitör ve ses sistemi çalışıyordu. Aynı anda modemin (Asus 6030) ışıklarından anladığım kadarıyla bağlantı da gitti. Fakat modem çalışıyordu. Power düğmesine dört beş kez basmama rağmen kasa açılmadı. Daha sonra bütün sistemin bağlı olduğu beşli frizin başındaki kontrol anahtarını açıp kapadım. Bu sefer kasa açıldı. Modemde açıldı fakat yetki sorunu (şifre- kullanıcı yanlışlığı yani) nedeniyle modem sinyal aldığı halde internete bağlanmadı. Bir süre sonra modemi tekrar resetledim bu sefer bağlantı geldi. Acaba neden böyle bir şey oldu.? Yıldırım telefon hattına ve elektriğe zarar vermiş olabilir mi ?

    Forumda başka bi arkadaşın aynı olay sonucunda ADSL modemi mefta olmuştu. Sen şanslıymışın




  • dostum yıldırımın telf. hatına zarar vermis olabilir senin yapacak bir seyin yok telekomu ara derdini anlat seninle ilgileneclerdir...TŞK
  • Evet etkiler. Geçen ay Bodrum Telekom yakınına düşen yıldırım sonucunda bir çok modem ve tlf. nun arızalandığı görüldü. Aynı durum şirketimiz Bodrum Deposundaki Zoom marka ADSL modemi bozdu. Modemde ADSL ışığı yanmıyor fakat ethernet ışığı yanıyordu.
  • etkiler 2 sene önce yıldırımdan 56k zyxel external modem ve zyxel prestge router ım mefta oldu hala duruyorlar melül melül yardım ister gibi bakıyorlar bana ama elimden gelen bişi yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.