Şimdi Ara

Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • mf1 sıralamam 39k geldi yıldız matematik mühendisliğinde okuyan veya bu bölüm hakkında bilgisi olan varsa beni aydınlatırsa çok güzel olur şimdiden teşekkürler



  • ytüde kızların harman olduğu nadir bölümlerden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • huytergan kullanıcısına yanıt
    yıldız da mısınız eger ordaysanız matematik mühendisliği ile ilgili daha detaylı bilgi verebilir misiniz
  • ytü'yü istiyorsan o sıralamayla gelen başka bölümlerine bir bak derim. bizim matematik hocası matematik muhendisiydi sanırım hoca oluyorlar
  • Callent C kullanıcısına yanıt
    O senin hocanın marifeti bölümle bağdaştırma , matematik mühendisliğinden mezun olup da hoca olmak nedir ya.
    Çoğunluğu bankalarda falan yazılımcı olurlar...
  • ygs2013 kullanıcısına yanıt
    Matematik muhendisligin de misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RİGBOY R kullanıcısına yanıt
    evet 2 sene bitti
  • ygs2013 kullanıcısına yanıt
    Böl hakkında biraz bilgi verebilir misiniz hic bir yerde cok detayli bilgi yokta forumda bi kac kisi daha araştırıyordu onlar icinde iyi olur.
    Mezunların durumu, ders icerikleri, Yıldız da yabancı dil seviyesi vs. Aklınıza gelen ne varsa anlatırsanız cok makbule geçer şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim hoca da itü mat mühendisligi mezunu. Dershanede hocalik yapiyor cogu kendini gelistiren nadir kesim kisitli yazilim egitimene ragmen bir yerlere gelebilirler diye dusunuyorum. Bence iyi bir bolum degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer kendinizi bilgisayar ve yazılım konusunda geliştirirseniz çok iyi yerlere gelirsiniz, benim bir tanıdığım bu bölümde okurken erasmusla İrlanda'ya gitti mezun olduktan sonra da aynı yerde yüksek lisansını yaptı ve şuan orda çalışıyor durumu çok iyi.
    ama ben kendimi zorlamam, geliştirmem yata yata okurum diyorsanız dersanede öğretmen de olursunuz bankacı da. iş sizde bitiyor diye düşünüyorum.
  • Bizim bölümden öğretmen şöyle olunuyor:
    Kişi ben matematiği seviyordum o yüzden matematik mühendisliği yazdım veya puanım tutuyordu diye bölüme gelir. Bölümdeki yazılım derslerinden bir güzel çakar. E ben yazılımcı olamayacam, en rahatı öğretmenlik der ve öğretmen olur.

    Ayrıca yazılım derslerinin yetersiz olduğu bir gerçek. Ama üniversite zamanı güzel staj yaparsan, kursa gidersen veya evde kendin kasarsan gayet de yardırabilirsin bu bölümden.

    Ders içerikleri çoğu mat dersi yazılım dersleri bir ilk sene C öğretirler, ikinci sene algoritmalar ve veri yönetimi dersleri vardır bunlar tahta üzerinde soyut bir şekilde geçer. 3. seneyi yaşamadım veri yönetimi 2 var yazılım mühendisliği var belki asp.net dersi bir ihtimal açılabilir. Son sene de mssql dersi, sistem analizi dersi falan var. Erasmusa falan gidip web programlama gibi dersleri de alabilirsin.

    Yabancı dil seviyesine gelirsen %100 ingilizce okuyorum ilk sene hocalar ingilizce dersleri anlatmaya başladılar ama 2. sene bir yerden sonra full türkçe anlatmaya başladılar yani çok bir şey bekleme. Hazırlığı da ingilizcen iyiyse atlamaya çalış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ygs2013 -- 5 Temmuz 2015; 18:41:33 >




  • Eksileyen arkadasa soyluyorum ac bir bak o yazilim egitimi sence yeterliyse baska bir sey demiyorum. Hele itu matta neredeyse adam gibi yazilim bile yok bildigin duz matematik. Bu bolumde okuyan arkadaslar kendi cabalariyla cok calismasi gerekli...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İtü Ytü'ye göre gereksiz matematik kastırıyor. Sanırım son sene seçmelilerden bilgisayar alabiliyorlar. Yıldızdaki mat o kadar kastırmıyor İtüye nazaran daha çok yazılım dersi mevcut.
  • ygs2013 kullanıcısına yanıt
    Ytü'de itüye nazaran daha fazla var dogru ama bana kalirsa o da yetersiz malesef. 39'k ya da yazacak fazla bir sey olmadigi icin arkadasin karari ben bu bolumden bir halt olmaz demiyorum sadece misyonuna uygun yazilim dersi yok is fazlaca bireysel cabaya kalicak bunu anlaymak istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısın ben de bunu savunuyorum. Ben sadece bu bölümden öğretmen olunur vb. yorumlara karşıyım. Adam sonuçta bölümüne değil neyi bilip bilmediğine bakıyor.

    Kaldı ki 39kya yazılabilecek devlet üniversitelerindeki bilgisayar mühendisliklerinde de çok güzel bir eğitim olduğunu düşünmüyorum. Devlet üniversitesi mantığı, teorik eğitim vermek maalesef :(

    Edit: Eksileyen ben değilim bu arada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ygs2013 -- 5 Temmuz 2015; 18:47:17 >
  • beni 2 kişi eksilemiş çok merak ediyorum neden acaba? abi matematik hocam okuldada dershanede de matematik mühendisiydi. sordunuz cevapladık. herkes bu ülkede kral, kimse kralcı değil anasını satayım. yazmak istiyorsan yaz oku sanki bölümü kötüledik. biz bölüme laf etmedik ama siz öğretmenlik deyince bir hakaret etmediğiniz kaldı. saygı beklerken saygısızlık etmeyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.