Şimdi Ara

Yılın oyunu olmaya aday: Starfield çıkış tarihi, fiyatı ve oynanışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yılın oyunu olmaya aday: Starfield çıkış tarihi, fiyatı ve oynanışı
    Geçen yıl Microsoft'un Xbox & Bethesda fuarında 15 dakikalık bir Starfield oynanışı görmüştük ve bugün Bethesda'nın 25 yıl sonraki ilk yeni IP'sine gerçekten derinlemesine bir bakış atıyoruz. Oyun yönetmeni Todd Howard tarafından "uzaydaki Skyrim" olarak tanımlanan Starfield, şimdiden yılın oyunu olmaya aday.



    Starfield ne zaman çıkacak? Fiyatı ne kadar?



    Starfield, 6 Eylül 2023 tarihinde Xbox Series S / X ve PC platformlarına çıkış yapacak. Starfield aynı zamanda ilk günden Xbox Game Pass’e de eklenecek. Dolayısıyla Game Pass abonesiyseniz oyuna herhangi bir ücret ödemeden erişebileceksiniz.



    Starfield fiyatı ise PC için 899 TL, Xbox Series X/S için ise 1150 TL olarak açıklandı. Starfield Premium Edition PC fiyatırysa 1.299 TL olacak. Aynı sürümün Xbox Series X/S fiyatı 1.600 TL.



    30 FPS’e kilitli



    Oyunun yönetmeni Starfield'ın hem Xbox Series X hem de Xbox Series S'te saniyede 30 kare hızında çalışacağını açıkladı. Todd Howard IGN'e verdiği bir röportajda oyunun Series X'te tam 4K çözünürlükte, Series S'te ise 1440p çözünürlükte çalıştığını ancak kare hızının 30 fps'ye kilitlendiğini belirtti. Oyun PC'de de yayınlanacak ve muhtemelen kare hızının kilidi açılacak.



    Ayrıca Bkz.Starfield’ın sistem gereksinimleri açıklandı: SSD zorunlu



    Starfield neler sunacak?





    Bethesda, oyundaki şehirler ve yerleşimler, beceri ağaçları, yükseltmeler ve uzay savaşları da dahil olmak üzere Starfield hakkında bize çok daha fazla ayrıntı göstermeye karar verdi ve 45 dakikalık derin bir oynanış videosu paylaştı. Üstteki videodan tüm içeriği izleyebilirsiniz.



    250.000 adet diyalog



    Yılın oyunu olmaya aday: Starfield çıkış tarihi, fiyatı ve oynanışı



    Ana hikaye, uzay kaşiflerinin son grubu olan Constellation'a odaklanıyor. Onlarla Bethesda'nın şimdiye kadar inşa ettiği en büyük şehir olduğunu söylediği başkent New Atlantis'te buluşulacak. New Atlantis, göründüğü kadarıyla NPC’ler ve Hıncahınç diyaloglarla dolu gibi görünüyor. Oyunda zaten 1000’den fazla gezegen olduğunu ve hepsine iniş yapılabileceğini biliyoruz. Öte yandan 250.000 adet diyalog olduğunu da Xbox Showcase etkinliğinde öğrenmiş oldu.



    1000 gezegenin hepsinde yer çekimi farklı





    1000 adet gezegenin her birinde yer çekimi farklı olacak, bu nedenle bazılarında uçuyormuş gibi hissedeceksiniz, bu da silah kullanmayı ve çok daha fazlasını etkileyecek. Bir gezegenden ayrılıp uzaya çıktığınızda da asteroit alanlarında gezinmeniz gerekecek ve hatta terk edilmiş gemileri bile keşfedebileceksiniz.



    Uzay gemileri





    Oyunda kullanacağım gemiler ise bizim “power armor”umuz olacak. Gemiler satın alınabilecek, yükseltilebilecek ve tamamen özelleştirilebilecek. Özelleştirme kafanızda sönük bir kavram olarak kalmasın: Optimus Prime şeklinde bir gemi inşa edebilirsiniz. Bu arada Constellation'ın bazı üyeleri geminizde sizinle birlikte seyahat edebilir ve her bir yoldaşın benzersiz görev hatları bulunuyor. Ayrıca oyundaki uzay limanlarında ek mürettebat kiralayabilirsiniz. Bir gezegene vardığınızda geminize yürüyerek ya da hızlı seyahat ederek geri dönebileceksiniz.





    Gemiler ayrıca, geminizi daha hızlı veya hava savaşı sırasında silah ve kalkanlar için daha hazır hale getirmek için dengeleyebileceğiniz bir güç sistemi barındırıyor. Uzayda düşman gemilerini yok ettikten sonra onları yağmalayabilir, hurdaya çıkarabilirsiniz ve bunlar için araçtan inmek gerekmeyecek. Ve en önemlisi: Bir düşman gemisine kenetlenebileceksiniz. Bu sayede düşman gemisinin kontrolü ele geçirilebilecek. Bir kere kontrolü aldığınızda gemi kendi filonuza eklenecek ve tamamen sizi olacak. Şimdiden uzay korsanlarına hayırlı olsun.



    Karakter yaratma



    Yılın oyunu olmaya aday: Starfield çıkış tarihi, fiyatı ve oynanışı



    Karakter yaratma da Starfield'ın ve yetenek sisteminin büyük bir parçası. Karakter yaratma sisteminde yüz şekilleri, makyaj lekeleri, yara izleri, diş ayarları ve çok daha fazlası var. Burası oldukça ayrıntılı görünüyor. Bir karakter seçtikten sonra sıra seviye atlamaya geliyor. Her seviye atladığınızda becerilerin kilidini açmak için bir beceri puanı elde ediliyor.



    Karakollar





    Starfield aynı zamanda kişisel kolonileşme aracınız olabilir. Keşfettiğiniz gezegenlerde ileri karakollar kurabilir ve uzaktayken kaynak toplayabilirsiniz. Kaynaklara sahip olduğunuzda eşyalar üretebilirsiniz. Buna silahlara farklı modlar eklemek de dahil. Tüm bu detaylardan daha fazlası oyunda olacak ve gelecek. Bethesda, yayın sırasında oyuncuların süper doğal güçler elde edebileceğini ve hatta oyun için bir Shattered Space hikaye genişlemesi olabileceğini söyledi.




    Kaynak:
    https://www.videogameschronicle.com/news/starfield-runs-at-30fps-on-xbox-series-x-and-s-director-confirms/
    Kaynak:https://www.theverge.com/23755072/starfield-trailer-gameplay-xbox-games-showcase-2023







  • şu zelda denen oyunu tokatlamasını o kadar istiyorum ki. vadedilenin yarısını bile çıkarsalar nintendo lobisini ve oyunlarını üst üste koyar. öyle bir şey geliyor

  • Detaylar fena değil daha doğrusu derinlik hissiyatı güzel, tabi oynandıkça beklentilere göre geliştirileceğini düşünüyorum, yine oldukça vakit harcatacak bir oyun daha duyurulmuş :)))

    Oyun içi satın almada etiketlere abanılmazsa deneyebilirim.
  • GOTY budur Zelda çöpünü GOTY seçerlerse yazıklar olsun

  • 10-15 yıldır geliştiriliyordu sanırım :D Dedim söğüş oyunu milleti tokaytlayıp kaçacaklar galiba diye ama sonunda bitirmişler alıp oynamayı planlıyorum. Aşırı detaylı ve geniş evren hikayesi üzerine oturtulmuş bir oyun.

  • Gamepass den mi oynasam yoksa steam den mi alsam çok kararsızım. 2 -3 aylık oyun olsa gamepass den gider de oyun ömürlük oyun gibi duruyor. Ondan büyük ihtimal satın alcam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bu videoyu görene kadar oyun konusunda heyecanlıydım ama 3:33 de başlayan combat ile giren müzik bana fallout4 izliyorum gibi hissettirdi. videonun ilerisindeki diğer combat sahnelerinde de çalan müzikler olsun, etkileşim sesleri, silah sesleri vs hep aynı hissi verdi. ha birde madem 1000den fazla gezegen var uzayda atlayıp zıplıyoruz neden insanız? uzayda geçen skyrim demişler hakkını verin farklı ırklar olsun biraz. 25 yıl sonra yaptıkları iş uzayda geçen fallout dan öteye gidememiş sanki. oynanış videosunu gözün kapalı izle başına da war never changes koy al sana fallout 5

  • Xbox exclusive yok diyenler bu oyunu hayatınız boyunca playstationda göremezsiniz.

  • Beklentileri karşılayacak gibi görünüyor.

  • Bu kurda 900tl cok makul geldi bana, cikana kadar zam yer mi acaba kesin yer ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dijitalcoach kullanıcısına yanıt

    o oyun starcitizen olmasınYılın oyunu olmaya aday: Starfield çıkış tarihi, fiyatı ve oynanışı 

  • Aynen 😆😆😆🤣

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Skyrim'i her plotfarmda, aynı hata ve buglarla satan bethesdanın oyunu mu zelda'yı tokatlayacak?

    Hani şu oyun motorunu geliştirme zahmetine bile girmeyen Bethesda.

    Devasa robot-gemi şeysine güldüm. Eğlenceli bir oyuna benziyor.

  • gamepass e ilk günden gelecek olmasına rağmen steam de rekorlar kırıyor (cs go yu saymıyorum). Gamepass faktörü olmasaydı ne olacaktı acaba , muhtemelen gow + uncharted ı ilk haftalardan tokatlardı satış rakamlarında Yılın oyunu olmaya aday: Starfield çıkış tarihi, fiyatı ve oynanışı 


    yiğidi öldür hakkını yeme. Bethesda bu işi iyi biliyor, ayrıyetten zelda bu oyuna karşı kazanırsa büyük prestij kaybeder. Sağda solda popüler kültüre uyup zelda diye gezenlere sor starfield a karşı neden goty almalı diye saçmalamadan 10 cümle kuramazlar. Geçiniz bu işleri.


    Bethesda zaten zeldayı bi kere tokatlamıştı. Starfield sağlam çıkarsa 2. si de gelir.


    Ps fanboylarda da bi zelda övmeler falan başladı neden acaba Yılın oyunu olmaya aday: Starfield çıkış tarihi, fiyatı ve oynanışı 





  • skyrim resmi olarak zeldayı tokatladı zaten 2011 de. Oyun oynamaya yeni mi başladın Yılın oyunu olmaya aday: Starfield çıkış tarihi, fiyatı ve oynanışı 

  • GeraltofRiviaCiri16 kullanıcısına yanıt

    İmkanımız yoktu 1 saat önce başladım Yılın oyunu olmaya aday: Starfield çıkış tarihi, fiyatı ve oynanışı .

  • Star Citizen'e selam olsun Yılın oyunu olmaya aday: Starfield çıkış tarihi, fiyatı ve oynanışı 


    Ayrıca No Man's Sky mıydı, o da sonradan kendisini çok geliştirmiş olmasına rağmen halen bence bir yerlerde "boş" kalıyordu. Özellikle senaryo anlamında. O yüzden Elite Dangerous'a yönelmek istedim ama onda da hikaye kısmı çok kıt görünüyor, sözleşme üzerinden serbest çalışıyoruz ama o kadar serbestlik de bana fazla geliyor.


    Bu anlamda RPG öğeleri ile TPS-FPS işleri, devamlı uzayda olma harici gezegen vs dolaşma cart curt işleri çok çok iyi görünüyor. İnşallah patlamaz. Heyecanla bekliyorum.

  • muhammedali9778 M kullanıcısına yanıt

    bethesda'nın oyunları maalesef diğer oyunlardan farklı işliyor. kullan at olarak değil kullan, modla daha fazla modla kaldır sonra tekrar yükle ve modla şeklinde ilerliyor. hala şu günde morrowind oblivion, fallout 3 oynanılıyor. bethesda ayrı bir firma. starfield'daki boş gezegenler modcular tarafından doldurulacaktır ayrıca.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.