Şimdi Ara

Yıllar önce çalınmış motorsikleti üzerinden atma???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar şöyle bir sorunumuz var.2005 yılında keeway marka bir scooter aldık.Motor 2009 yılında çalındı.Çalındığı gibi çalıntı ilanı verildi polise.2010 yılında Zonguldak'ta plakadan polis bulmuş.Orda birine satılmış vs. olayları vardı.Biz de o zaten gitti gözüyle baktığımızdan ilgilenmedik.Zaten 400 liralık motoru te Zonguldak'tan İstanbul'a getirmek daha pahalı çıkardı kesin. Son günlerde trafik tescile gittiğimizde motor hala gözüküyordu ama çalıntı olarak.Son durumu olarak bildiğim kadarıyla motor Zonguldak'ta Yediyemin otoparkındaydı.

    Gelelim sorumuza bu motor ilerki zamanda başımıza iş açma ihtimali nedir( Bunca zaman orda kaldı otopark parası vs gibi.)
    Bir de bu motoru ( o kadar yıl sonra pas yığını hurda artık :) ) nasıl başımızdan atabiliriz?



  • Motoru trafikten men et otopark parasi odeyecegini sanmam men ettikten sonrada birak orda kalsin zaten belli bir sure sonra acik arttirma ihale bi sekilde ya hurdaya gidiyor yada baskalari aliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lütfü696

    Merhabalar arkadaşlar şöyle bir sorunumuz var.2005 yılında keeway marka bir scooter aldık.Motor 2009 yılında çalındı.Çalındığı gibi çalıntı ilanı verildi polise.2010 yılında Zonguldak'ta plakadan polis bulmuş.Orda birine satılmış vs. olayları vardı.Biz de o zaten gitti gözüyle baktığımızdan ilgilenmedik.Zaten 400 liralık motoru te Zonguldak'tan İstanbul'a getirmek daha pahalı çıkardı kesin. Son günlerde trafik tescile gittiğimizde motor hala gözüküyordu ama çalıntı olarak.Son durumu olarak bildiğim kadarıyla motor Zonguldak'ta Yediyemin otoparkındaydı.

    Gelelim sorumuza bu motor ilerki zamanda başımıza iş açma ihtimali nedir( Bunca zaman orda kaldı otopark parası vs gibi.)
    Bir de bu motoru ( o kadar yıl sonra pas yığını hurda artık :) ) nasıl başımızdan atabiliriz?



    reis bende zonguldaktanım istanbula kendi motorumu araçla getircem motorunu alabilirsen benimkinin yanına getirebilirim




  • heroberk123 H kullanıcısına yanıt
    Yok hocam motorun orada olduğu bile meçhul.Sadece kağıt üstünde var

    Arkadaşın dediği gibi sadece üstümüzden atıp kurtulmaya çalışacağım.Teklifin için teşekkür ederim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lütfü696 L kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun çalınma durumunda polise çalıntı ihbarı yaptıktan sonra 1ay süre geçmesini bekleyip sonrasında tescilden kaydını düşürtmeniz ( silinmesi ) gerekiyordu . Müracatınızda aracın bilgisayar kayıtlarına ve tescil dosyasına 'çalınmıştır' kaydı düşülerek tescil kaydı silinir. Araç tescil belgesi üzerine işlem tarihi ile birlikte 'çalınmıştır' şerhi düşülür ve belge araç sahibine iade edilir.Araçla birlikte araca ait belgeler de çalınmışsa, isteği halinde araç sahibine aracın kayıtlarına 'çalınmıştır' şerhi konulduğuna dair bir yazı verilir.Aracın tescil kaydının çalıntı tarihi itibariyle silindiği Gelir İdaresi Başkanlığına elektronik sistemle, bunun mümkün olmaması halinde ise en geç onbeş iş günü içinde, yazılı olarak ilgili vergi dairesine bildirilir. Aksi takdirde çalınsa dahi vergi gibi mali sorumluluklarınız devam ediyor . Muhtemelen çalındı diye mtv yi vs ödemeyi bırakmışsınızdır bunları yapmayınca borç olarak gözükecek faizi ile birlikte sizin üzerinizde kalacak maliye maaşlı bir kişi iseniz bir bakmışsınız bankaya yatan maaşa el koymuş .Çalınan aracın muayenesi falan yapılmadığı için geçmiş muayeneler içinde aynı durum söz konusu olur . İnşallah düşündüğüm gibi değildir ve ihmal edip motosikleti trafikten düşürmeme yapmamışsınızdır . Öyle ise bile gene de gidin trafik tescil bürosuna başvurun ne yapılması gerekir detayı ile öğrenin .Çünkü artık durum biraz farklı oluyor motosiklet bulunmuş yani çalıntı hükmü düştü diyebilirler derler mi demezler mi bir sormak lazım yanlış yönlendirmeyim . Çalıntı hükmü düşerse bu durumda motosikleti hurda olarak trafikten düşürtmek isterseniz vergi yoktu kağıdı lazım yani borç vergilerini faizi ile birlikte ödemek demek bu da ( muayeneden yırtma ihtimali var motosikletin çalışır durumda olmadığına dair bir yazı veriyorlar )
    Şimdi bunları yazdım benden para çıkacak diye sakın ihmal etmeyin motosikletin bulunduğundan ve parkta olduğundan emin olun ve trafikten çektirin .Çünkü trafik kanununa göre motorlu taşıtlarda aracı kullanan ruhsat sahibi değilse işlenecek bir suçta kaza vs gibi durumda sürücü ile birlikte ruhsat sahibi müteselsil sorumludur . Bir suça karışırsa sizinde başınız ağrır .
    Yapmanız gereken trafik tescile başvurmaktır kısacası .




  • TürkSky T kullanıcısına yanıt
    Hocam ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim. En yakın zamanda tescilden randevu alıp gerekenkeri yapayım. 300 lira edecek hurda için ilerde başımız ağırmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.