Şimdi Ara

Yıllar sonra foruma geri döndüren NETMAN (SAHİLNET) rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Foruma genelde mesaj atmam ama NETMAN isimli internet servis sağlayıcısı o kadar rezalet bir şirketki, benim gibi hata yapacak olanların doğru karar alması için bilgilendirme yapmak istiyorum. 5 gündür internetim yok maalesef. Şirket hafta sonları çalışmıyor. Telefon ile aradığınızda kimse ile karşılaşamıyorsunuz. Haftaiçi de saat 10:00'da mesaiye başlıyor. Mesaiye başlasa bile arayıp soruyorum internetim neden yok diye soruyorum. Türktelekom kaynaklı diyip çekiliyorlar. Tüm apartmanda farklı internet sağlayıcısından türktelekom altyapısı kullanan komşularım var . Herkesin evinde internet var ancak benim 5 gündür internetim yok. 10lira daha uygun olduğu için kesinlikle tercih etmeyin, hata yapmayın. İnternet artık bir zaruri bir ihtiyac. 5 gündür internetim yok ve sorunu çözmüyorlar. Bunun başınıza geldiğini düşünün ve 10lira ucuz diye tercihe edermisiniz karar verin. Şirketin adı NETMAN ve SAHİLNET ile ortak bir şirket.








  • Ek olarak telefon ile aradığınızda telefonlara bir kişi bakıyor. Bir hanımefendi ve arkadan bir adamın onu yönlendirme sesleri geliyor. Bu kadar rezalet bir hizmet var.

  • Sorun çözülmüyorsa farklı iss ye geçebilirsin, nasılsa taahhüt yok. Sen 5 gün internetsiz kalmışsın, Türknette 5 ay internetsiz kalan var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, zaten taahhüt yok ise ve memnun değilsen direkt değiştirebilirsin. Elinden geleni yapmışsın anladığım kadarıyla.

  • gkhnts G kullanıcısına yanıt

    Bunu tüm firmalar yapıyor hocam. Oryantasyon diyorlar adına. Ben anlayışla karşılıyorum, iş ile ilgili teorik bilgileri verip sonrasında uygulama başında da yardımcı oluyorlar yeni başlayana. Bence güzel bir şey. Amatörce gözüktüğünü düşünmemiştim hiç, aksine bir kişi onun hocası oluyor diğeri de çırak işte, yetişiyor. Bazen ben de yardımcı oluyorum hatta bu kişilere eğer bildiğim bir şey ise arayıp bulamadığı.  

  • Geçiş yapmak için hemen işlemlere başladım tabi. Formları eksiksiz hazırladım çünkü bu şirket o kadar kalitesiz ki. Telefonları bir kişi açıyor. Emin olun bir kişi telefonlara bakıyor. Tabi geçişim gerçekleşmedi. Neden gerçekleşmedi kısmi fatura diye bir fatura çıkarmışlar ama haber veren kimse yok. O faturayı da ödedim tabi kurtulmak için. Fakat tüm süreçleri Tüketici Hakları Hakem Heyetine taşıyacağım. Bu internet sağlayıcısına abone olmak isteyen iki kere düşünsün. 10TL fark ile interneti koparak kullanmak sonrasında karşınızda muhattab bulamamak mı? Tercih sizin.

  • gkhnts G kullanıcısına yanıt

    En iyisini yapmışsın, sorunun çözülmüyorsa. Bütün iss ler geçiş ve iptalde kısmi faturayı ödedikten sonra onay veriyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.