Şimdi Ara

Yine 80023102 PSN Hatası (ve muhtemel çözüm yolu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar turnuva için euro 2012 alıcağım kredi kartını girdim ( öncedende oyun almıştım) an error has accured. diyor. Aynı sorun herkeste varmış fakat hala çözülmedi . Bilgisi olan var mı ???
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Altyapı kaynaklı olduğunu düşünüyorum. 1-2 gün bekleyin, aceleniz yoksa eğer. Büyük ihtimal genel bir sorun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi el_jericho -- 6 Haziran 2012; 0:44:03 >
  • Bende de var bu lanet şey!
  • up
  • 1 hafta geçti düzelmedi.
  • benim umudum kalmadı.
  • aynen bu ne böyle ya
  • Ps Vita cikti cikali Sony ps3le pek fazla ilgilenmiyor gibi geldi bana, herhangi bir update'de gelmedi kac aydir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Pueblo Unido -- 19 Haziran 2012; 9:38:17 >
  • Bu hata mesajının anlamı, "Invalid Credit Card". Yani normalde kredi kartı numarası veya bilgilerinin yanlış olmasından kaynaklı alınan bir hata kodu. Hata kodunu dünya çapında bir sürü kişi alıyor. Bankalarından kontrol ettiklerinde, geri dönen, hatalı veya yarıda kalmış bir işleme rastlamıyorlar. Sony'ye yazan bir sürü kişiye de hep aynı cevap geliyor.

    Sony'nin cevabına göre yapılması gerekenler,

    1- Activate the system. Bunu ben de anlamadım. Sistemler zaten aktive edilmiş durumda ama belki önce deaktive edip yeniden aktive etmekten bahsetmişlerdir.
    2- Ensure all account information is accurate. Kredi kartı ekstresindeki tüm bilgilerin, özellikle de posta kodu, şehir ve ülke gibi bilgilerin düzgün girildiğinden emin olun.
    3- Remove the apartment number (if applicable). Apartman numarası, blok numaraları gibi bilgileri adres satırından kaldırın. Ben kendiminkini kontrol ettim, fazla detay vermemişim. Sadece mahalle, semt ve posta kodu yazmışım. Kredi kartını normal bir şekilde kullanabiliyorum.
    4- Try another credit card. Kredi kartında oluşabilecek muhtemel sorunlara karşı size başka bir kredi kartıyla da deneme yapmanızı önermişler.
    5- Check with the bank to verify if the credit card uses AVS (Address Verification System) as a security feature. Bu olay bizim ülkemizin kredi kartlarında var mıdır bilmiyorum ama bankanızı arayarak bu konuda daha detaylı bilgi alabilirsiniz.


    Bu arada yardımı dokunur mu bilmiyorum ama ben Finansbank'ın VISA kartını kullanıyorum PSN için. Çok nadir de olsa hata aldığım olmuştu geçmişte ama 10 işlemimden 9 tanesinde sorun çıkmıyor diyebilirim. Aldığım hata kodunu da hatırlamıyorum. Belki bu kodla aynı değildir. Zaten hatanın hemen ardından bir daha denediğimde sorunsuz işlemi tamamlayabiliyorum.

    Bir de şöyle bir durum var. Ard arda yaptığınız denemelerde, sistemde fraud uyarısının oluşmasına sebep oluyor olabilirsiniz. Bu yüzden denemelerinizi ard arda yapmamaya çalışın. Yaptıysanız da fazla abartmadan birkaç saat bekleyip öyle devam edin. Veya bankanızı arayarak konu hakkında bilgi verin ve kartın bloke olmasına engel olun.

    Konunun başlığını değiştirdim. Bu konuda başı ağrıyan çok kişi var. Onların bu konuya gelip bilgi almalarını kolaylaştırmak amacıyla değiştirdim başlığı.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • burada yazanları denemeye başlıyacağım olursa bu surat ifadelerini koyarım koyarım olmazsada bunları
  • Sony'nin ALLAH belasını versin böyle hiç bi işe yaramayan saçma sapan şeyleri yazacağına lanet olasıca sistemini neden elden geçirmiyor.
  • Sonunda düzeldi 4.20 ile birlikte.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FTorres

    Sonunda düzeldi 4.20 ile birlikte.

    Hayır düzelmedi daha dün denedim aynı hatayı vermeye devam ediyor.
  • Ben uzun zamandır bekliyordum mutlak sizinkide 1 hafta içinde açılır.
  • Bende de aynı sorun 2 gündür var..
    İşin acaip tarafı sorunun kaynağını bilen kimse yok. Bu yılın şubat ayından bir haber:
    "Kullanıcıların oyun satın alma ve indirmelerine engel olan 80023102 hata kodlu problem sonunda giderildi. Resmi PlayStation blogundan yapılan açıklamaya göre oyunseverlerin içerik indirmelerine ve hatta indirilmiş içeriklerinin kaybolmasına yol açan sorun tamamen ortadan kalktı. Bu problemin neden kaynaklandığına dair net bir açıklama ise yapılmadı."

    Bu demekki oturup bön bön kendiliğnden düzelmesini bekleyeceğiz. Hayır bir şey değil kimisi aylardır bekliyor... Umarım benimki kısa sürede hallolur
  • Haydi insallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.