Şimdi Ara

Yivsiz pompalı tüfekten anlayan birisine ihtiyacım var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese yıllardır havalı tüfek ve tabancayla atış yaparım ilk defa ateşli silah almak istiyorum.


    Pompalı tüfek almak istiyorum çünkü plastik mermiyi en güzel onla atacağımı düşünüyorum ayrıca birdshot, buckshot, slug tek namluda atabilmesi çok hoşuma gidiyor.


    Sormak istediklerim bunlar:

    1)Sorunsuz bir şekilde birdshot, buckshot ve slug atabilmek için 3-4 choke mu almam gerekiyor? 3 Choke tan dar namlularda saçmaların çıkışı zor oluyormuş sanırım. Slug namlular genelde choke suz yani boru namlu oluyormuş ve mesafe uzadıkça mermiler etrafa çok yayılıyormuş diye duydum.

    2)Slug namlu ile buckshot,birdshot atarsam veya tam tersi şeritli namlu ile slug atarsam namluya zarar verir mi?

    3)Mekanizma kilitlenmeden ateşlemeyen tek yerli marka sarsılmaz diye duydum ama paslanma sorunu var diyorlar, en ucuz ithal marka da winchester defender sxp (telif hakkı alınmış şuan istanbulda üretiliyor) arada uçurum gibi bir 6.000TL'lik fark var ve winchester slug namlu. Eğer 1.sorumdaki varsayımlarım doğruysa şerit namlu kesinlikle tercihim, saçmalar dağılmasın istiyorum ve nişan alması da daha kolay.

    4)Yıldız ve huğlu markalarını araştırdım hayran kaldım ama şerit namlu üretmiyorlar. Yıldız s51 modeliyle ilgili Brezilya menşeili bir video gördüm hayran kalmışlar tüfeğe, almayı çok istiyordum firmanın Avrupa'daki başarılarından ötürü ama s51 modeli slug namlulu sadece. Huğlu atrox standart şerit namlu sitesinde "Fixed (Mobile Choke Optional)" yazıyor ama onun için de birisi mekanizma kilitlenmeden ateşler dedi. Bu tüfeği kullanan var mı gerçekten mekanizma kilitlenmeden ateşliyor mu?


    Sorular yabancı bir göze çok detaylı görünebilir ama bu bahsettiklerim yerli/yabancı en çok satan ve bilinen modellermiş o yüzden bilen çıkar diye ümit ediyorum. Şimdiden teşekkürler.








  • Şerit namlunun tek farkı üzerinde şerit olması içerden bi fark yok. Şoksuz namlu al yada düz (en geniş) şok tak aynı şey. Senin istediğin bu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Konuyu gördüm, sorulalı epey olmuş ama yine de cevap vereyim.


    Av tüfeği satın alırken amacı belirlemek çok önemli.

    Av, sportif atıcılık, meskun mahal savunması.


    Mahal savunması tüfekleri genelde slug tercihh edilir. Bu tüfeklerin namlusu daha etli ve ağırdır. Slug namlularda şok kullanılmaz, çünkü esas amacı tek kurşun atmaktır ve buna bağlı olarak daha dayanıklıdırlar. Diğer saçmaların tümünü de atar ama grupmanı av için tasarlanmış tüfeklere göre daha kararsızdır. Sluglarda şerit olmaz, namlu düzdür ve arpacık vardır. Boyları genel olarak 57-65 cm tercih edilir çünkü bu tüfekler hızlı reaksiyon verilen durumlarda kolayca sağa sola çevrilebilecek yeteneğe sahip olmalıdırlar. Yakın mesafede koruma amaçlı kullanılırlar. Pompalı, şarjörlü veya yarı otomatik de olabilirler (Türkiye'de otomatik av tüfeği satışı ve kullanımı yasaktır zaten)


    Sportif atıcılık tüfekleri skeet ve trap tüfekleridir. Bunların namlu boyları diğer tiplere göre uzundur ve şeritlidirler. Trapler genelde 76 cm Skeet'ler 71 santim olurlar. Bu atışlar diğer tüfekler ile de yapılabilir ancak kabul gören ve müsabakalarda kullanılan performans en iyi bu tüfeklerden alınır. Bunlar superpoze tüfeklerdir, kaliteli ve pahalıdırlar. Namlu boyu aynı bile olsa pompalı, şarjörlü veya yarı otomatik bir skeet/trap tüfeği olmaz.


    Avlanmada kullanılan tüfekler ise çok spesifik ve tartışmalı bir konudur. Tüfeğin tipinden, namlu boyuna, namlu tipinden kullanıcının profiline, kişisel tercihlerine kadar farklı seçenekleri barındırır. Bu yüzden şu tüfek şunun içindir denemez. Büyük hayvanların avlanmasında slug namlulu tüfekler tercih edilir çünkü bunlar slug mermi ve BB (Şevrotin) performansı gösteren tüfeklerdir.

    Küçük hayvanların avında ise şok uçları kullanılan şeritli, orta veya uzun namlu (65- 76 cm) boyuna sahip tüfekler tercih edilir. Tüfekte gez ve arpacık yerine şerit kullanıması, hareketli hedeflerin takibini kolay yapabilmesinden dolayıdır. Şeritli tüfeklerle slug mermi kullanımı tavsiye edilmez, uygun değildir, namlu parçalanabilir. Bu tüfekler kullanılırken şok kullanımı deneyim ister, çünkü yanlış şok kullanımı ile namlu bozulabilir. Bu tüfekler çifte, tek kırma, superpoze tipte tüfeklerdir. Örneğin kimse pompalı tüfekle bıldırcın avına çıkmaz. Çıkılabilir mi ? Evet ama pompalı tüfekler genel olarak av değil caydırıcı savunma tüfekleridir. Bu yüzden Amerikan polisleri şehir içinde pompalı tüfek kullanırlar.


    Havalı tabanca atışı yaptıysanız muhtemelen hedef atışı seviyorsunuzdur.

    Hedef atışı için yukarıda bahsedilen tüm tüfekleri kullanabilirsiniz. Ancak hedef atışları için en uygun tüfekler 4+1 yarı otomatik 65 cm slug namlu tüfeklerdir.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.