Şimdi Ara

YKS 400KDAN 110KYA(Güncellendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
21
Favori
3.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yazım biraz uzun oldu ama umarım vakit ayırıp faydalanabilirsiniz. :)

    Boş bilgilerle doldurmadım burayı hazırlanan dostlarımın da vakitleri değerli biliyorum, şimdiden teşekkürler.


    Selamlar ben üniversite sınavına 3 kere girmiş biri olarak(2020 de de girdim) hazırlanan mezun ya da son sınıf dostlara bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum. 2018 senesinde liseden mezun oldum ve ilk girişim baya leş bir sonucum var 400k tyt zaten baraj falan geçemedik yani ajdnasdkasajd sadece burda görmeniz için yine de paylaşmak istiyorum. Normal liseye gittim ama aşırı tembel olduğumdan zaten sonuç gördüğünüz gibi. 2019da mezuna kaldık dershaneye gitme konusunda düşündük baya bi en sonunda dershaneye gitme kararı aldım.

    Ayrı bi parantez açmak istiyorum bu dershane konusuna: Herkes dershaneye gitmemeli bana göre artık çünkü imkan çok fazla bildiğiniz gibi çokça kaynak var ve gerçekten bu kaynaklar da kaliteli.

    Dershane olmadan da olur mu falan demeyin artık gözünüzü seveyim yani AMA çok çok önemli bir şart var dershaneye gitmeyecekseniz eğer gitmiş olsaydınız belli bir uyku düzeni, programlar vesaire olacaktı bunu kendiniz uygulamanız gerekiyor. Yani iradeli olmak çok çok faydalı olur bu konuda. Neyse tekrar gelirim bu konuya.

    Devam edeyim hikayeme 2019da işte dershane ev deneme falan filan bitirdik çok çok iyi çalıştım mı? Hayır çalışmadım o sene de sayısalda 199k yaptım.

    İşte geldik bu sene de gerçekten kendim evde çalışma kararı aldım ya evde çalışmak baya iyi ama ben uyku düzenini oturtamamıştım ama yine de baya iyi çalıştığımı düşünüyorum bazı istisnalar var tabii bunlara tekrar dönerim.

    Benim için en iyi sene zaten bu seneydi. Youtubedan herşeye sıfırdan başlamıştım baya da iyi gidiyordum açıkcası işte bu Corona vesaire beni zorladı ve geri düşürdü neyse iyi kötü bu sene de girdim ve 110k yaptım.



    Buraya kadar kısaca bahsetmek istedim size şimdi nasıl çalıştığımdan bahsetmek istiyorum. Bu arada çokta mükemmel bir sonucum yok yani sadece ben belli başlı derslerde iyi sonuçlar aldım son senemde, burda onları nasıl başardığımı kendimce anlatmak istedim hepte içimde vardı eğer iyi netim olursa bazı derslerden bu şekilde anlatmak gibi.


    İyi yaptığımı düşündüğüm dersleri yazıyorum buraya:

    TYT Mat 29-3

    AYT Mat 35-5

    AYT FİZ 11-3

    AYT KİM 9-1( 3 boşum var onlarda heyecandan son 3 soruyu çözüp işaretlemeyi unuttum ilginç oldu biraz ama sağlık olsun 12-1 diyebiliriz :) )

    Geometri TYT : Full

    Geometri AYT: Buna tam ayrıntılı bakamadım ama Fule yakındı.


    Tyt Mat : Dostlar açıkcası çok da önerim yok bu ders için çünkü tyt mat biraz farklı pratiğe dayalı fazlasıyla ama tabi ki çalışmak tek çözüm bence güzel ve kendinize uygun kitap bulmak tyt mat için baya önemli oldu artık. Artık ağzımıza yapıştı şu yeni nesil lafı söylemek de pek istemiyorum ama işte bu şekilde kaynaklar bulmaya özen gösterin. En sonda ben kullandığım kanal veya önereceğim kitapları yazarım. Bu arada çok deneme çözün yazıcam ama bu tarz şeyleri zaten herkes söylüyor ben bana özgü şeyleri anlatmak istiyorum size.


    Ayt Mat : Tamamen bilgiye ve bilgiyi yorumlamaya dayalı bu yüzden lütfen ve lütfen konuları öğrendim diyip geçmeyin ben Limit-Türev-İntegral konularını gerçekten fazlasıyla mantığını oturtarak öğrenmiştim lakin kalktılar ve bir soru dahi göremedim maalesef :(

    Gerçekten dediğimi yaparsanız sorularda ne yapmanız gerektiğini neleri kullanabileceğinizi daha iyi göreceksiniz. Bu arada bunu diyorum çünkü ben başlarken sıfırdım dostlar ve sıfırdan da ancak iyi temelle bu seviyelere gelebilrsiniz bana göre.



    Ayt Fiz: Nedenini çözemediğim bir şekilde kimse ayt fizik sevmiyor ama gerçekten temiz 6-7 çıkarılcak bir ders yani anlamıyorum hakkinı verin biraz dişinizi sıkın gerçekten karşılığını alamazsanız gelin yüzüme tükürün. He bu arada fiziğimde eski netlerimi gördüğünüz üzere baya leşti. Oralardan buralara :)

    Fizikte Önemli konu Dinamik-Denge-Enerji bu üçünü iyi oturttuysanız en iyi manyetizma sorusu gelsin yine yapacağınızı düşünüyorum.Evet biraz iddialı oldu biliyorum ama görüceksiniz fizik yapboz gibi ama tabi ki manyetizmada dinamik bilgisi çok kullanmadığınız bir soruda çıkabilir dediğimi yanlış anlamayın lütfen, manyetizma da baba bir konudur yani severiz kendisini :) . Çünkü zaten fizikte sürekli bir kuvvetle ilgileniyoruz elektrostatik kuvvet manyetik kuvvet vesaire yani ha siz kutuyu elinizle ittiniz ha yüklü cisimi manyetik alana attınız hareket etti ikisinde de aynı mantık var FBD(Free Body Diagram) çiziyorsunuz sorun çözülüyor.

    Ve çok önemli bir noktaya değinicem grafikler aşırı önemli dostlar ben yemin ederim hiçbir hareketli cisim vesaire formülleri ya da iki boyutta hareket formülleri hiçbirini bilmiyorum herşeyi grafikle çizip çözüyordum.

    Bunu da bana öğreten Şahin Kandazdır. Büyük bir rahatlık lütfen deneyin ilk başta zorlanırsınız ama gerçekten ondan sonra o kadar güzel geliyor ki sorular patır patır off formülü unuttum demiyorsunuz. Atıyorum Baktınız ivmeli hareket var çiziyorsun hız zaman grafiğini Hızı ilk başta kaçtı kaça çıktı grafiğin alanını bul yolu verir eğimi bul ivme bunlar çok çok güzel şeyler bana göre. Çünkü dostlarım fizik bence formülü yerine koymak değil neden o formülü kullandığını anlamaktır. Bunu anlayınca çözülmeyecek soru yok bana göre.


    Ayt Kim: Net kaynağı yemin ederim adamlar zorlamıyorlar kimyada zor sorulabilir aslında ama zoruda valla zor oluyor :) Ama çok temiz halledebilceğinizi düşünüyorum.

    Gazlar baya baya önemli hani basınçla mol sayısı orantılı falan mevzularını iyi kavramanız gerek bazen çünkü bunları kullanıyorsunuz çünkü soruda bilgi olmuyor. Ayrıca gazlar dengede vesaire de çok çıkıyor bu yüzden önemli.

    Kimya ve Elektrik var bu konu yeminle kimyanın en kolay konusu olabilir herhalde biraz üstüne varın görüceksiniz ve her sene de çıkıyor temiz net .

    Ve ayrıca aklıma gelmişken söyliyim Kimya için Youtubeda aşırı fazla kaynak var ve hepsi gerçekten birbirinden güzel.

    Organik zaten Allahın emri ben hiç çalışmadım xD kalkmıştı çünkü ama bitiricektim yani de kalkınca zaman ayırmak istemedim haliyle. Ama ayıptır söylemesi organikte bir bok kalmadı yani KİMYADAN KORKMAYIN BE KRALLAR.


    Geometri : Tyt , Ayt ayırmaya gerek yok üzümlü kekimi :) Kenan Kara diyorum bi bakın diyorum ders notlarını alın bi onunla beraber çalışın diyorum başka bişi demiyorum. Ve çok önemli bir nokta ben biraz ispat severim :)

    Bence kurallar ispatlarıyla güzeller ben kurallara bakmaktansa ispatlarına bakmayı tercih ettim çünkü ispatı bilince istemsizce kendiniz formülü türetiyorsunuz. Ve bence Kenan Kara hepsini yapmasa da akılda kalacak şekilde ispatlarıyla güzel öğretiyor ve aşırı kaliteli soruları var bence bakmadan geçmeyin derim kesinlikle.

    Bu arada genel olarak herkes Kenan Karayı öneriyor ama gerçekten adam kaliteli bakın çalışın göreceksiniz.


    EK TAVSİYELERİM

    Sizden bir ricam olacak benim yaptığımı yapmayın ben konuları çok güzel öğrenirdim ama konuları tekrar etmezdim tam olarak bu beni zaten açıkcası tyt fen de bitirdi yoksa onda da iyi yapardım.


    Dostlar konuyu öğrenen değil hatırlayan kazanır unutmayın bunu :)


    Kimya Kanal:

    Kimya Adası: Gayet iyi konu anlatımı var ama soru olarak size yetmeyebilir. Videoları yenilendi eski değil artık.

    Bizim Hocalar: Bazı formüllerin ispatını açıklıyor ve bence gerçekten mantığıyla öğrenmek istiyorsanız çok güzel öğretiyor. Ayrıca gerçekten kaliteli sorular çözüyor ben bazen sazan gibi atlıyordum bazılarına.

    Benim Hocam: Tyt için kullanıyordum ve bence gayet güzel anlatıyor arada güzel espriler ve hikayeleri de var gerçekten sıkmıyor TYT için ideal bence. Aytsini pek incelemedim.


    MAT KANAL:

    Öncelikle benim burada hem konu hem soru için dinlediklerim var açıklayayım:

    Matematiğin Fatihi: Çok güzel sorular çözüyordu ve dipnot olarak bazen bazı konularda konu anlatımı yapıyordu kısaca hatta bazen soru çözümlerinde bile yapıyor güzel pratik yöntemler anlatıyor bence çok işinize yarayacak kaliteli kanal.

    Anıl Hoca ile Matematik: Ben son zamanlarda takip ediyordum bence yine kaliteli sorular çözen birisi ve bazen bu kanalda da kısa bilgi videoları görürsünüz.

    Matematiğin Güler Yüzü:Burda hem konu anlatımı var hem soru var her şey var :D Herkese hitap eden bir kanal bana göre konu anlatımlarını ben olasılık per kom için dinlemiştim gayet de güzeldi. Ve ayrı bi parantez açmak istiyorum kendisi tam zamanını hatırlamıyorum ama 2020 de Arı Yayıncılık Problemlerin Ritmi adında bir kitap çözmüştü bence çok işinize yarayabilir ayrıca burda çözümlerini de izleyebilirsiniz. Ve bir de X ray Matematik denemesi vardır bu da çok güzel bence ben bitiremedim çünkü sınav aynı tarihe falan alındı çözememiştim tam olarak ama işinize yarayacağını düşünüyorum bir inceleyin derim.

    Tunç Kurt İle Matematik: Valla kaliteli adam, tam benim kafama göre anlatıyordu nedenini gerçekten güzel açıklıyor bazı şeylerin soru çözümleri de güzeldi ama burdan ben bi konu anlatımı dinlemenizi tavsiye ederim bu arada ben burda logaritma grafikleri videosu izlemiştim görmezsiniz falan ben yine de söyliyim işinize yarayabilir. Tam da videolarına hakim değilim biraz araştırırsanız sizin için iyi olur.

    Rehber Matematik: Sorularda nasıl ilerlemeniz nasıl yorumlamanız gerektiğini yaptığı soru çözümlerinde ve ya konu anlatımlarında farketmiyor bence çok güzel açıklıyor size bir ışık olabilir eğer sorularda takılıyorsanız ne yapsam diye. Ayrıca Konu anlatımları da zaten gayet kaliteli incelemenizi tavsiye ederim burayı da.

    Atölye Matematik: Fizik için aşağıda Şahin hocadan bahsettim görüceksiniz o fizikte neyse bu kanal da matematikte öyle dostlar.

    Bence Ayt Matematik için çok faydalı bir konu anlatımı var özellikle ben LTİ konularında çok çok işime yaradı çünkü ispatlarıyla ve mantığıyla bir konu anlatılınca çok güzel anlıyorsunuz.

    Olasılık per-komb için de bakabilirsiniz burda ilerleme kaydedersiniz diye düşünüyorum.


    Fizik Kanal:


    Vip Fizik: TYT-AYT alayını dinlersiniz valla burdan gayet kaliteli ve özünü vermeye çalışıyor hocamız emin olun çok işinize yarayacak. Güzel soru çözümleri de var aynı zamanda güzel yayınları çözüyordu.

    Ertan Sinan Şahin: Gerçekten fizik için kaygısı olan bir adam 1 kelimeyi bile yanlış söyleyince (fizik evreni içinde yani) gerçekten hemen kendini düzeltiyor kafa karışıklığı olmaması için. Ve Kafa karışıklığı olan konulara değiniyor gerçekten çok faydalıydı bana sizin de işinize yarar eminim. Atış problemleri için hızlandıran yöntemler videosu var izlerseniz eğer ortalama hızı anlatıyor burada ve aşırı işe yarayan bir yöntem çok kolaylık sağlıyordu bana.

    Ayrıca Tyt-Ayt Fizik denemeleri de çok kaliteli ve yeni nesile çok uygundu bana göre ama bazı soruları da bunu sormazlar ya bu ne dedirtti bana :)

    Formülsüz Fizik: Kurucusu Şahin Kandaz. Fizikteki düşünce yapımı gerçekten buraya borçluyum sadece bir hoca değil gerçekten bir koç da kendisi bana göre çok iyi motivasyon videoları da var.

    Ama beni asıl vuran konu anlatımlarıdır. Sitesine bakmanızı tavsiye ediyorum KESİNLİKLE!!!!!!


    Neden açıklayayım: Bence her seviyeye uygun çünkü her seviyeden insana bilmediği bir bilgi ve kolaylık öğrettiğine kesinlikle eminim.

    Grafik konusunda sıkıntılıysanız illa tam paketi almanıza bile gerek yok sadece dinamik bağıl ,hareket vesaire konularını alın inceleyin bence pişman olmayacaksınız.

    Ama şöyle söyliyim gerçekten fizikteki başarımda çok etkisi var. Ve çok güzel bir nokta da ben öğrenci öğretmen ilişkisinde her iki tarafında mutlu olmasını güven konusuna bağlıyorum.

    Şahin hoca sizi kendine inandırıyor gerçekten size konuyu öğretebileceğine inanıyorsunuz en azından ben böyle hissettim dostlar bence nice benim gibi insanlar da olur diye bu yazıları yazmak istiyorum zaten. Rahatlatan bir yapısı olduğunu düşünüyorum. Size konuyu anlatırken basit falan dediği yerler olacak gerçekten ilk başta inanmadığınız bu lafa bence inanacaksınız belli bir süre sonra :)

    Kesinlikle tavsiye ediyorum.


    TAVSİYEM:


    0- Bu işe başladığımda tektim ve kendime sürekli motive tutmaya çalışıyordum bu zor bir şey arkadaşlar biliyorum ama hayalleriniz sizi motive edecek kadar sağlam olsun gidip abuk subuk yaparsın edersin elalem yaptı sen neden yapamayasın gibi laflar eden videoları izleyeceğinize 2 soru çöz daha iyi yani. Ama bilirim o duyguyu çok çaresiz hissedersin netler istediğin gibi değil ,olmuyor galiba dersin o zaman hak verebilirim o videoları izlemek için ama onun dışında ÇARESİZ DEĞİLSİNİZ. Çareniz ÇALIŞMAK bunu unutmayın ben isteyince çok şeyin olacağına inanan bir insanım. Ama istemekle bitmediğini herkes bilir bu hayatta konfor alanından çıkanlar kazanıyor.

    Çoğunluğun yaptığını yapmayan insanlar kazanıyor.


    Eğer birilerinin yaparsın edersin laflarıyla motive oluyorsanız o kurduğunuz hayal sizin hayaliniz değildir çünkü hayaliniz için siz kendinizi motive edemiyorsanız o hayali gerçekleştirecek güce sahip

    değilsinizdir.


    1- Bence Uyku düzeni olan insan 1-0 önde başlar.

    2- Türkçeniz çok iyi olsun benim gibi olmayın adamlar artık çatır çutur paragraf sordular bu sene gördünüz dil bilgisi gelmedi anasını satayım.

    3- Her gün paragraf çözmeye özen gösterin. Bakın gerçekten faydası oluyor inanın bana.

    4- Ve ayrıca çıkmış sorularda ales soruları önemli ve bence artık o kafaya gidiyor yks soruları onları inceleyin türkçede özellikle.

    5- Vazgeçmeyin bence hayatta düştükten sonra kalkabilmek için buna ihtiyacınız var yoksa toz olur gider hayalleriniz.

    6- Gidip acaba yapabilir miyim şurdan şuna çekilir mi diye bakacağınıza 2 tane problem çöz aslan kardeşim benim adam sana yaparsın diyince hiçbişi olmuyor bu insanın kendini rahatlatma biçimidir ben de yapıyordum istemeden siz de yapabilirsiniz ama buna en azından bir dur demesini bilin!

    7-Sevmediğiniz şeyler de olsa hayallerinizi düşünün bu zorluk karşınıza çıkınca. Benim biyolojiydi mesela hayalim de gerçekleşmedi yani ama sağlık olsun tecrübe oldu bu da.


    8-Dershaneye gitmediniz soruyu nereye sorucaksınız diyorsanız KUNDUZ kesinlikle tavsiye de ederim eğer soru çözümünde sıkıntı yaşıyorsanız he tabi artık her kitap çözümlü oldu ama bazı kitaplar gerçekten çok özensiz yapıyorlar yani gerçekten hiçbir şey anlaşılmıyor.

    Gidip Öncüllü sorularda 1 2 doğru 3 yanlış diyip soruyu geçiyorlar yani öğretmek, çözüm bunun neresinde?


    9- Okulda veya kurumda girdiğiniz TYT sosyal sorularını çözüp '' yaa abi kolay bu sosyal okuya okuya çözerim ben'' diyorsanız valla Allah kolaylık versin YKS de bilgi çıkıyor , hedefiniz varsa Sosyale de çalışın

    nasıl çalışılır bu konuda çok tecrübem yok ama zaten bi sayısalcı için sosyal falan yazsanız zaten 150 tane video çıkıcak.(zaten tek sayısalcıya dert tyt sos)


    10- Biyoloji anlamayan sevmeyen dostlarım farklı bir kanal önerim olsun SENİN BİYOLOJİN belki biyoyu size sevdirir bi deneyin derim. TYT - AYT güncel videoları var


    11- SINAVDAN KORKMAYIN :

    Bakın biraz inceleyin her zaman temel bilgilerin üzerinde sorular soruluyor, bu her konu için geçerli ama tabi ki ayrıntı sorular olur ama %15idir bu da onların.






    YKS 2018

    YKS 400KDAN 110KYA(Güncellendi)


    YKS 2019

    YKS 400KDAN 110KYA(Güncellendi)


    YKS 2020

    YKS 400KDAN 110KYA(Güncellendi)



    Dostlar eğer bir yerde hatam olmuşsa kusura bakmayın ilk defa böyle bir yazı yazıyorum.





    Her şekilde sormak istediğiniz soru varsa sorun yardımcı olmaktan çok mutlu olurum.


    Öne çıkarırsanız da çok mutlu olurum daha çok insana yardımcı olabilmek beni çok iyi hissettirir.


    *2022 Güncelleme

    Arkadaşlar hala buralardayım yardımcı olmamı istediğiniz ya da sormak istediğiniz bir şey varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. ÖSYM sınavlarını her sene çözüyorum her zaman takipteyim. Açıkcası soru çözüm-konu anlatım yaparak insanlara da yardımcı olmak istiyorum. Bu konuda ihtiyacı olan insanlarla iletişime geçmek isterim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeekabooM -- 20 Haziran 2022; 15:37:42 >







  • Up yararlı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Faydalı konu up
  • forumda gördüğüm en ama en yararlı düzenli yazılmış konu/konulardan bir tanesi açıkçası mesaj yazıp öne çıkartmak istemiyordum ama hakkını verelim adem elmasının
    hocam izninizle bir ton soracak sorum var
  • Helal olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 13trance kullanıcısına yanıt
    tabi hocam yardımcı olabilirsem ne mutlu :)
  • Hocam yazıyı paragraflara ayırabilirseniz okuması daha kolay olur.

    Teşekkürler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faydalı konu up

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam biyoloji niye öyle?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DeveloperAli kullanıcısına yanıt
    Çalışmadım adam akıllı benim hatam tamamen buzları eritemedim maalesef :(
  • huseyinadukeeee kullanıcısına yanıt
    Dikkat edeceğim teşekkürler :)
  • Şahin hocamızdan başka bu şekilde mantığıyla ücretsiz fizik öğreten biri var mı ?
  • Hocam youtubeda vip fizikte fizik için tüm tyt ayt mevcut ayrıca fiziklebarış kanalı var ona da bakabilirsiniz orda da tyt ayt mevcut hatta ve hatta benim hocam kanalında da anlatmıştı ona da bakabilirsiniz ama orada sanki biraz temeli olanlar için anlatıyordu.
    Yine de bi inceleyin derim.
  • PeekabooM P kullanıcısına yanıt
    barış hocanın kendi kanalındaki anlatımını sevdim fakat çok klasik ve basit orta düzey sorular çözüyor. Ve soru sayısı olarak bana eksik geldi.Vip fizik hocamızın anlatımı da güzel hocam . önerileriniz için teşekkürler
  • Doğru söylüyorsun hocam ama bence zaten ösym o soruların çözümlerindeki bilgilerden soruyor.
    Yani çok kasmıyor açıkcası bana göre.
    Hani kaliteli soru istersen ertan sinanın denemelerine bak ileride bence baya uygun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeekabooM -- 4 Eylül 2020; 12:5:59 >
  • Tebrikler hocam hangi bölüm yazmıştınız?


    Biyolojiye çalışmak için zamanınız mı kalmamıştı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryo41 -- 16 Ocak 2022; 2:25:27 >
  • Çok vakit geçmiş belki de sınava girdiniz bilmiyorum ama yine de cevap vereyim. YTÜ Çevre Müh.

    Biyolojiye hep zamanım vardı kendi tembelliğimden ve biyolojiye bir türlü ısınamadığımdan ötürü yapamadım. Açıkcası yapmadım desem daha doğru çünkü sonunda böyle olmasının sebebi benim.

  • Faydalı konu sağolun hocam
    Ayrıca çok iyi yapmissiniz önceki senelerinize göre

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onunadıV kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. Umarım faydası olmuştur. Sıralama olarak çok büyük bir başarı olmayabilir ama branş olarak baktığımızda gerçekten başarılı olduğum bölümler olduğunu düşünüyorum(ego olarak algılanmasın lütfen :) )

    Benim gibi başlayan bir öğrenci bundan çok daha iyilerini yapabilir. Sağlıcakla kalın.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.