Şimdi Ara

Yoğun bakıma alınan veya uyutulan hastalar ne görüyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
34.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Up
  •  Yoğun bakıma alınan veya uyutulan hastalar ne görüyor?
  • Ebesininkini görüyor diye biliyorum.
  • erkeklerde bulunuyo y ile başlıyo
  • Up
  • ben bi apandist ameliyatı olmuştum.narkozu yiyince bişey görmüyorsun falan ama bi ara kendi sesimi duyduğumu hatırlıyorum.kurtarın beni falan diye bağırdığımı hatırlıyorum sonra hemşire gelip dayamış sakinleştiriciyi kurtarmışlar
  • Sen uykudayken ne görüyorsan onu, ölüm de bir uykudur zaten. Dirilince "Bizi uykumuzdan kim uyandırdı" denilecekmiş.
  • Valla bizim yoğun bakımdakiler yarı ölü pozisyonda yatıyorlar sürekli agızlarından ve burunlarından hortum takılıyor makinaya baglılar makinadan gelen gaz ile uyuyorlar aylarca yatanlar var 7 ay 9 ay 1 yıl gibi yatmaktan sırtları bembeyaz yara oluyor hertarafları açık yarası olanlar daha kötü nrs bulaşıyor delik deşik oluyor yatmaktan hertarafları allah yardımcıları olsun orasi son durak ordan ya geri gelirsin yada gidersin bizim burdakinden genelde pek kurtulan olmuyor genelde hergün köpükle yıkanıyorlar falan filan çogunun bilinci yerinde olmuyor zaten olanlarda birşey görüp görmediklerini tam olarak bilmiyorum ama duyabiliyorlar hissedebiliyorlar..

    Narkoz içinde ameliyathanede calısıyoruz neyse pozisyona getirdim hastayi boyandı hasta yeşiller örtüldü falan hasta entübe edildi la belli bi zaman sonra bi agırlık çöktü bi koku var megersem makina azot kacırıyor anasini satim biraz gec fark etsek hepimiz uyuyacaz içerde teknisyenleri cagırdık tahliye ettik baska bi odaya da kurtardık yoksa kervana takarlardi bizi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hover_Craft -- 21 Mart 2011; 21:26:51 >




  • Yani gördükleri bişey yok sadece uyku?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hover_Craft
    Valla bizim yoğun bakımdakiler yarı ölü pozisyonda yatıyorlar sürekli agızlarından ve burunlarından hortum takılıyor makinaya baglılar makinadan gelen gaz ile uyuyorlar aylarca yatanlar var 7 ay 9 ay 1 yıl gibi yatmaktan sırtları bembeyaz yara oluyor hertarafları açık yarası olanlar daha kötü nrs bulaşıyor delik deşik oluyor yatmaktan hertarafları allah yardımcıları olsun orasi son durak ordan ya geri gelirsin yada gidersin bizim burdakinden genelde pek kurtulan olmuyor genelde hergün köpükle yıkanıyorlar falan filan çogunun bilinci yerinde olmuyor zaten olanlarda birşey görüp görmediklerini tam olarak bilmiyorum ama duyabiliyorlar hissedebiliyorlar..

    Narkoz içinde ameliyathanede calısıyoruz neyse pozisyona getirdim hastayi boyandı hasta yeşiller örtüldü falan hasta entübe edildi la belli bi zaman sonra bi agırlık çöktü bi koku var megersem makina azot kacırıyor anasini satim biraz gec fark etsek hepimiz uyuyacaz içerde teknisyenleri cagırdık tahliye ettik baska bi odaya da kurtardık yoksa kervana takarlardi bizi

    mesleginiz nedir ?




  • @OMéR Aynen öyle birşey görmüyorlar aneztezinin etkisi ile..

    @ Fâti Devlet hastanesin de çalışıyorum bir çok alanda görev yaptım acil servis, ameliyathane, yoğun bakım, bilgi işlem, hasta taşıma karşılama, danışma, organ bağış kordinatörlügü asıl mesleğim bilgi işlem şu anda tekrar acil serviste çalışıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hover_Craft -- 21 Mart 2011; 21:43:17 >
  • Ne görmeyi bekliyosun ki ?
  • Sabri Sarıoğlu olabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caneker


    quote:

    Orijinalden alıntı: MiC


    quote:

    Orijinalden alıntı: caneker

    Onunki yoğun bakım, benimki kısa süreli bir morfin etkisi.
    @MiC ne gibi şeyler?

    Valla çok şey gördüm ama en net hatırladığım kendi bedenime yukarıdan baktığımdı.


    E, ona astral seyehat deniyor. Daha önce de benzer şeyleri yaşayanlar olduğunu duymuştum, ama sen biraz atıyomusun mu ne?

    Kardeş omurilikten ameliyat oldum ve ameliyatın yapılabilmesi için akciğerlerim söndürüldü.Bu dönemde rahat nefes alabilmem için trakeostomi açıldı. Daha sonradan anlattılar bana , yoğun bakımda bir kaç kez trakeostomi akciğer tam çalışmadığı için narkozdan dolayı biriken balgamı çıkartamadığımdan dolayı tıkanmış ve son anda kurtarmışlar boğulmaktan.Yani 2 ay boyunca neler yaşadığımı şimdi düşününce bir çok kez Allah'a şükrediyorum.Ama şunu bilmeni istiyorum yaşadığım gerçek.




  • Bu mesajım bulunmalı evet evet karar verdim kesin bulunsun
  •  Yoğun bakıma alınan veya uyutulan hastalar ne görüyor?


    bunu görüyorlar malesef
  • Genellikle yoğun bakımdan çıkan bir hasta bir şey hatırlamaz. Bazen yoğun bakımda ölmeden önce kısa bir süre iyileşme belirtisi gösteren hastaların ölen yakınlarını ve sevdiklerini gördüklerini söyleyebilirim. Genellikle bu evrede sürekli uykuda konuşurlar ve konuştukları çoğunlukla ölmüş olan yakınları oluyor. Bunu nerden biliyorum diye soracak olanlara yoğun bakım kapısında kendi hastam için 1 ay bekledim diğer hastaların yakınlarından da edindiğim bilgiler doğrultusunda ölüme yakın olanların gördükleri bu türden bir rüya. Tabi bu gerçek anlamda bir rüya mı yada başka bir şey mi buna yorum yapmak zor.
  • oF NARKOZDAN sonra uyanmak berbat bişey önce her yeri bulanık görüyorsun başın falan aprıyor herkes başında toplanyor narkozdan uyandığımnda 2 gün kendine gelememiştim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.