Şimdi Ara

Yoğun kullanıcılı (günlük 3000 ?!. tık ) bir sitenin NATRO üzerinde çalışamayacağını öğrenmek üzücü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler Natro üzeirnde bir proje yaptık ama natro serverlarını %25 yüklemişiz diye mysql de limit koydular buda tabi projemizin çalışmasını etkiledi ve kullanıcı sayımız 3000 den 1000 lere düştü natro ile görüşmelerimizi aşşağıda ekliyorum bu bir şikayet değil amacım böyle sorun yaşamayacağım türkiye lokasyonlu host bulmak Natro gerçekten iyi bir server zaten bundan dolayı herkese tavsiye ediyorduk ama şimdi altarnatif bulmamız gerekiyor aşşağıdaki yazıyıda okuyorak öneride bulunursanız sevinirim mysql konusunda evet kullanıcı başına ortalama 5 sorgu çalıştırıyoruz ama bir joomla bundan fazlasını yapıyor ve aşşağıda belirttiğim gibi sadece 4 tablom var ...

    quote:


    17.01.2012 14:16:46
    İyi günler
    13:04 ile 13:11 arası yapmış olduğunuz test sırasında site yaklaşık 30 tık aldı tahmini mysql de bu 7 dakikada 120 sorgu çalışmıştır veri tabanında sadece 4 tablom var en fazla ne kadar karışık bir sorgu yazabilir onu siz düşünün ofisde atom işlemcili bir bilgisayarı server niyetine kullanıyoruz onda yakın bir stres test yaptım şimdi işlemci en fazla toplamda %50 gördü (800 mhz lik tek çekirdek işlemci) Burada atladığımız bir nokta olduğunu düşünüyorum böyle bir proje bir server ı bu kadar yoramaz ve proje boyutuna göre bunun için bir sunucu kiralamak da gereksiz.
    Yoğun kullanıcılı (günlük 3000 ?!. tık ) bir sitenin natro üzerinde çalışamayacağını öğrenmek üzücü bir deneyim oldu benim için ve projelerimizi türkiye lokasyonlu serverlara taşıma kararımızıda tekrar düşünmemiz gerekecek.
    Sorunuma forumlarda çözüm aramaya çalışacağım..
    İyi Çalışmalar...


    ersin 17.01.2012 13:34:58
    Merhaba,

    Yapılan kontrollerde sql limitleriniz 10 dakikalık kaldırılmıştır ve 10 dakika boyunca yapılan gözlemlerimizde mysql sunucudaki kaynak kullanımı aynı yoğunlukta devam etmektedir. Bu nedenle tekrar limitlendirme yapılmış olup, sizin için sunucu hizmetlerimizden yararlanmanızı öneririz. Sunucu hizmetlerimiz içinhttp://www.natro.com/SunucuHizmetleri/ adresini kontrol edebilirsiniz.

    İyi çalışmalar
    Ersin Y.
    Çizgi Telekomünikasyon
    +90 212 2131213

    17.01.2012 11:45:32
    İyi günler.
    Bize sunmuş olduğunuz yönetim panelinde kaynak kullanımlarıya ilgili bir bölüm bulunmadığından sistemi ne kadar yoruyoruz bilemiyoruz bu durumda bir sınırlandırma yapmadan önce bize bilgi vermeniz daha doğru olurdu diye düşnüyorum yeni açılmış bir site kulanıcılar aklında 500 internal error olarak kalacak malesef.
    Projenin sizin dediğiniz kaynak kullanımına yaklaşması ancak arama motorları botları tarafından oluşmuş geçici bir durumdur diye düşünüyoruz yine de önlem olarak kullanıcılarımızın ziyaretiyle yaptırdığımız belli kontrolleri rand ile her kullanıcıya yaptırmamaya başladık. (bu durumda bu limiti kaldırabilirsiniz sanırı )
    Daha iyi bir çözüm bu kontrolleri Cron jobs ile yapmak ama 90 sn de bir tetikleme girmem lazım bunu kolaylaştıracak bir yöntem varmı?
    İyi Çalışmalar

    ersin 17.01.2012 10:59:23
    Merhaba,

    Hizmet aldığınız sunucular paylaşımlı sunuculardır, dolayısı ile gerçekleştirdiğiniz işlemlerin sunucu işlemci ve ram kaynaklarını 90 snden daha uzun süre %25 ten fazla şekilde kullanmanız hizmet sözleşmelerinize aykırı bir durumdur.
    Bu nedenle mysql kullanıcınızda anlık maksimum 10 connecitona limitlenmiş bulunmaktasınız. Yazılımınız üzerinde bu sorunu oluşturan hataları düzenleyerek bilgi vermeniz durumunda işleminiz yeniden değerlendirilecektir. Ancak herhangi bir düzenleme yapmamanız durumunda maalesef connection limitiniz kaldırılmayacaktır.
    Size bu noktada alternatif olarak kiralık sunucu çözümlerimizide incelemenizi öneririz.

    İyi çalışmalar
    Ersin Y.
    Çizgi Telekomünikasyon
    +90 212 2131213

    17.01.2012 10:41:03
    İyi Günler.
    Projemiz anlık 30 tekil kullanıcı alıyor ve her tekil kullanıcının database üzerinde ortalama 5 sorgu yapması gerekiyor bu sorgu sayısını en iyi ihtimalle 1 e düşürdüğümüzü varsayalım proje anlık 150 kişi almaya başladığında yine aynı yoğunluk yaşanacak. Bu yoğunluğu kaldırabilecek alt yapınız yok ise müşterilerimiz ve kendimiz için farklı türkiye lokasyonlu bir host aramak zorunda kalacağız.
    Bir diğer konu böyle bir limit konulmadan önce neden bizimle iletişime geçilmedi kaynak kullanımının fazla olduğunun farkındayız ve zaten bu konuda ileriyide düşünerek çalışmalar yapıyoruz. Bu limitin konulmasıyla günlük tekil kullanıcı sayımız işlem yapamamalarından ötürü 1/3 oranına geriledi (2900 den 940 a )
    Son olarak maden istediğiniz gibi kısıtlamar yapacaksınız neden limitsiz kaynaklar diğerek kampanya yapıyorsunuz
    "Hizmet paketlerimiz sonraki zamanlarda başka hiçbir ekstra ödeme yapmamanız için limitsiz kaynaklarla tasarlandı.Bu şekilde siz büyürken kaynaklarınız her zaman size yeter olacak."

    İyi Çalışmalar


    gulnar 16.01.2012 13:18:15
    Merhaba,

    Belirtmiş olduğunuz veritabanı üzerinde mysql sunucusunda kullanmakta olduğunuz kaynak kullanımı nedeniyle veritabanı kullanıcınız saatlik 10 işlem ile limitlenmiştir.
    Veritabanı yapınız ve gönderdiğiniz sorguları düzenleyerek bilgi veriniz. Ardından erişiminizdeki limitler kaldırılacaktır.

    İyi çalışmalar
    Gülnar B.
    Çizgi Telekomünikasyon
    +90 212 2131213

    16.01.2012 13:03:01
    İyi günler
    Syntax error or access violation: 1226 User 'haberdex' has exceeded the 'max_questions' resource (current value: 10)
    Haberdex.com da sürekli bu hatayı almaya başladık bu konuda yardımcı olabilirmisiniz..
    iyi çalışmalar..







  • Son gelen cevabıda yazıyım
    quote:


    Merhaba,

    Bir önceki mailimizde tarafınıza konu ile ilgili bilgilendirme yapılmış olup, ticketiniz sonlandırılmıştır.

    İyi çalışmalar
    Ersin Y.
    Çizgi Telekomünikasyon
    +90 212 2131213

  • Merhabalar

    Konuzu Ayrıntılı Olarak İnceledim ve Size Bir Alternatif Sunma Gereksinimi Duydum.

    Firma Olarak Tamamen Güven ve Anlayış İçerisinde Aynı Düşünce Ve İdeolojiyi Gütmekteyiz.

    Sitemiz Üzerinde Sizin İçin İhtiyaçlarınızı Karşılayacak ve Güveninize Layık Olabilecek Bir Çok Hosting Paketimiz Mevcuttur.

    Herhangi Bir Şekilde Sıkıntı Yaşamayacağınızı Garanti Ediyoruz.

    Bize Ulaşırsanız Sorununuzu Gidermek ve Size Hizmet Vermek İçin Elimizden Gelenin Fazlasını Yapacağımıza Emin Olabilirsiniz.


    İletişim Bilgileri:

    Adres: Şirinevler Mah. Fetih Cad. 4’üncü Sok. Çoban İş Merkezi No:2/3 Bahçelievler/İSTANBUL
    Telefon: 0 (212) 452 73 80
    Fax: 0 (212) 452 73 81
    Web: [link]www.DTicaret.com/hosting[/link]
    MSN: Tebosa@Hotmail.Com.Tr
    E-Posta: hosting@DTicaret.com




  • Hem haklısın hemde haksızsın. Haklısın çünki satın alırken herşeyin limitsiz olduğu izlenimini verip size hosting hizmeti satıyorlar. Sonra size sözleşmeyi gösteriyorlar ve diyorlarki bakın sözleşmede 90 saniye %25 CPU gibi bir çok limitin olduğunu görüyorsunuz. Sınırsız disk alanı yazıyorlar, sınırları kaldırdık :) iyi ne güzel hadi alalım ozaman :) . Haksızsın çünki çünki adamlar sözleşmelerinde yazıyorlar. Birde lokal bilgisayarındaki dosya sayısı ile onların sunucularındaki dosya ve IOPS durumları biraz farklı olduğundan sen 800MHZ işlemcili bir bilgisayarda hiçbir sorun yaşamazken internet üzerinde olan paylaşımlı bir hostingde bu sorunu yaşarsın çünki VPS veya sunucu kiralasan aylık ortalama 100TL vereceksin ama hosting alırsanız yıllık 100TL vereceksin bu durumda aylık 10TL ye çok şey beklediğin için ve sözleşmede belirtilenleri okuduysan benim başıma gelmez dediysen haksızsın :)




  • ben olsam büyük bi projeye sunucu satın alırdım. no problem.
  • bu arada internet siteden akıllı bi proje oldugu kanısına vardım. Para kazandırır :) sen anladın :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.