Şimdi Ara

Yoğurtlu Ayran ile 5 ayda (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
10
Favori
6.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Vay be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrikler hocam. Hukuk fakültesi okuduğunuz için hiç pişmanlık duydunuz mu staj sürecinde ve iyi bir üniversiteden mezun olmak çok mühim mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Haydaaaa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eastai kullanıcısına yanıt

    Pişmanlık duyduğum zamanlar çok oldu. Zira sancılı bir süreçten geçtik. Depremler, pandemiler derken sürekli gir-çık sistemine dayalı bölük pörçük bir eğitim aldık ilk birkaç sene. Doğru dürüst oturtamadığımızdan sonraki senelerde de anamız ağladı.


    Şöyle söyleyeyim fakülte gerçekten zor. Tabi bu dediğim kaliteli üniversiteler için. Aklıma kaliteli deyince sadece İstanbul, Marmara, Ankara geliyor şu vaziyette. Özel üniversitelerin (Gs, Koç vb. hariç) çoğu ve diğer taşra devlet üniversitelerinin eğitim ve sınav dizaynı gerçekten içler acısı.


    Staj sürecinde, stajyer arayan patron avukatlar da ilanlarına -devlet üniversitelerinden mezun olmuş- şerhlerini düşmeye başladılar bu sebepten ötürü. Özellerin durumu gerçekten kötü. Şöyle böyle geçirmeye çalışıyorlar öğrencileri. Devlet de bunun farkında olacak ki artık mezunlar direkt avukatlığa başlayamayacak. YKS gibi bir sınav getirildi avukatlara da...


    Bu yüzden iyi bir okul hem hukuk nosyonu açısından hem de gelecek açısından her halükarda faydalı olacaktır.


    Pişmanlık mevzusuna dönersem... bölümün zorluğundan saç baş yolduğum çok oldu. Uyduruk bir sağlık bölümü okumayı belki tercih edebilirdim. Emin değilim. Meslek biraz sıkıntıda şu an açıkçası. Gerçi tüm bölümlerin önü tıkandı tıp hariç. Bu yüzden buna dikkat etmek gerekiyor. Okul+staj vb. her şey eklenirse 25-26 yaşında anca ele para geçmeye başlıyor. Bu süreç bana çok uzun geliyor açıkçası.





  • Yoğurtlu Ayran kullanıcısına yanıt
    Peki şimdi olsa yine hukuk okur muydunuz veya hangi mesleği düşünürdünüz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.