Şimdi Ara

Yoklama Başvurusunda Sağlık Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Ben 2 yıl önces orta derece (yanlış hatırlamıyorsam) depresyon sebebiyle Zedprex antidepresan kullandım 1,5-2 yıl kadar. Bunu yoklama başvurusunda belirtmeli miyim? Belirtirsem yedek subaylık riske girer mi? Karşılaşan oldu mu bu durumla?




  • Tanınla ilgili bir sorun var. Yedek Subaylığının riske girmesi için tanını bilmek lazım. Psikiyatri durumları 15-18 madde arasında bulunur (EK-C)


    Şuradan yazayım: Tanında F20-29 arası herhangi bir sayı ile F31 gibi tanılar yazılıysa askerlik yapamazsın. Diyelim ki yoklamadan geçtin, sana askerliği zehir ederler. Hele yedek subay çıkarsan tam eziyet. Çürüğü sonunda verirler. F40 ve üstündeki tanılarda A Dilimi'nden askerlik yapabilirsin. Tedavi edilmiş ve kontrol altına alınmış demektir.


    Madde 15 Psikotik ve Bipolar bozuklukları temsil eder. Geçici psikotik bozukluklar B'den işlem görür ama 2017'de mevzuatı değiştirdiler. Tanı dahi var ise (İstersen sinirlerin sağlam olsun) sana askerlik yaptırtmazlar. Direkt D Dilimi. Bipolar gerçi iyileşmiyor. Hep kontrol altında olmak zorunda. Şizofren gibi. Ama psikotik bozuklukların türleri var.

    Madde 16 Anksiyete ve türleri A Dilimi ile yapabiliyor

    Madde 17 Uyum Bozukluğu ve türleri

    Madde 18'de farklı hastalıklar var (Otizm gibi durumlar bu kapsamdadır)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabakalak -- 13 Şubat 2022; 15:27:56 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.