Şimdi Ara

Yoklama Kaçağı Bedelli Askerlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1.1.24’te yoklama kaçağı durumuna düştüm. Yükseğime devam etmek için erteleme başvurusu yaptım ama yoklama kaçağına düşünce erteleme yapılamıyormuş. Şubeye gidip yoklama sürecini başlattım ama bedelli başvurusunu sistem açılmadığı için daha yapamazsın dediler. Sağlık ocağına git 15’inde sistem açılır buradan bedelli başvurusunu yaparız dediler. Sizce erteleme başvurusu sıkıntı çıkarır mı? Bedelliye başvurmamda bir sorun olur mu?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • Merhaba sorun olmaz, yoklama kaçakları da bedelli askerlik yapabiliyor, kaçak sürenize göre ceza kesiliyor sadece onu da ödemeniz gerekiyor.


    yoklama kaçağı veya bakaya kaldıkları toplam sürenin her bir ayı için (1 aylık ödenecek ek bedel 1.784,29 TL’dir) ödenecek tutar askerlik şubesi tarafından hesaplanmaktadır. (2023 yılı için)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ismailb -- 7 Ocak 2024; 13:59:39 >
  • Ismailb kullanıcısına yanıt

    Mesajınızın üzerinden baya geçmiş ama şunu sormak istiyorum,


    Bu cezalar vergi affı geldiği zamanlar siliniyor mu acaba? Yurt dışında dövizli askerlik için 1095 gün şartı var ben bu süreyi doldurana kadar 2 sene yoklama kaçağı olacağım o sürede tam 2028 seçimleri öncesine denk gelecek. Vergi affı o zaman gelirse silinir eğer ki siliniyorsa...

  • Stereo Palma kullanıcısına yanıt
    Hocam yoklama kaçağı olduğunuz zaman bedellide 2 cezanız oluyor. Birisi ek bedel diğeri ise kaçak cezası. Ben geçen yıl 4 yıl için 40 küsür bin tl ek bedel cezası ödedim yani 80 bin bedelli ücreti 40 bin küsür ek bedel ücreti 120k civarında. Bu ek bedeli ödemeden bedelli yapamazsınız toplu hesaplanıp çıkıyor ödemesi. Daha sonra kaçak cezası kesiliyor onu sonra ödeyebiliyorsunuz bana 10k civarı vergi cezası kesildi. Hala ödemedim. Seçimde 2k vergileri silmişlerdi. 10k vergiyi sileceklerni düşünmüyorum ama şuan için ödemedim ben de duruyor öyle.

    Yani kaçak olduğunuz zaman bedelli + ek bedel ödeme yapmak zorunlu. Ekstra kesilen vergi cezasını ödemezseniz de bedelli yapabilirsiniz sonra ödeyebilirsiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ismailb kullanıcısına yanıt

    Detayli olarak yazdiginiz icin cok tesekkur ederim. Turkiye den bedelli basvurusunda bulunmustum gecen ay Aralik sonu gibi 122k odeyerek. Yurt disina donup dovizli askerligi birkac sene sonra yapayim diyordum kendime son gunlerde. Ancak cezayi bir sekilde odetiyorlarsa gitmemek mantiksiz olacak gibi. Beklemek isleri daha da zora sokacak gibi gorunuyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.