Şimdi Ara

Yoklama kaçağı nedeniyle mahkemeye çağırılıyorum (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
646
Cevap
2
Favori
174.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muco555555

    BENİM DAVA 23 haziranda arkadas yememiş içmemiş dava açmıslar hemen.Ne kagıt geldi ne bişey oldu ben e-devlet şifresini alıp bakmasam davayı da kacıracam.Böyle bir sistem olurmu.Kagıt bile göndermiyorlar.Ben nereden bilecem mahkemem hangi gün hangi tarih.

    Birde Yoklama Kaçağı Olup 7 günden sonra 3 ay içinde yakalanmak diye dava türü olarak yazmıslar sizdede öylemi yazıyor ben yakalanmadımki salak gibi kendi kendime teslim oldum tecili bozdurdum.

    tebligat aile adresime gönderilmiş benim, dava da kütüğüm bağlı olduğu ilçede açılmış, bende şu şekilde yazıyor, "yoklama kaçağı olup 3 aydan önce kendiliğinden gelenler" şeklinde. ben tecil tarihimi öğrenmek için gitmiştim, kaçaksın dediler, hemen işlemlerim yapıldı 2011 ağustosa kadar ertelendi. sana niye yakalandı yazılmış anlamadım.




  • yalnız 11 mayısta şubeye gittim, 13 mayısta savcı dava açmış, adaletin bu kadar hızlı işlediği başka bir alan var mı merak ediyorum.
  • mahkemesi sonuçlanan arkadaşlar cevap verse çok güzel olur. Yoksa hepiniz tutuklandınız da mı cevap veremediniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mustinet

    mahkemesi sonuçlanan arkadaşlar cevap verse çok güzel olur. Yoksa hepiniz tutuklandınız da mı cevap veremediniz.



    ya lanet olsun henüz sonuçlanan yok ama. insanın içine kurt düşürüyorlar. böyle saçma bişi yok abi ya
  • yarın saat 09:00 da duruşmam var bari ben yazayım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fbsamet

    Arkadaşım merhabalar

    İlk soruna cevap vereyim: 2 SENE TECİL OLAYINI BİZ DE DUYDUK. Hatta ben bu duyumların mağduruyum maalesef. Duyumlar şu yönde değişiklik gösterdi şu günlerde: Otomatik tecil yapması gerektiği veya gerekmediği yönünde..

    Ondan dolayı, asıl cevabı şimdi veriyorum:

    "" 2 YIL TECİL MESELESİ, LİSANS MEZUNU OLUNCA OTOMATİK OLARAK GERÇEKLEŞEN DEĞİL, KANUNEN SİZE OTOMATİK OLARAK VERİLEN BİR HAK OLARAK GÖZÜKÜYOR ŞU ANDA. YANİ, HAZIR TECİLİM VAR DEYİP DE, SAKIN HA SAKIN YOKLAMANIZI YAPTIRMAYI UNUTMAYIN MEZUN OLDUKTAN SONRAKİ İLK EYLÜL AYINA KADAR. YOKSA, CEZAİ DURUMLARLA VEYA ÖDEME EMİRLERİYLE KARŞI KARŞIYA KALIRSINIZ ""

    Saygılarımla...

    quote:

    Orijinalden alıntı: van_hoijdonk

    Arkadaşlar okul bitince 2 yıl otomatik olarak mı tecil oluyor yoksa biz diploma ile gidip mi tecil ettiriyoruz?

    4 yıllık örgün öğretimi 3.5 yılda tamamlıyorum. Kısacası 2011 şubatta okuldan çıkışımı alabilirim, bu durumda 2 sene tecil hakkım olduğuna göre 2013 şubat mı tecilimin süresi yoksa diplomayı alacağım tarih olan 2011 hazirana göre sayarsak 2013 haziran mı oluyor?

    Eğer bu 6 ay farkediyorsa son döneme 1 ders bırakır 4 senede mezun olurum 6 ay avantajım olur.


    Bana da 19 yaşına geldiğimde yoklama kağıdı gelmişti, öğrenci işlerine gittim kağıdı gösterdim biz göndermiş gözüküyoruz ama tekrar gönderelim dediler 2 gün sonra askerlik şubesini aramıştım öğrenci gözüküyorsunuz problem yok demişlerdi... 3 sene önce oluyor bu olay, 1. sınıftayken...




    fbsamet kardeşim sana bi sorum olacak ;
    ben 2 yıllık üniversite mezunuyum 2009 da mezun oldum
    ayrıyetten 2008 den beri aöf işletme okuyorum hala 1. sınıfım
    kaçak kagıdı geldiginde aöf deki kagıtları askeriyeye yollıyıp halletmıstım tamam problem yok denmişti
    neyse asıl soruma geliyim.. şimdi benim universiteden mezun olduktan sonra 2 yıl tecil hakkım var ya , işte onu daha kullanmadım ben
    bu sene aöf de 1. sınıfta 2.yılım yani bu senede derslerden gecemezsem tecilim bozulcak aöf den
    ancak ben suan hiç şahsi tecil işlemi yaptırmadım
    olurda bu sende kalırsam ve tecilim bozulursa aöf den .kendim gidip unıversite dıplomamla 2 yıl tecil ettrebilirimiyim.

    özetle 2 yıl kanuni tecil hakkımı aradan 2 yıl geçmesine ragmen kullanabilirmiyim _? ( tabi ki aradaki yıllarda tecilimi aöf den yapmıştım)




  • @Mustinet, nasıldı duruşman?
  • @fimeral, duruşmam yaklaşık 4 dakika sürdü. Ama adliyeden geçen zamanım 6 saat kadar sürdü. Hakim kendi söyledi yazdırdı. Hülasa beraat ettim. TRT konusunda biraz dert yandım, fazla zorlamaya gerek yok beraatini verdim git dedi :D
  • peki senin durumun tam olarak nasıldı? hangi maddeye göre davalık oldun? 3 ay'dan önce mi sonra mı?
  • 3 aydan sonra kendiliğinden gelmekle sonuçlanan yoklama kaçağı idi. Tebligat gelmediğini söylemiştim ifademde, kabul edilebilir bir yanı görülmediği için kamu davası açılmıştı v.s. vs.
  • mezuniyet sonrası oldu de mi dava? yoksa öğrenci iken belge eksikliğinden mi?
  • mezuniyet sonrası işlem yaptırmamışım. yoklamaya gittim tecilimi yaptırdım şubat ayında mahkemeden kağıt geldi. haziran 22 itibari ile duruşmaya gittim beraat ettim bititi.
  • bilgilendirme için teşekkürler.
  • arkadaşlar benimde temmuzun 1 mahkemem var.yoklama kaçağı olup 3 ay sonra gelmekten dolayı.mahkemesi sonuçlanan arkadaşlar varmı aranızda.forummu okudum yeni sonuçlananlar varsa bilgi verir mi.mahkemede nasıl davranmak lazım.yardımcı olursanız sevinirim.
  • evet arkadaşlar mahkemeye gıttım bugun 29.06.2010. salona gırdım yanımda evraklarımıda göturdum. hakım sordu bakaya kalmıssın neden dedı? askerlık subesıne verdıgım yazılı savunmanın aynısnı soyledım. okuldan şu zamanda mezun oldum dıploma tarıhım budur dedım. dıplomamı aof kayıt belgemı aöf kımlık kartımı ıvır zıvır ne vars ahepsını yanımda göturdum. kocaelı unıversıtesı dıploma fotokopımı aldı ve aöf kımlık kartımın fotokopısını aldı. işte meslek nedır sabıkan varmı evlısmıın cart curt sordu önunde yazı yazan kız yaklasık 15 dk cıvarnda surdu. sonuc olarak okudugu okullara sorulmasına ve 28.12.2010 tarıhıne ertelenmesıne karar verıldı dedı. velasıl 6 ay sonrasına ertelendı mahkemem.

    sorusu olanlar aklına bısı takılan varsa cevaplayabılırım.
  • bişey soracağım. mahkeme suçlu bulursa ne işlem uygulanıyor? askerlik süresine mi ekleniyor?
  • Ya açıkcası onu bılmıyorum. ama şube para cezasından bahsetmıstı buyuk ıhtımal para cezası verılıyor. askere alırlarsada disko ya mı gönderırler bılmem :S

  • 2009'da mezun olmama rağmen banada yoklama kaçağısın diye mektup geldi.okuyokende gelmişti askerlik şubesine gittim sordum sen okuyon dediler ek-g belgesini alıp memleketki askerlik şubesine yolladım.acaba okulmu tecil ettirmedi marmara üniversitesi m.y.o da okudum öğrenci işleri çok dandik herşey beklenir.
    birde ben kpss'e gircem gircem sorun olur mu?sicilime işlermi acep yukarda anlattıklarımı mazeret olarak yazsam dava düşermi?
  • verdiğin bilgiler için teşekkürler Aqsesuar .benimde yarın mahkemem var.3 ay sonra gelmekten.işlediğim suç tarihinde açık öğretime kayıtlı görünüyorum.transkiripimde öle görünüyor.ben aşırı stres yaptım.mahkeme ortamı nasıl bi yer.kalabalık oluyor mu?nasıl davranmak lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: levo54

    verdiğin bilgiler için teşekkürler Aqsesuar .benimde yarın mahkemem var.3 ay sonra gelmekten.işlediğim suç tarihinde açık öğretime kayıtlı görünüyorum.transkiripimde öle görünüyor.ben aşırı stres yaptım.mahkeme ortamı nasıl bi yer.kalabalık oluyor mu?nasıl davranmak lazım.


    kardeş rahat ol mahkeme ortamı sıkıcı biryer ama .suçlu gibi korkak görünme çünkü suçlu değişsin göğsünü ve başını dik tut. mümkünse takım elbise giy. hakimin karşısına çıkarsanda. hiçbir kasıt olmadığını okulla ilişkinin olduğunu belgele ve söyle.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.