Şimdi Ara

yokuşta çekiş nasıl ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
16.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • _XaNDeR_ kullanıcısına yanıt
    Usta millete bakma. Türk milleti sonuçta arabalarını yere göğe sığdıramazlar. 4 Kasa Civic aldım. Civicler genel itibariyle hantal araçlardır. Yol tutuşları iyi değildir. Yokuşlarda sağ şeritten yavaş yavaş giderler. Uzun yolda adam akıllı araba sollayamazlar. Diyeceğim o ki civic hızlanmada gidişinde vs. üzer. Fakat motor ömrüne ve şanzıman ömrüne diyecek yok. Konforlu rahat bir araçtır fakat gidişi kötüdür.
  • MotorsR kullanıcısına yanıt
    Fazla abartmadın mı? Yol tutuşunun kötü olduğunu neye dayanarak söylüyorsun? Uzun yolda istersen 2 saat kesintisiz 200 km sabit hızla git hantal dedigin motor banamısın demez. 200 km hızla giderken hangi araçlar seni solluyor?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • MotorsR kullanıcısına yanıt
    Bu mesajını okuyunca tahmin ettiğim gibi araçlar ve motorlar hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığın anlaşılıyor. Fb7 kasa Civic skidpad değeri 0.82g, ford focus skidpad değeri 0.83, passat skidpad değeri 0.83

    Şu videodaki slalom testerine bir bak bakalım Civic esp kapalı halde nasıl yol tutuyor.



    Link:https://youtu.be/XCXOTod3qBU

    Bu değerlere bakınca nasıl kötü yol tuttuğunu iddia edebiliyorsun? Dayanağın nedir? Kötü yol tuttuğunu gösteren bir tane yol tutuş testi var mı? Civic'in süspansiyon sistemi nedir? 1.2 tsi golfun süspansiyon sistemi nedir?



    Yokuş tırmanmak tork ile alakalı bir durum atmosferik motorlar ile yokuş tırmanmak için 4000-5000 devir çevirmek gerekiyor. Yinede turbo motorlar ya da dizel motorlar kadar yüksek torku olmadığı için dik yokuşta yavaşladıktan sonra toplaması zaman alır. Ancak hızını adıysan zorlanmadan yokuş tamamlanabilir. Bu güne kadar 1 defa trafik cezası yedim onuda yokuş yukarı aşırı hızdan yedim bilmem anlatabiliyor muyum?

    Ara hızlanmalarda turbo beslemeli motorlar avantajlıdır ancak uzun dönem yüksek sürat ile gitmek için motorun dayanıklı ve yüksek devir çevirebiliyor olması lazım 150 hp 1.4 tsi motor bile olsa uzun süre yüksek devir çeviremeyeceği için 125 hp atmosferik motorlu Civic ile uzun dönem kapışamaz. Cahil cesareti ile kapışmaya kalkan olursa o çok güçlü sandığı turbo motorunu kucağına alır. Yani uzun süre yüksek devir çevirebilmek çok önemli bir konudur.

    3000 devirde 150 km hız yapabilen bir aracın zorla 200'e çıktığını mı iddia ediyorsun? 200 km sabit hızla tabiki yokuş çıkarmazsın. Turbo benzinli bir araç bile olsa son hızında tork çok düşeceği için sabit bir hızda yokuş tırmanamaz hızdan düşer.

    Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma birşey iddia etmeden önce bir araştır doğrusunu öğren.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 12 Temmuz 2016; 13:56:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Neyin tartışmasını yapıyorsunuz anlamıyorum.

    FB7 Civic dediğimiz araç çağ dışı 1.6 atmosferik motora sahip olan, sırf LPG uyumluluğu ve sorunsuzluğu sayesinde eh işte diyebileceğimiz satış rakamlarına ulaşabilen bir araçtır.

    Zaten beklentiniz yokuş performansı ise düşük hacimli atmosferik motorları en baştan eleyebilirsiniz. Atmosferik arabada performans arayanlar 2.5 hatta 3 litre ve üzeri motorlara bakmalıdır.

    Yokuşta devirli kullanınca bir nebze idare ediyor, doğru. Ama 160'la girdiğim yokuşun sonunda vites düşürmeden hız 100'e, hatta 90'a kadar düşüyorsa hangi performanstan bahsediyorsunuz? Zaten daha düşük bir hızla rampaya girince vites küçültmek kaçınılmaz oluyor. Vites düşürüp 5000-6000 devire çıktıktan sonra ne ekonomi kalıyor ne de kafa. Benzini su gibi içtiği yetmezmiş gibi bir de bonus olarak motor gürültüsü çekmek zorunda kalıyorsunuz.




  • Kimse turbo benzinli ya da dizel gibi yokuş tırmandığını iddia etmiyor. Yokuşta gitmiyor, tır gibi yokuş çıkıyor demek fazlasıyla abartılı bir durum. Ben %10 eğimli ve virajlı toplam 5 km'lik rampayı (Denizli - Zıpır Yokuşu) güvenli bulduğum 100-110 km arasındaki hızlarda tırmanıyorum. Virajlar o kadar keskin olmasa 130-140 km hızın altına düşmem. Dikkat edin bu rampa karayollarının izin verdiği en fazla eğime sahip.http://www.tkscientist.8m.com/23yok.htm

    1.6 atmosferik motorlu araçlar ile 5. viteste uzun süre yokuş çıkmak zaten olanaksız. Otomatik vitesli olanlarda zaten eğim algılayınca direk 4. vitese düşürüyor. Düz vites kullanıcılarının arabanın güç tork eğrisine uygun bir şekilde vites ve devir seçmesi gerekiyor. Yokuş performansı şöförün atmosferik motor kullanım bilgisi ile alakalı bir durum.

    Yine de her mesajımda yazdığımı tekrar edeyim yavaşlayıp hızlanmak gereken yokuşlarda atmosferik motor bir araç ile dizel ya da turbo benzinli araç gibi bir toparlanma beklemek hata olur.




  • Dallamos D kullanıcısına yanıt
    160 la giderken 140 a geldiğiniz zaman 4. vitese geçemiyorsanız bu arabanın değil sizin sorununuz bence :) herkez bilirki bu arabalar yüksek devir sever 2000 devir anca düz yol bunu bilerek alır/kullanırlar bilmemek ayıp değil.
  • arfcmr A kullanıcısına yanıt
    Zaten 4. ve 3. vitese düşmemek için 160'la giriyorum rampaya. Vites düşürmek zorunda kalmayacak olsam 120-130'a sabitler giderdim, 160'a da keyiften çıkmıyorum.

    Ayrıca Honda bu otomatik viteslerde 4 ve 5'in dişli oranlarını birbirine çok yakın yapmış. 5'ten 4'e düşünce pek birşey değişmiyor, illa ki 3'e düşmek istiyor. Zaten hızı 120'ye sabitleyip gidersem kendisi 2 saniyeliğine 4'e düştükten sonra hemen 3'e inip motoru bağırta bağırta çıkmaya çalışıyor yokuşu. Ben de buna mahal vermemek için rampaya 160'la girip vites düşürmeden rampa sonuna 100-110 km hızlarla ulaşmaya çalışıyorum.

    Kimisi motoru bağırtmayı sever, kimisi de benim gibi mümkün olduğunca düşük devirde, sessiz sakin yolculuk yapmayı sever. Bu motor birinci gruptakiler için ideal. Siz istemeseniz bile yokuşlarda bol bol bağırtmak zorunda kalıyorsunuz zaten. Ayrıca herkes bilir ki ne kadar yüksek devir, o kadar fazla benzin tüketimidir. Ayrıca yüksek devir çevirince de o devrin hakkını verecek bir performans gösteremiyor bu çağ dışı motor. Deviri 2000'den 4000'e çıkarınca yaklaşık iki kat yakıt tüketiyor ama verdiği performans en en fazla 1.5 kat oluyor. Anca bol bol gürültü yapıp kafa şişiriyor işte.




  • Dallamos D kullanıcısına yanıt
    Hocam hepimiz vitesli bisiklet kullanmışızdır. 18 vitesli bisiklet ile yokuş çıkmaya çalıştığınızı düşünün. Yokuşu görünce düzlükte 18. viteste hızlanıyorsunuz ve yokuşun ilk 20 metrelik kısmını bu hız ile çıkıyorsunuz sonra baktınız hızınız düşüyor ayağa kalkıp bütün gücünüz ile pedallara yükleniyorsunuz. Ancak ne kadar çaba göstersenizde 18. viteste yokuşu tamamlayamazsınız. Hızınız düştükçe düşer en sonunda bisiklet durur ve inip elle iktirmek zorunda kalırsınız. Halbuki düzlükte 18. vites ile hızlanıp yokuş dibinde 6. vitese düşürseniz ve hızınız düşmeye başlayıncada yokuşun eğimine göre 3-2-1 gibi uygun bir vitesi seçmiş olsanız yokuşu bisikletin üzerinde tamamlayabilirsiniz.

    Atmosferik motorlu bir araç ile (hele ki Civic gibi uzun vites aralıklarına sahip ise) 5. viteste yokuşu tamamlamanız mümkün değil. Mecburen vitesi 4 hatta 3'e düşürüp deviri 3000-4500 arasında tutmanız gerekiyor. Yoksa bisiklet örneği gibi her saniye biraz daha hızınızı kaybedersiniz. Bende yüksek devir çevirmekten hoşlanmıyorum ama yokuşlarda rahat etmek için mecburen yüksek devir çeviriyorum.




  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam, bu konuda zaten aynı şeyleri söylüyoruz. Yokuş çıkılacaksa ya hızlı girip yokuşu bir nefeste çıkmak, ya da vites düşürüp devir yükseltmek kaçınılmaz oluyor.

    Burada tartışılan konu da yokuş performansı olduğuna göre demode motoruyla Civic bu konuda maalesef sınıfta kalıyor. Elbette bu karşılaştırmayı da turbo motorlu rakiplerine göre yapıyorum. Yoksa 1.6 benzinli atmosferik motoru olup da yokuşta bayılmayan bir araç yok zaten.

    Ben de bu durumu bilerek aldım. Daha önce de otomatik 2012 FB7 vardı. Yeni aracı da hem alışık olduğumdan; hem takasta en iyi teklifi Honda verdiği için; hem de en fazla bir sene kullanacağımı düşünerek aldım. Eğer 3-5 sene kullanmayı planlasaydım tercihim kesinlikle atmosferik motorlu bir araç olmazdı. Sonuçta şehir içinde pek farkedilmese de sehir dışı, rampası bol uzun yollarda bu motor kesinlikle yetersiz kalıyor. Yılda ortalama 30 bin km yapan birisi olarak artık atmosferik motorun bana bıkkınlık verdiğini söyleyebilirim.

    Eğer gelecekse turbo motorlu yeni Civic bir an önce gelsin. Yok 2017'ye kalma durumu filan olursa yıl sonu kampanyalarından seçeceğim başka bir turbo motorlu aracı alıp inşallah sonsuza kadar kurtulacağım bu düşük hacimli atmosferik motor hantallığından.




  • Toyota Corolla 2014 Model 1.6 132 hp CVT Otomatik…:https://www.youtube.com/watch?v=c3Ad-c6pNHs&feature=youtu.be

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.