Şimdi Ara

Yol Vermek Neden İnsanlara Zor Geliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba


    Trafikte bazı insan davranışlarını anlamakta sıkıntı çekiyorum.


    İnsanlar aile ve iş hayatlarındaki ezikliklerini trafikte diğer insanlara üstünlük kurmaya çalışarak baskılamaya çalışıyorlar.


    Mesela yol vermek ve trafikteki diğer insanlara kolaylık sağlamak insanlara zül geliyor, namusumuz gitti zannediyorlar.


    Örneğin yolun kenarındaki otoparktan akan trafiğe yola çıkacağım, kimse yol vermiyor. İllaki trafiği riske atıp araçların önüne çıkmanız lazım.


    Geçen olan bir hadise: Işıksız dörtlü kavşakta trafik sıkışmış, kimse kimseye yol vermediği için herkes bekliyor, sürekli düdüğe basıyorlar. Ben kavşak içindeyken aracımı biraz geriye alıp soldaki araç kavşaktan çıksın diye boşluk bıraktım. Ancak yanımda taksi vardı, arkası boş olduğu halde milim oynamadı. Bir de camdan kolu çıkarıp adama sövdü.



    Dün de şöyle bir şey oldu


    Sağ şeritte giderken (Ki ben de yoncadan çıkacağım, o yüzden sağdayım.), soldan bir ford minibüs kaptırıp soluma geldi ve sinyal yaktı. Ben de sağa geçeceğini düşünüp frene bastım ve yol verdim. Düşündüğüm gibi de oldu, araçsağa geçti ve arkasından dörtlüleri yakıp teşekkür etti.


    Yani bazen trafikte güzel şeyler de oluyor




    Sürüş Ustasıyoutube
    22 Haziran 2023
    https://www.youtube.com/shorts/-XCfXmzQ7gQ







  • Hocam sen bu insanlara sadece trafikte rastlıyorsan ne mutlu nezaket gitti geçen gün çocuk arabası ile kadın trafikte kalmış kimsenin umrunda değil durdum yol açtım ne kadar mutlu oldu kadıncağız ama bir yandan da gözüm sağ aynada oradan birisi dalar mı diye korkuyorum her yerimiz davar dolmuş hak hukuk adalet kul hakkı nedir bilmeyen bir toplum türedi
  • Hocam sen bu insanlara sadece trafikte rastlıyorsan ne mutlu nezaket gitti geçen gün çocuk arabası ile kadın trafikte kalmış kimsenin umrunda değil durdum yol açtım ne kadar mutlu oldu kadıncağız ama bir yandan da gözüm sağ aynada oradan birisi dalar mı diye korkuyorum her yerimiz davar dolmuş hak hukuk adalet kul hakkı nedir bilmeyen bir toplum türedi
  • Ben herkese yol veriyorum acelem yok . Ama yol vermemekten daha sıkıntılısı bazı sürücülerin trafiği tehlikeye atan hareketlerde bulunması. Bazı sürücüler sinyal vermekten bile bihaber. Bu tarz insanların trafikte ne yapacağını kestirmek zor işte beni bu korkutuyor. Sen ne kadar kurallara uyarsan uy , yol verirsen ver bir baskasinin hatası yüzünden zarar görebilirsin . Araba kullanmak şakaya gelmez kesinlikle herkese ehliyet verilmemeli .
  • İki sebebi var bence.
    1- herkesin acelesi var bu memlekette. Trafikte acelesi var- ki kazaların en büyük sebebi-bankada acelesi var, atm sırasında acelesi var vs.
    2- çakallık yapanlar. Sen sıranda beklerken, emniyet şeridinden gelip girmeye çalışanlar, sağdan gelip önüne kırmaya çalışanlar. Bu yüzden yol vermek sinir bozucu geliyor insanlara.

    Mesela her dönüşte öncelik olsa da olmasa da yayaya yol veririm ve arkamdaki kesin kornaya basar. Neden çünkü acelesi var. 5sn çok önemli onun için.
  • Hatırı sayılır kısmı eğitilemez yaratık da o yüzden.

  • Kaba olması gerekenler olamadıkları için..



    USA TODAYyoutube
    An Orlando Police officer is facing charges after being pulled over by a sheriff's deputy and then fleeing during a traffic stop. RELATED: Traffic stop turns into dance lesson when driver teaches cop new moves https://youtu.be/BCJn8PrOFes A heated confrontation between a Florida sheriff's deputy and an Orlando police officer was caught on a body cam after the deputy pulled the officer over for allegedly speeding in a marked police SUV. The officer sped off and was later arrested. According to a Seminole County Sheriff's Office report, a deputy on routine patrol stopped Orlando Police Officer Alexander Shaouni on June 6 at 12:15 p.m. local time for driving nearly twice the speed limit along a stretch of road. During the stop, footage shows Shaouni dressed in police uniform driving a marked Orlando Police Department SUV. » Subscribe to USA TODAY: http://bit.ly/1xa3XAh » Watch more on this and other topics from USA TODAY: https://bit.ly/3QYKjbc » USA TODAY delivers current local and national news, sports, entertainment, finance, technology, and more through award-winning journalism, photos, videos and VR. #Police #Florida #CaughtonCamera
    https://www.youtube.com/watch?v=rHqbO52nNvo&feature=youtu.be
  • b6 passat 2.0 tdi var,sırf bu yüzden Şimşek taktirdim arabaya.
    otoyolda hem de rampada 80le adam sollayan dallamalarla dolu memleket
  • yol vermek zor gelmiyor sadece yolu kimin istediğine bağlı, kendini akıllı sanıp herkesi aptal sananlara, personel servisi süren midibüslere, taksicilere, rent a car dan alınan şirket aracı süren zibidilere , siyah plakalı araçlara (özellikle 06 plakalıysa) yol vermiyorum. ama onun dışında zor durumda kalsam bile karşımdakine, yanımdakine yol veriyorum.

  • Her bayramın klasiklerinden yol verme konusu.

  • Ben de genelde herkese yol veriyorum ama geçen gün beni çıldırttılar.
    Orta şeritteyim sol şeride geçmem gerekiyor. Arkamdaki araçla da 70-80 metre var. Sola sinyal verdim tam geçeceğim arkamdaki araç selektör attı hızlandı bilerek yol vermedi. Ben de sola doğru sıkıştırdım bilerek kaldırıma falan sürttü beter olsun.
  • Nezaketi yol vermeyi geçtim sadece kurallara uyulsa, hatta sadece ışık kurallarına bile uyulsa daha düzgün bir trafik olacağı kesin!!

  • Makas atanlara ve sinyalsiz şerit değiştiren/önüme kıranlara yol vermiyorum.

    O beni görmüyor madem, ben de o yokmuş gibi kullanıyorum.

    Sinyal verip geçmeye çalışan varsa, araç hızıyla gitmiyorsa/uygunsa selektör atıp yol veriyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero-man -- 26 Haziran 2023; 8:38:15 >
  • iki yolun bağlandığı yollarda işin raconu 1 araca yol verirsin araç önüne geçer, sonra sen devam edersin. arkandaki araçta bir araca yol verir. herkes mutlu ve mesut olur.


    amaaa burası türkiye. bir araca yol vermeye kalkarsan 10 dk beklersin. o yüzden kimseye yol vermem. milletin enayisi ben değilim.

  • İnsanların gerçekten bu konuda sıkıntıları var,sol şeridi satın alanlar mı dersin,selektöre rağmen asla çekilmeyen mi dersin tonla var.Ancak geçenlerde bunların maganda versiyonuna karıştım,tek şerit yolda bana arkamdan deli gibi selektör attılar hızımda çok yavaş olmamasına rağmen,yol ayrımı sonuçta ne kadar hızlı olunabilir.Yol iki şeride çıktığı an yol verdim ve baktım bu kimdir,neden böyle selektör atıyor diye.Arabanın içinde 4 maganda camı açıp bir şeyler söylediler oralı olmadım,hgs girişinde sıkıştırdılar şalterler attı tabii bu sefer,yanlarına gidip camı açtım ve daha açar yan koltuktaki eleman küfürler etmeye başladı.Aile büyükleri var yanımda diye diyeceğimi dedim küfür etmeden ve gittiler.Yani trafiğe sırf magandalığa çıkanlarda var,normalde orta ve sağ şerittekinden yol istenmez ona rağmen tek şerit yolda adam çekil diyor.Trafikte yıllardır aktif mesaim var,bir kere bile böyle bir şeye şahit olmadım,kurallara hep uysanız dahi bu gibi akıl şeref yoksunu insanlar da bol.




  • Çoğunlukla ş.içinde yol veririm. Arkamdaki trafik her ne kadar hoşlanmıyorsa da. Yayalara bile yol veririm daha yaya yoluna yaklaşırken bilenbekleyen varsa elimle geç derim. Hoş görülü olmak lazım, bunlar gerekli.

    Ama uzun yolda sollama yapmana izin vermeyen tipler oluyor ki bunlara ayar oluyorum. Aşırı süratli gelip daha yarım km öteden sellektör yapanlar oluyor.
  • şu telefon illetinden kurtulmadan bu sığır sürüsünden kurtulamayız.

    herif dalıyor elindeki veya kulağındaki telefona sen sellektör veya korna yapsan da hak getire.


    sonra bir de pişkin pişkin kendisi de kornaya basmaz mı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.