Şimdi Ara

Yolda dinlemek için büyük kulaklık tavsiye si lütfen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hehe, onu zaten çözüm olarak sunmadık, çünkü mp3 çaların kulaklık girişinde yaratacağı aşırı stres ve baskı nedeniyle kırılma ya da çatlamalara neden olabilir En azından tavsiyeler o yönde
  • quote:

    Orjinalden alıntı: soundchaser

    Hehe, onu zaten çözüm olarak sunmadık, çünkü mp3 çaların kulaklık girişinde yaratacağı aşırı stres ve baskı nedeniyle kırılma ya da çatlamalara neden olabilir En azından tavsiyeler o yönde


    zaten hd 595 i mp3 çalara bağlamak bana biraz haksızlık gibi geliyo açıkçası. bu kalitede bi kulaklıkla dinlenilen müzik cd kalitesinde olmalı diye düşünüyorum. güzel bir kaynak örneğin Marantz SA-15S1 ve uyumlu bir amfi örneğin bi Audio Note olabilir. biraz abarttım galiba.

    şaka bi yana bu tip kulaklıkalrın tam performansını alamayız mp3 çalarlardan ve kayba uğramış ses dosyalarıyla.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: soundchaser

    @wildworld, listelediğin bütün modellerden daha iyi olarak Sennheiser HD201 öneriyorum hala. Fiyatı da uygun 19€... O listelediğin Sony' ler zaten başarısız modeller. O yüzden onları alıpta paranı çöpe atma. Philips' e gelince oldukça dayanıksız bir kulaklık. O ince bölümlerinden kısa sürede kırılıyor.

    Tavsiyem eğer İst. içindeysen gidip Sennheiser'ları dinlemen. Ayrıca orada bass seslerini de seviyorsan HD202 modelini de önerebilrim, basları kuvvetli ve f/p oranı çok iyi olan bir diğer kulaklık


    hd 201 fiyat olarak ve özelik olarak gayet uygun Sennheiser in ses kalitesini de göz önüne alırsakki (cx300 deki başarıyı) alınası bir ürün oldugunu düşünüyorum




  • @wildworld, evet kalite konusunda şüphen olmasın. Ben yaklaşık bir yıla yakın dışarıda kullandım. Müzik açık olunca kısmen de olsa izolasyon sağlıyor. Bu güzel özelliklerinden bir tanesi. Tipi ultra karizmatik olmasa da, her türlü işkenceye karşı dirençlide

    @wq, HD595 zaten çok pahalı bir cihaz. İlginçtir, bir Senn olmasına rağmen bütün müzik türlerine uyabilen genel bir kulaklık. Ben HD555' e heves etmiştim; ama şimdilik vazgeçmiş durumdayım. Senin Little Micro, hangi versiyon? I mi II mi? Bir de UM1 ve KSC75 ile uyumu nasıl?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: soundchaser

    @wildworld, evet kalite konusunda şüphen olmasın. Ben yaklaşık bir yıla yakın dışarıda kullandım. Müzik açık olunca kısmen de olsa izolasyon sağlıyor. Bu güzel özelliklerinden bir tanesi. Tipi ultra karizmatik olmasa da, her türlü işkenceye karşı dirençlide

    @wq, HD595 zaten çok pahalı bir cihaz. İlginçtir, bir Senn olmasına rağmen bütün müzik türlerine uyabilen genel bir kulaklık. Ben HD555' e heves etmiştim; ama şimdilik vazgeçmiş durumdayım. Senin Little Micro, hangi versiyon? I mi II mi? Bir de UM1 ve KSC75 ile uyumu nasıl?


    evt hd 595 çok geniş kapsamlı bir kulaklık gerçekten, düşük ohm a sahip olması da çok büyük bir avantaj. benim LDM+ 1. versiyon ve LOW GAIN, yani düşük omajlı kulaklıklar için modifiye edilmiş hali. alırken adam soruyo zaten hangi kulaklıklarla kullanıcağınızı ve gain derecesini ona göre ayarlıyo. benim kullanıcağım kulaklıklar um serisi, koss ksc75 ve px100 olduğu için doğal olarak low gain yaptı. koss ksc75 ve um1 ile uyumuna gelicek olursak, tizlerde çok tatmin edici bir gelişme olduğunu söylemek yanlış olmaz. tizler bariz bir şekilde ön plana çıkıyor. mesela um1 gibi balanced bir kulaklıkta tizler daha bir önde gibi LDM+ ile. vokaller çok daha heyecanlı, baslarda lafı edilcek kadar bir değişim yok. koss da ise amfinin çok bir değişime yol açtığını duymadım, koss sanki "ben kendim hallederim" modunda ve gerçekten de her türlü müzikle çok kolay bir şekilde başa çıkabiliyor ve her türlü müziği eğlenceli hale getirio. bence fiyat performansa oranı en iyi kulaklık dünyadaki. insan bi dinledikten sonra, özellikle o basları çok seviyo, bağımlısı oluyo adeta. koss ksc75 müziğin ayıbını,diğer bir deyişle kayba uğramış müziğin kayıbını örtbas edebiliyor ki ben bunu çok tutuorum. um1 kadar ii mi tabiki deil ama fiyatı göz onuna alınırsa, kesinlikle vazgeçilmez bir ürün. amazon.com dan almıştım ben ksc75 i, 1 tane sipariş ettim kazayla 2 tane komuşlar adamlar, göndermek istiyorum ama astarı yüzünden pahalı. Allah affetsin artık.




  • Koss satıyorsan alabilirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Resident

    Koss satıyorsan alabilirim.


    dostum düşünmüyorum. kusurura bakma. ama eğer imkanın varsa birisine getirttir muhakkak. bi yemek parası en nihayetinde. ve yemekten çok daha fazlasını veriyo inan bana.
  • Şu little dot micro + anfinde tube mü var içinde?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Resident

    Şu little dot micro + anfinde tube mü var içinde?


    hayır bildiğin transistör.
  • hd595 bende var ve çok memnunum.söylendiği gibi 50 ohm olduğundan amfiye falan ihtiyaç yok.neredeyse px100le aynı volümde ses veriyor.hele hele 60mWlık bir mp3 playerla harika olacağını düşünüyorum.benim cihazla bile gayet güzel (2x12 mW)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magnificient artist -- 5 Kasım 2006; 1:39:14 >
  • @wq eyvallah hocam, sağolasın yorumların için. Kossların zaten amfi ile karakterlerinin çok değişmediğini okumuştum. Gerçekten çok başarılı cihazlar. KSC75 ben de aldım yakın zamanda. İlk dinlediğim de filan bayağı hoşuma gitmişti. Daha önceden KSC55 vardı, mesela onun tizleri o kadar başarılı değildi. Basları bayağı yoğundu ve diğer frekansları biraz boğuyordu.

    LDM' yi sormamın sebebi, bu amfinin II' ci versiyonu ile ilgileniyor olmam. Grado SR-225 ile çok iyi bir sinerji yakaladıklarını okumuştum. Aslında gain ayarı keşke cihazın üstünde olsaymış
  • quote:

    Orjinalden alıntı: soundchaser

    @wq eyvallah hocam, sağolasın yorumların için. Kossların zaten amfi ile karakterlerinin çok değişmediğini okumuştum. Gerçekten çok başarılı cihazlar. KSC75 ben de aldım yakın zamanda. İlk dinlediğim de filan bayağı hoşuma gitmişti. Daha önceden KSC55 vardı, mesela onun tizleri o kadar başarılı değildi. Basları bayağı yoğundu ve diğer frekansları biraz boğuyordu.

    LDM' yi sormamın sebebi, bu amfinin II' ci versiyonu ile ilgileniyor olmam. Grado SR-225 ile çok iyi bir sinerji yakaladıklarını okumuştum. Aslında gain ayarı keşke cihazın üstünde olsaymış


    evet hocam gain ayarı olsaydı çok ii olurdu. napalım $ 60 a bu kadar diyelim. aslında benim kalbimde yatan aslan Hornet da, artık zamanla.
    II versiyonu çok övülüyo, headfi dan link vericektim de şuanda bakım altında, forum kapalı.

    @ magnificient artist

    tam bir sennheiser cıyız galiba. ben de çok seviyorum senn in ses karakterini, her tür müzikten dinlediğim için bnm için çok ideal aslında. yaza kadar vaktim var karar vermek için. dt880, hd 595 veya 601 den birini alıcam kısmetse. özellikle klasik müzik hacim seviyo, hem hoparlörlerde hem kulaklıklarda. ben de klasik müziği çok sevdiğim için şart oldu almak. ultrasone dvd izlerken adım gibi eminim dünyanın en ii kulaklıklarında biridir ama klasik müzikte enstruman ayrımını senn ler kadar ii yapamıyo malesef.




  • kesinlikle öyle wq.ben de bir klasik müzik dinleyicisiyim.zaten profesyonel anlamda müzikle uğraştığım için çok çeşitli tarzlardaki müzikleri ayrıntılı biçimde dinlemek,incelemek zorundayım.bunu da ancak kaliteli kulaklıklarla yapabiliyorum.sennheiser gerçekten çok iyi bir marka.hd 595 modeli çok ayrıntılı ve hacimli ses vermesinin yanı sıra referans kalitesinde ses veren bir kulaklık.bu kulaklıktan sonra birçok model seni tatmin etmeyecektir diye düşünüyorum.diğer markalardan akg markasının k55 modelini denemiştim mesela.arkadaşım almış.akg de bilindiği gibi çok çok iyi bir marka.ama px100le kıyasladığımda pek hoşuma gitmediğini söylemeliyim.hem sesi az hemde bası az idi.sadece tizleri iyiydi.ultrasone markasını ben de incelemiştim hd595i almadan önce.omajları yüksek(75 ohm),volümleri de sanırım biraz daha düşüktü.ayrıca tanımadığım bir firmaydı.bu yüzden hd595i tercih ettim.iyiki de almışım.tavsiyem farklı bir marka düşünüyorsan önce incelemeye çalış.ama sennheiser dersen hepsi de fiyatlarına göre çok çok iyi performans sergiliyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magnificient artist -- 5 Kasım 2006; 22:28:28 >




  • yağmurlu havalarda su geçirmeyecek bir kulaklık yokmu?
    biraz su girse cızırtıya başlıyor
  • Sennheiser MX 75 Sport .bu model suya dayanıklı.türkiyede var mı bilmiyorum.
  • Elmasepeti.com da war sanırsam bi bakın derim....
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.