Şimdi Ara

Xiaomi üç modelin güncelleme desteğini kesiyor: İşte liste

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Güncelleme desteği konusunda en aktif şirketlerden Xiaomi, Android 14 tabanlı HyperOS'un ardından belirli modellere olan desteğini yavaş yavaş sonlandırmaya başladı. Bildiğiniz üzere güncelleme desteği kesilen cihazların bulunduğu EOS (Destek Sonu) listesi belirli aralıklarla güncelleniyor. Bu kapsamda üç popüler Xiaomi modeli için daha yolun sonu geldi.



    Xiaomi üç modelin güncelleme desteğini kesti



    Xiaomi'nin yenilenen EOS listesine göre Xiaomi Mi 10T, Mi 10T Pro ve POCO X3 modelleri artık ileriye dönük güncelleme almayacak. İlk olarak 2020 yılında satışa çıkan bu telefonların Android 10 tabanlı MIUI 12 ile tanıtıldığını hatırlatalım. Günümüze kadar üç büyük MIUI güncellemesi alan telefonlar, halihazırda Android 13 tabanlı MIUI 14 sürümü ile destekleniyor. Dolayısıyla şirketin eski politikası gereği üç telefonun da yazılım desteği artık sonlanıyor.



    Ayrıca Bkz.Xiaomi 14 Pro’nun Titanyum versiyonu tanıtıldı: 16GB RAM ve 1TB depolama



    Kaçıranlar için günümüzde Xiaomi, 2021 sonrası cihazlar için 4 yıl, 2023 sonrası cihazlar içinse 5 yıla kadar güncelleme desteği sunuyor. Ancak bu politikanın yalnızca tepe model cihazlar için geçerli olduğunu belirtelim. 



    Xiaomi Mi 10T, Mi 10T Pro ve POCO X3 için desteğin tamamen kesilmeyeceğini belirtmekte fayda var. Tabi ki yeni MIUI ve Android güncellemelerini almayacak. Ancak ciddi bir güvenlik açığı tespit edilmesi durumunda artık desteklenmeseler bile güncelleme alacaklar. Bu nedenle, kullanıcıların daha yeni bir telefona yükseltme konusunda endişelenmelerine gerek yok diyebiliriz. 




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2023/10/27/xiaomi-ends-software-support-for-mi-10t-mi-10t-pro-and-poco-x3/







  • Poco X3 Üst seviye soğutması olan oyuncu telefonuydu, destek kesilmesi çok saçma olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daysleeperxp -- 28 Ekim 2023; 21:45:37 >
  • Mi 10 mi 10tpro poco f2 pro aynı dönemde sd 865 çipsetiyle çıkmış cihazlar ve modem bazında ayrımcılık yaptı xiaomi hepsine android 13 vermedi

    Poco x3 pro ise bir yıl sonra sd 860 ile çıktı

    Bravo diyorum xiaomiye bu kafayla çok müşteri kaybeder

  • 10 ile çıkmış en son 13 verilmiş daha ne gayet yeterli destek bence.

  • POCO X3 NFC Custom Rom ile kullanıyorum kafam rahat. Sıfır reklam ve bloatware. Güncel android...

  • yine ezbere konuşanlar gelip ehehe ayfon 8 yıl güncelleme veriyo (planlı eskitmeyle her güncellemede bataryanın anasını belleyip seni ya para verip batarya değişimine ya da illallah edip komple telefonu değiştirmeye zorluyor) çin mali şayomi 3 senede çöp oluyo diyenler gelmeden kendi fikrimi yazayım:

    zaten android 10 ile gelip 11-12 almış hatta sanırım 13 verilmiş gayet yeterli bunlar 300-400 dolar bandında telefonlar. ayrıca her sene gelen android güncellemeleri telefonu şişirip batarya performansını düşürmekten başka bir işe yaramıyor. androidin de artık windows un windows 10 da yaptığı (daha doğrusu yapamadı ama denedi en azından) gibi son bir android çıkarıp sorunlarını yamayla düzeltecek güncellemeler ve güvenlik güncellemeleriyle devam etmesi lazım. her sene sadece ismi değişiyor androidin. o android 5 ten 6 ya geçerkinki değişimlerin tadı yok şimdi. android 8 den sonra tamamen stabil ve standart bir hal aldı. sonrakilere o kadar da gerek yoktu nitekim değişne pek bir şey de yoktu. şahsen üstte çıkıp ekranı rahatsız etmese ben kendi telefonlarımı güncellemem bile ne andorid ne miui olarak. tek yaptığı daha fazla batarya yemek bu güncellemelerin (güvenlik güncellemeleri hariç diyorum)





  • Yanlışınız var android 13 almadi. sadece miui 14 guncellemesi aldi. 10t pro kullanıyorum android 12 miui 14. En son 3 ay once güvenlik guncellemesi aldi cihaz. Muhtemelen custom romlara geçiş yaparim.

  • Mi 10T pro Türkiye garantili cihazım miui 14 de evet ama andorid 12 de kaldı

  • Xiaomi'nin güncellemelerinden sürekli şikayet edenler hala yorum yapmamışlar, enteresan. Kendileri büyük Filistin mitingindeler şu an muhtemelen "hülooğğ" çekiyorlardır

  • Yazık Xiaomi mi10t pro birdaha Xiaomi almam Xiaomiyi hayatımdan çıkarıyorum birdaha Xiaomi almam yazık oparaya

  • Samsung un gözünü yiyeyim pocco x3 pro güncelleme var dendi , oda hayal kırıklığı

  • Birdahada mi Poco alanı xxxx

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.