Şimdi Ara

Yorum yapma becerisi olan gelsin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • türk dili ödevim var bir haber makalesi verdiğim örnekteki gibi yorumlanacak.
    "İçim yanıyor"
    Duayen Gazeteci Mehmet Ali Birand vefat etti. Birand'ın vefatıyla ilgili sanat, siyaset ve basın dünyasından şu açıklamalar yapıldı...
    SÜLEYMAN DEMİREL: "BİRAND, YERİ DOLDURULAMAZ BİR İNSANDIR
    Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand'ın ölüm haberinin ardından Kanal D ana haber bültenine konuşan 8. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Birand'ın çok değerli bir gazeteci olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Allah rahmet eylesin.”

    HABERE NOKTALAMA VE İMLA AÇISINDAN ELEŞTİREL BAKIŞ:
    “İçim yanıyor”: Bu cümle bir alıntı olduğu için tırnak içinde yazılması doğrudur. Cümle bittiği için tırnak içinde nokta olması gerekirdi.
    Duayen Gazeteci Mehmet Ali Birand vefat etti. : Özel ismin büyük harfle yazılmış olması ve yargı bittiği için cümlenin sonuna nokta konulması doğrudur. “Gazeteci” sözcüğünün büyük harfle yazılmasına gerek yoktur.
    Birand'ın vefatıyla ilgili sanat, siyaset ve basın dünyasından şu açıklamalar yapıldı... : Virgülün, eş görevli sözcükler arasına konulduğu için yeri doğrudur. Bir açıklama yapıldığı için cümlenin sonuna üç nokta değil, iki nokta konulmalıydı.
    SÜLEYMAN DEMİREL: "BİRAND, YERİ DOLDURULAMAZ BİR İNSANDIR: Kendisinden sonra bir açıklama yapıldığı için iki nokta doğru kullanılmıştır. Virgülün, vurgulanmak istenen bir kelimeden sonra kullanıldığı için yeri doğrudur. Birisine ait söz tırnak içinde verilmek istenmiş ancak tırnak kapatılmamıştır. Ayrıca cümlenin sonuna tırnak kapanmadan önce nokta konulmalıydı.

     Yorum yapma becerisi olan gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.