Şimdi Ara

YouTube'daki güvenilir sağlık kanalları artık sertifikalı olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • YouTube'daki güvenilir sağlık kanalları artık sertifikalı olacak
    Popüler video izleme platformu YouTube, geçtiğimiz yıl COVID-19 aşılarını eleştiren veya Dünya Sağlık Örgütü ya da Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin sağlık yönergeleriyle çelişen videolar barındırdığı için eleştiriyle karşı karşıya kalmıştı. Buna karşılık, Eylül 2021'de aşılarla ilgili yanıltıcı ve yanlış içeriği yasaklayan şirket, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, sitedeki yanlış bilgileri sınırlamak için doktorların, hemşirelerin ve diğer sağlık personellerinin, YouTube kanallarını sertifikalandırmak için başvurabileceğini söyledi. 



    Sağlık videolarının kullanıcılar tarafından kolayca ulaşılması için YouTube doğrulaması özelliği geliyor



    YouTube, sitedeki yanlış bilgileri sınırlamak için doktorların, hemşirelerin ve diğer sağlık profesyonellerinin kanallarını sertifikalayarak bu kanallara ait videoları öne çıkaracak. Şirket yaptığı açıklamalarda, "Bu, insanların YouTube'daki olağanüstü sağlık uzmanları topluluğundan gelen içeriği daha kolay bulmasına ve bunlarla bağlantı kurmasına yardımcı olmak için büyük bir adım." dedi.



    Ayrıca Bkz.Artık WhatsApp'ta bire bir sohbetlerde de kendi anketlerinizi gönderebileceksiniz



    Doktorlara ve hemşirelere ek olarak, ruh sağlığı uzmanları ve sağlık bilgisi sağlayıcıları da videolarının kullanıcılar tarafından kolayca tespit edilmesini sağlayan YouTube doğrulaması için başvurabilir. Şirket sertifika almak isteyen sağlık uzmanlarının, profesyonel lisanslarının kanıtını sunmalarını ve YouTube'da iyi durumda bir kanala sahip olmaları gerektiğini söyledi.



    Son olarak YouTube, diğer kuruluşların yanı sıra halk sağlığı departmanları, hastaneler ve hükümetler tarafından hazırlanan videoların, kullanıcıların yetkili olduklarını bilmelerini sağlayan etiketlere sahip olmasına izin veren sınırlı bir program başlattı.




    Kaynak:https://www.gadgets360.com/apps/news/youtube-channel-certify-doctor-nurses-health-care-providers-reduce-misinformation-3469874







  • teknoloji gün gectikce cok fazla artış Yaşıhttps://dizirox.net/yor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayşekıraman -- 19 Kasım 2022; 22:45:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.