Şimdi Ara

YouTube Shorts videolarında güvenlik artırılıyor: İşte değişiklikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • YouTube Shorts değişiklikleri spam
    Google, YouTube Shorts videolarında artan spam sorununu gidermek bir değişikliğe gidiyor. 31 Ağustos’tan itibaren kademeli olarak Shorts yorumlarında, açıklamada ve dikey canlı yayın akışında linkler tıklanabilir olmayacak.



    Ayrıca Bkz.YouTube, yeni güncellemeyle can sıkan sorunlardan birini çözüyor



    YouTube Shorts videolarında yapılacak değişiklikler



    Google, spam içerikli bağlantıların kullanıcıları kötü amaçlı yazılım, kimlik avı veya başka dolandırıcılıklar gibi tehlikeli içeriklere yönlendirme olasılığı çok yüksek olduğundan bu değişikliğin gerekli olduğunu belirtiyor. YouTube’un spam içerikli linkleri tespit edip kaldıran sistemleri mevcut ancak artık bağlantıların tamamen devre dışı bırakılmasıyla önlemler daha da sıkıştırılmış olacak.



    Buna ek olarak, kullanıcıları yanıltabileceğinden bannerlardan sosyal medya simgeleri de kaldırılacak.



    Bununla birlikte içerik üreticiler, para kazanmak adına takipçilerine ürün ve marka önermek için bağlantıları kullanıyor. YouTube, içerik üreticilerin içeriklerine güvenli bir şekilde bağlantı eklemeleri için yeni yollar sunulacağını söyledi. 23 Ağustos’tan itibaren içerik üreticilerin profillerinde Abone Ol düğmesinin yanında belirgin şekilde tıklanabilir bağlantılar gösterilecek. İçerik üreticiler, bu alanı web sitelerine, sosyal medya profillerine, ürün sitelerine veya YouTube topluluk kurallarına uygun başka bağlantılara link vermek için kullanabilecek.



    Ayrıca videonun tamamı için link bırakmayı seven Shorts içerik üreticileri için Eylül ayına sonuna kadar bir değişiklik yok. YouTube, bu sürenin ardından içerik üreticilerin izleyicileri Shorts videosundan YouTube videolarına yönlendirmelerini sağlayacak yeni ve daha güvenli bir yol sunacak.



    Spam yorumlar arttı!



    YouTube, 2022’nin ilk çeyreğinden 2023 ilk çeyreğine kadar, başkası adına açılan sahte hesaplara ilişkin yapılan işlemlerin %35 üzerinde arttığını söylüyor. Ayrıca kanal sahibinin incelemesine sunulan spam ve uygunsuz yorumlarda %200’lük artış oldu.




    Kaynak:https://techcrunch.com/2023/08/10/youtube-is-disabling-links-on-shorts-to-cut-down-on-spam/







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.