Şimdi Ara

YouTube TV aboneleri için yeni kalite seçeneği sunulmaya başlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • YouTube TV aboneleri için yeni kalite seçeneği sunulmaya başlandı
    YouTube TV akış servisi genelinde kalitenin arttığını fark edebilirsiniz. Uyumlu bir yayın cihazına ve yüksek hızlı internet bağlantısına sahip olmanız koşuluyla bazı kanallar artık YouTube TV’de 1080p Gelişmiş kalitede yayın yapıyor. Bu kalite seçeneği tüm YouTube TV kullanıcılarına açık; paket yükseltmeniz gerekmiyor.



    Ayrıca Bkz.YouTube Premium abone sayısı 100 milyon barajını aştı



    1080p Gelişmiş kalite seçeneği



    YouTube TV'de yayın kalitesi, izlediğiniz şeye, hatta izlenen programa bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Birçok kanal için, bir süredir yayın kalitesi standardı olan 1080i, diğer yayın hizmetlerinden alışık olabileceğiniz 1080p ile aynı değilken, bazı kanallar da 1080p kalitesini destekliyor. Şu anda YouTube TV birçok kanal için 1080P Enhanced özelliğini kullanıma sunuyor. YouTube, bu artırılmış kalitenin 4K uyumlu akış cihazlarında seçilebilir olduğunu, 4K Plus dışında mevcut olan en yüksek video kalitesi olduğunu söylüyor.



    4K uyumlu cihaz gerektiriyor



    1080p gelişmiş ayarı, Google’ın VP9 codec bileşenini destekleyen bir 4K akış cihazı gerektiriyor. Apple TV 4K, NVIDIA Shield TV Pro, Chromecast with Google TV 4K, Fire TV Stick 4K ve Xbox Series X dahil çoğu 4K akış cihazı VP9 codec bileşenini destekliyor. Tercih ettiğiniz video kalitesi 720p veya standart 1080p olarak ayarlanmadığı sürece bu kalite ayarı, kullanılabilir olduğunda otomatik olarak uygulanıyor.



    Bu yeni seçenek ilk olarak 2023 yılında kullanıcılara gösterilmeye başlandı ancak şimdi herkesin görebildiği bir seçenek. YouTube TV’de özellikle geçen Şubat ayında görüntü kalitesinde bazı iyileştirmeler yapılırken, YouTube'da birkaç ay önce daha yüksek bit hızı sunan 1080p Premium seçeneği sunulmaya başlandı.




    Kaynak:https://9to5google.com/2024/02/05/youtube-tv-1080p-enhanced/







  • Bir tek bana 1080p üstü gereksizmiş gibi gelmiyordur sanırım. Birate'i yüksek 1080p'yi tercih ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Bunu anlaman için 2k ekranda veya 4k ekranda 1080p video izlerken anlarsın. Bitrate kaliteyi arttırır çözünürlüğü değil.

  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    1080p'den yüksek çözünürlükte "ekranda da" bitrate'i yüksek 1080p "görüntüyü" tercih ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt

    İşte bende size bitrate ve çözünürlüğün ayrı düşünülemeyeceğini anlatmak istedim. Bitratenin yüksek olması tek başına o videonun kaliteli olacağı anlamına gelmiyor. Belli bir seviyeden sonra çözünürlüğe ihtiyaç duyar.

  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Elbet böyle ama yayınlar çözünürlüğün desteklediğinden az bitrate sunabiliyor. Bu durumda insanlar daha fazla çözünürlük(dolayısıyla daha fazla bitrate) yayınlara yöneldiklerine denk gelmiştim. Çözünürlüğün hak ettiği bitrate'i verseler kimse bu saçmalıklarla uğraşmak zorunda kalmaz. 1080p bluray filmlerle akış platformlarındaki 1080p filmler aynı olmuyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İlk önce tv ye mobilden bağımsız giriş ve görüntü kalitesi sabitleme gelmeli.Her videoda çözünürlük ayarlama işlencesi bitmeli 1080premium olmasa da olur.

  • Bu yorumu yazarken ne yaşadın tam olarak. Böyle bir yorum atman için 1080p üstü cihaz kullanmamış bir mağara adamı olman gerekiyor.

  • Youtube TV bir gün ülkemize gelirse farkını görebileceğimiz bir gelişme.

  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    bitrate farkını anlamak için 2k gerekmez. izlediğin tv nin büyük olması yeterli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet1905_47 -- 7 Şubat 2024; 12:38:27 >
  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt
    Yazdığımı tekrar okuyun lütfen.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt

    10" bir panelde çok düşük bitrate yoksa farkı anlayamazsın ister 4k ister 8k olsun. büyük panelde bitrate farkını anlarsın.

  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt

    Anlatmak istediğim şeyi daha açayım. Örnek olarak Youtube video yükleme değerleri bu şekilde. Bazı şeyler genele hitap eder senin kaç inç cihazda izlediğine bakmaz. Geleceğe yatırım yapar. Yüksek bitrate istiyorsan yüksek çözünürlükte yükleyeceksin ve insanlarda yüksek çözünürlükte yüksek bitrate de izlesin diyor. Çözünürlük = Bitrate ye zorluyor seni -ki bu doğru olandır. Adam neden düşük çözünürlükte yüksek bitrate değeri verip fazladan veri depolasın. Teknoloji 8k 16k çözünürlüğe giderken bunu yapmak aptallık olur.


    YouTube TV aboneleri için yeni kalite seçeneği sunulmaya başlandı




  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt

    youtube aynı videoyu 1080p ve 1080p yüksek bitrate olarak sunuyorsa bunun kaliteyi etkilediği anlamı çıkmazmı. ayrıca bitrate çözünürlükle alakasız yüksek yada düşük olabilir. blu-ray bir videoda yüksek bitrate alabilirken hd videolarda daha düşük bitrate var. videonun paketlenme şekli formatı veya upscale edilip edilmemesi bitrate i değiştirir. piyasadaki binlerce telefonun hepsinin aynı 1080p videoyu aynı kalitede çekmediği gerçeğiyle yeni yüzleşmeniz gibi bir sonuç doğuruyor. dediğiniz gibi olsa piyasada sadece video çözünürlüğü farklı olan 5-6 kamera tipi olur marka model dğeişmeden hepsi 1080p de aynı bitrate video üretirdi.

  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt

    Farklı dili konuşuyoruzYouTube TV aboneleri için yeni kalite seçeneği sunulmaya başlandı 

  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt

    YouTube TV aboneleri için yeni kalite seçeneği sunulmaya başlandı 

  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt

    24 megabit internetim ile tv de 4k60fps video izleyebiliyorum bu tablo yanlış bence. HDR olunca kasıyor donuyor tabi ama SDR olarak donmadan izleyebiliyorum. Birde 30fps 60fps de izletiyor.

  • WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt

    Burada izleyemezsin demiyor. En uygun değeri veriyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.