Şimdi Ara

Youtube yavaşlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Limitsiz (!) 20mbps abonesiyim, İstanbul Kadıköy'deyim ve yaklaşık bir haftadır Youtube kanser ediyor beni. Az önce bir videoyu izlerken sağ tıklayıp Show Video Info diyerek hızına baktım, 114kpbs çıktı. Kilobayt değil bakın, kilobit.
    Zamana göre hız çizelgem şöyle: tıkla
    Sizlerde durum nasıl?







  • 4 gündür internetim o kadar yavaş ki ttnet i arar oldum
  • bende vadedilen hizn altindayim ama bu gene yavas oldugu anlamina gelmiyor 5.5 mb in altina dusmemesi gerekirken 4 mb civari download yapabiliyorum ancak,.
  • sizde problem olabilir. net yavaş felan değil youtubede 1080p videoları takılmadan seyrediyorum
  • Aynı problem bende de var. 2 kere teknik ekip geldi eve, kablosundan modemine herşeyi değiştirdiler hala aynı. Online video izlemek mümkün değil...
  • Bugün yurtdışı bağlantılarında genel olarak bir yavaşlık var. 24MB'lik dosyayı 4 dakikada anca indirebildim, maksimum 15 saniyede inmesi gerekirken.

    UyduNet tarifeleri yenilensin de kurtulayım, 3 aydır Superonline kullanıyorum, zerre memnun kalmadım.
  • sizinle alakalı bir durum bende öyle bir sorun yok
  • bende de öyleydi dns silip deneyin ne alaka diye bilirsiniz ama dns ile 360p zor izlerken arada donuyordu aynı 720p çok rahat bir şekilde izleyebildim dns silince
  • Yaklaşık 4 aydır bu sorun var daha öncesinde sorun yoktu. Teknik servis 2 kere geldi sorunu bir türlü çözemedi. ilk geldiklerinde çocuklarla muhabbet de kurduk normalde yapmayacakları şeyleri de yaptılar 2,5 saat kadar uğraştık birlikte kabloyu bile değiştirdik olmadı.

    Hangi DNS i kullanarak düzelttiğinizi öğrenebilirmiyim? Bende deneyeyim
  • Evet an itibari ile son durumu bildireyim

    1. Dün gece SOL u arayarak telefon hizmetimi iptal ettirdim, interneti de kapatacağım deyip problemimin hala geçmediğinden bahsettim, 150TL ceza ödemeniz gerekir deyince, 1-2 gün daha deneyip haber vereceğim, düzelmezse 150TL falan umrumda değil bana hizmeti doğru düzgün veremiyorsunuz dedim.

    2. Akşam bilgisayarımın tüm windows update lerini ve deriver güncellemelerini yeniden yaptım (işyerinde aynı makineyi kullanmama rağmen hiçbir problem olmadığını hatırlatayım, yine de yaptım)

    3. OPEN DNS numaraları buldum ve kaydettim (208.67.220.220)

    4. Modem üzerinde 1nci porta takılı olan ethernet kablomu 2nci porta aldım

    5. Basın mensubu birkaç arkadaşıma facebook üzerinden bilgilendirme yaptım, şikayetlerimi sıraladım

    6. IE, Chrome ve Firefox'un son ürümlerini indirdim (yükselttim)

    Sonuç: Tüm bunları yapmış olmama rağmen akşam 23:00 a kadar youtube üzerinden 360p izlenemiyordu. Tıpkı 4 aydır olduğu gibi, hiçbir değişiklik yoktu.

    Pazar sabahı sabah 11:00 itibari ile youtube üzerinden akıcı 720p - ufak kesilmeler ile 1080p video izlenebilir durumda

    Şimdi yukarıdaki maddelerden hangisi işe yaradı bilmiyorum ama aklıma 2 seçenek geliyor

    1. Ya bunlar hattı iptal ettireceğim diye gece birkaç ayar çektiler (neden 4 aydır çekmediler ise) düzeldi
    2. Pazar sabahı yağmurlu ve soğuk bir günde allahın kulu böyle işlerle uğraşmadığı için internet genel olarak hızlı :)

    Açıkçası pazar akşamı herkesin daha yoğun internet kullandığını düşünerek tekrar test edeceğim ve paylaşacağım.

    An itibari ile speedtest.net sonuçlarım (USA Server) 8.72 - 1.72Mbps / hizinitestet.com 19.29 - 5.33 Mbps (tam olması gerektiği gibi zaten her zaman bu sonuç çıkar) Speedtest (Bursa Server) 23.61 - 8.56

    Bu sonuçlar ile yurt dışı çıkışların hala berbat olduğunu ancak 720p film için yetebileceğini anlıyorum. Yani 2nci seçenek daha ağır basmaya başladı bende.




  • Speedtest.nete ve o scripti kullanan sitelere güvenmeyin derim.

    Muhtemelen inceden manüple ediliyor aynı serverde farklı scriptlerle hız testleri yapıp farklı sonuçlar almışlığım var ama kullandığım şeyleri yazarsam süper online de kullandığım şetyleri bloklar.
    Bir kere yaptılar. O yüzden güvenmiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: capucino

    ...

    Pazar sabahı sabah 11:00 itibari ile youtube üzerinden akıcı 720p - ufak kesilmeler ile 1080p video izlenebilir durumda

    ...


    Bu videoyu akıcı bir biçimde izleyebiliyor musunuz?http://www.youtube.com/watch?v=H-Tmrknx0P8

    Dün akşam 360p'sini dahi izleyemiyordum. Şu anda da iniş hızı videonun ilerleyiş hızına yetişmiyor, dakikada bir kitleniyor. 720p'sini izlemek ise mümkün dahi değil. Sizde durum nasıl?

    Normalde kullandığım Level3 DNSleri olan 4.2.2.3 ve 4.2.2.5'te de, OpenDNS'te de aynı derecede yavaş.

    Telefonda dert anlatmak mümkün olmadığı için (insanı aptal yerine koyuyorlar, modem ışıkları yanıyor mu, kablo takılı mı, kablo ışığı yanıp sönüyor mu, vs.) uzunca bir mail attım akşam, halen cevap verilmedi.




  • Ben dün abone oldum ve şu anda aşırı pişmanım. bundan önce sınırsız 3mbit uydunet kullanıyordum. 720 p yi bile takılmadan izleyebiliyordum. 20 mbit le bu nasıl bir şakadır.

    24 aylik taahhüt var ortada ama yarın gidip iptal edilmesini isteyeceğim sözleşmemim. 7 gün cayma hakkı varmıdır yokmudur bilmiyorum.

    En son çare internet değil sadece telefon hizmetini isteyeceğim. böyle 20 mbit olmaz olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kojiroh

    quote:

    Orijinalden alıntı: capucino

    ...

    Pazar sabahı sabah 11:00 itibari ile youtube üzerinden akıcı 720p - ufak kesilmeler ile 1080p video izlenebilir durumda

    ...


    Bu videoyu akıcı bir biçimde izleyebiliyor musunuz?http://www.youtube.com/watch?v=H-Tmrknx0P8

    Dün akşam 360p'sini dahi izleyemiyordum. Şu anda da iniş hızı videonun ilerleyiş hızına yetişmiyor, dakikada bir kitleniyor. 720p'sini izlemek ise mümkün dahi değil. Sizde durum nasıl?

    Normalde kullandığım Level3 DNSleri olan 4.2.2.3 ve 4.2.2.5'te de, OpenDNS'te de aynı derecede yavaş.

    Telefonda dert anlatmak mümkün olmadığı için (insanı aptal yerine koyuyorlar, modem ışıkları yanıyor mu, kablo takılı mı, kablo ışığı yanıp sönüyor mu, vs.) uzunca bir mail attım akşam, halen cevap verilmedi.

    Verdiğiniz linkteki videoyu akıcı olarak 360p de izleyemiyorum. Zaten şu anda herhangi bir 360p video takılmadan izleyemiyorum. Demekki pazar sabahı birçok insan uyur iken bir genel hızlanma var idi. Şu anda saat 16.27

    Mail yolu ile derdiniz iyice anlatırsanız geri dönüş yapılıyor, benim eve teknik servisten 2 arkadaş gelmişti gerçekten çok ilgili idiler.

    O dönemde 5-6mbit civarında seyreden hızım (kendi hız test sitelerinde dahi) şu anda daha iyi kabul ediyorum. Ancak youtube dan bile video izleyemedikten sonra TTnet e geçmeyi düşünüyorum . Yakacağım 150TL yi yapacak birşey yok.

    Bir avukat arkadaşım var ona danışacağım yarın. Sonuçta bu tahhüt 2 yönlü olmalı, ben 24 ay bu hizmeti almayı onlarda vermeyi kabul ediyor. Bu durumda hizmet koşulları verilememiş oluyor. Tüketici hakem heyetine de gidebilirim, iş yoğunluğuma bağlı.

    Her durumda bilgilendiririm.

    Anladım ki bu işin çözümü yok.

    Yalnız şunu belirteyim, Daha evvel Quicknet adı altında iken bu hizmet çok ama çok kaliteli idi.




  • aynı sorubn bendede var youtube ve facevideoları takılarak ilerliyor ama 8mbt hız gözüküyor. bence bunlar zyxell modemdende kaynaklanabilir.
  • Sorun yok bende
  • şu an 1080p videolar akıcı bir şekilde izlenebiliyor
  • sorun sizde degil.youtube da.turkiyeye bandwith ayirmadiklari icin cok yavas.danimarka olsun,isvicre olsun ayni sorun var
  • Dün attığım mail'a yanıt geldi, gün içinde telefonla arandım, o an test edip edemeyeceğimi sordular, işte olduğumu ve akşam eve geldikten sonra ancak deneyebileceğimi söyledim. Genel bir problem olabileceğini söylediler, TTNET'te bile sorun olmadığını söyledim. DNS'lerde problem olabileceğini söylediler, bilgisayar mühendisi olduğumu, bu işlerden haberdar olduğumu ve farklı DNS'ler denemek dahil her türlü şeyi denediğimi söyledim. Akşam 7'den sonra arayacaklarını söylediler, tamam dedim.

    Az önce yeniden aradılar, yine DNS ayarları soruldu, yine genel bir sorun olabileceği söylendi, modemin firmware'ının eski olduğu farkedildi, güncellendi. Sorun halen devam ediyor deyince de olmadı modem değişikliği yapalım dediler.

    Bakalım bakalım daha ne kadar uğraşacağız...
  • Bosuna dns vs'lerle ugrasmaniza gerek yok. Hangi bolgede oldugunuzu bilmiyorum ama ornegin Anadolu yakasinda (ki sanirim Kartal uzerinden cikiyorum) Superonline'in hatlar aksamlari yerlerde surunuyor, 50Mbit, 10Mbit'i bile bulmuyor. Video streamingten bahsetmeye hic gerek yok. Aksam saatinde, 10mbit uydunet hattimla 1080p videoyu rahat izlerken (ki video 1/3'e geldiginde tamami indirilmis oluyor), superonline'da ise ayni anda, ayni bilgisayarda 360p'sini bile izleyemiyorum, 5sn'de bir takiliyor, isik hizi dedikleri bu olsa gerek :) Turkiye yurt disi cikislarindan da kaynaklanmiyor, kontrol etmedim ama iki ihtimal var: 1- Eger TT uzerinden cikariyorsa yurtdisina Superonline, Anadolu yakasindaki TT cikisi sismis durumda. 2- Yok kendi baglantisi varsa yurtdisina, o da aksamlari patlak durumda. Yogun bolgelerde olup video takilacaklar uykusundan feraget edip sabahlari takilacaklar artik :)

    Isin kotu tarafi, Superonline kullanicilari AKK yuzunden abanip download yapamiyor, ee video vs de izleyemiyor, ne ise yariyor ki bu internet...




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.