Şimdi Ara

YTÜ istatistik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Panzer1437 kullanıcısına yanıt

    Bundan 15 20 sene önce bizim bölüm İTÜ elektrikten yüksekmiş


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • communicationengineer C kullanıcısına yanıt

    ee noluyo 15-20 sene önce yüksek alıyorsa?

  • İÜ EE> İTÜ elektrik> ctis

    Demek oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • communicationengineer C kullanıcısına yanıt

    aramızda uçuk bir sıralama farkı var. böyle yorumlar yapman, sidik yarıştırmaya çalışman garip bir durum gerçekten.

  • communicationengineer C kullanıcısına yanıt
    Dönem değişir, kalite değişir maalesef. İstanbul üniversitesi eski prestijini kaybetti. Benim dediğimle seninki arasında fark var. Ha evet cerrahpaşa da gelişirse sıralamaları yükselebilir bu da doğru

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bölümün geçen sene tabanı 67k tavanı 27k imiş.Artış oranına bakarsak bu sene 40klara kadar yükselicek.Yani puanı harcama gibi bi durum olmaz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • verilere merakınız varsa ve gerçekten ds alanında ilerlemeye karar vermişseniz. bilgisayar müh. yerine istatistik yazın derim.

  • communicationengineer C kullanıcısına yanıt

     


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt

    İkinci dönem itibarıyla konuşmak ne kadar doğru olur bilmiyorum ama en çok katıldığım yorum. Ilk sınıftan itibaren öğrendiğim her şey aslında DS ve ML ile alakalı olduğu fark ediliyor. En azından kütüphanede ML intro kitapları okuyorum hipotez testine benzer kavramlar falan vardı. Confusion matrix mesela uyarlandığı bariz değerleri ve test ettiği aynı olmasa da. Böyle devam ederse aldığımız her dersi binevi alanda kullanıyor olacağız. O yüzden herhangi bir derse geçiştirmelik ders diye bakmayıp özümsemek çok yardımcı olur gibi.


    Bence bölümün tek sıkıntısı kaynaklar "temel" bölümlere göre daha kısıtlı ve "genel" bir bölüm. Yani eğileceğimiz alanı çok erken neredeyse alan kavramı farkı olmadan seçmek gerekiyor. Sağlık ve araştırmalarına kayacaksak kavramları ve yapmamız gerekenleri hiç öğrenmeyeceğiz dışardan öğrenmek gerekiyor mesela.


    Edit: yapmamız gerekenleri derken alan ile alakalî spesifik olan şeyler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 6 Nisan 2024; 9:25:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bilgi ekleyeyim hocalar çok pozitif ve destekleyiciymiş. Hacettepe'de okuyorum ben, ytü'de okuyan biriyle denk gelince ee şu ders sizde de çok fena mı diye sordum gayriihtiyari, şaşırınca biraz derslerden konuşmaya başladık, bazı derslerde özellikle Ankara'da bulunan üniversitelerde hocaların bilinçli olarak öğrencileri zorladıkları ve bununla sektörde ''şu okul mezunları şu konulara hakim olur'' diye konuşulduğu için gurur duyduklarını falan öğrendim. Ytü statta okuyan 2 kişiyle tanıştım ikisi de bölümde olmaktan çok memnundular. Bizde herkes çilekeş modda mesela.


    30k'ya stat işini bilemiyorum tabi, daha geçen sene kaç k'yla kapattık ki yıldız 70 hacettepe 80 değil mi? Sıralama yükseldikçe ilerleme ivmesi azalır, bu yıl 45-50 civarında dururlar. Yazmadan önce düşün fomoya mı kapılıyorum istediğim bu mu diye. İstatistik bilimi okuyacağının farkında olarak tercih yap. Kimya yazan birini nasıl ''kimyayı çok mu seviyorsun, hayatın kimya mı?'' diye sorgularsan kendini o şekilde sorgula. Kimse sana bu çocuk data scientist olacakmış çok sıkmayalım, gel python oynayacağız tatlım demeyecek. Temel bilim okuyacaksın ve bunu her saniye hissedeceksin.





  • gel ytü elektriğe stat boş bölüm

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.