Şimdi Ara

YTÜ- MAT MÜH NEDEN BU KADAR UÇTU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bilmediğimden soruyorum, bu bölüm neden bu kadar uçtu? Ve neden bu kadar popüler hale geldi?


    Çalıştığım yerde mat müh 2 tane arkadaş var, ikisi de "iş analisti" ve benden daha az maaşa çalışıyorlar(bilgisayar mühendisiyim - anadolu'da bulunan bir üniversiteden ceng mezunuyum).


    Data science konusunda avantajlılar vs deniyorsa, çok sağlam yerlerde çalışan arkadaşlarım var, hatta bir tanesi google'da makine öğrenmesi alanında mühendis olarak çalışıyor. Neredeyse tamamı ceng mezunu! arada bir iki tane istatistik mezunu da var o kadar.


    Küçümsemek için sormuyorum, sadece rasyonel anlamda piyasadaki karşılığı nedir ki bu kadar konuşuluyor merak ediyorum?




  • bilgisayara yakın ders programı , üniversite

  • data science sosyal medyada ve forumda çok şişirildi, bu alanların kaymak tabakasında olan kişiler en fazla kazananlar oluyor ama ne bileyim istatistik, mat mühendisliği mezunları o kaymak tabakadan olabilir mi bilmiyorum. benim gördüklerim bilkent, koç, boğaziçi ve odtü'deki bilgisayar mühendisliklerini derece ile bitirmiş, çok sağlam yerlerde master doktora yapmış kişiler. sektörde 10+ senesi olan top ceng mezunu yazılımcılar data science için (en azından türkiye'de yapılan) çok iyi konuşmadı.

  • A NEW LIFE kullanıcısına yanıt

    Yani ne kadar yakın olabilir ki?


    Şirkete YTÜ mat müh okuyan bir stajer kardeşimiz gelmişti, ne java biliyor adam akıllı, ne spring boot ne başka bir şey. Sorduğumda java ile matematiksel hesaplamalar yapmaya çalışıyorduk buna yönelik dersler var demişti ama problem şu ki java da bilmiyordu. Stajda biraz java ve spring boot ile alakalı proje yaptı.


    Yani demek istediğim bence bu bölüm ile ilgili sağlam hayal satılıyor. Hele ki ortalama bir ceng mezunuyla kıyaslanmamalı bile. Anadolu'da standart bir üniden ceng mezunu bile ytü mat müh mezunu bir adamı yazılım alanında 2'ye katlar çok net bir şekilde söyleyebilirim.


    Eğer iyi bir algoritma ve sağlam bir yazılım bilgisi yoksa yazılım tarafında işi çok zor. iş analisti gibi pozisyonlarda çalışabilirler ama onda da endüstri mühendisleri daha çok tercih ediliyor.


    Data science gibi alanlarda da yine ceng ile kıyaslanamaz.

  • Bence sağlam şişirmişler. çünkü piyasa gerçekleri ile en ufak bir alakası yok burada söylenenlerin.

  • hocam buradakiler de o dediğiniz işleri küçümseyip code monkey diye aşağılıyorlar. dedikleriniz teknisyen amele işleriymiş kendileri data scientist olacakmış, daha üstün bir işmiş falan filan. sektörde sağlam paralar kazanan insanlarla konuşunca da alakası olmadığını anladım.

  • Burada bir cevap verirdim ama muhtemelen uçururlar o yüzden bence sen anladın ne yazacağımı :)


    Türkiye'de ticaret haricinde en iyi para kazanan meslek grubudur bilgisayar mühendisleri ve çoğu bu code monkey dedikleri işi yapıyor :)


    Ha şu doğru çok büyük bir yığılma ve iş bulmak her geçen gün zorlaşacak, çünkü alakasız insanlar da para için yazılıma kaydı ve çoğu patlayacak maalesef.


    Bir de Bilgisayar mühendisi adam, network de bilir, infrastructure de bilir system and DevOps da bilir. az veya çok en azından. Ve tüm yazılım yaşam döngüsü süreçlerinde az veya çok bunlara başvurur. Yazılımda sistemde bir yerler sürekli patlar, sürekli problem çözersin, sadece kod yazmak ve algoritma ile uğraşmazsın. Patron da sana bunun için para verir zaten, yoksa her şey keşke kod yazmak ile bitseydi. yeri geliyor uygulama sunucusu patlıyor, yeri geliyor deployment ederken problem çıkıyor, db de veriler ilgili problem çıkıyor vs vs derken kafayı yiyorsun.


    O yüzden bu insanlara gülüp geçmek gerekiyor. Sadece mat müh ile ceng kıyaslanamaz ve bu aşırı ilgi bana saçma geldi merak ettim sebebini.





  • Saçma

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çünkü data sayıns abi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • maksduzensiz kullanıcısına yanıt

    Saçma olan nedir hocam?

  • deta sayns reis

  • peki itü mat müh?

  • SpringHibernate S kullanıcısına yanıt
    Hollanda’da ing de çalışan yazılımcı da var. Kişiye bitiyor. Daha güzel bi üni hayatı geçirmek isteyen biri yazabilir anadoludaki ceng yerine

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim gozumde mat muhendisi = kendini gelistiren muhendis bölümü farketmeksizin.
    Sirketin bakis açısından problem cozme yeteneği olduğu icin matematik mezunlarina oncelik veriyorlar bunu mühendislikle birlestiren götürüyor.
    Ytu'de gozumde halen daha taşra+ olsada, itu gelmeyince alternatifi hacettepe ya da ytu oluyor dogal alarak taşra ceng gitmektense bu siralamaya mezuna da birakilmaz, tip da istemiyorum ismi var en azindan ytu'nun sonuclarinin birlesmesi sonucunda şişirildi.
    Siralamaya gore tercih yapmayin gibi bir kamu spotu sonrasinda mat muh yerine ee oncelikli olmaliydi ytu diyince gozume gelen tek sey oldugu icin pek de sasmamak gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşe başladın çalışıyorsun ve yks tercih sonuçlarını takip ediyosun, üstüne üstlük ytü mat müh sıralamasına bakıyosun ve foruma konu açıp kötülüyorsun. Anladım abe  

  • mezun olanlar bilgisayar mühendisi gibi yazılıma atılıyorlar ve orada çok iyi ücretlerle mesleğe başlıyorlar bu yüzden artıyor

  • ehm yazmak varken mat müh yazan aptal bir nesil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisayar gibi bakıyorlar o yüzden tercih ediliyor


    elektronikten yazılıma yönelmek bölüm derslerinden pek mümkün olmuyor ama mat mühendisinden mezun olup yazılıma kayan çok fazla kişi var

  • ritzerosS R kullanıcısına yanıt

    teorik matematik ağırlık bir bölüm. ytü daha uygulama ağırlıklı bir bölüm.


    eğer yazılım, finans gibi alanları düşünüyorsanız ytü yü tavsiye ederim.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.