Şimdi Ara

Yuh artık. Uzanlar cephanelik gibi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Haberi okuyunca ağzım açık kaldı. Adamda çeşit çeşit silah var. 3 tane Desert Eagle,3 Smith Wesson,5 Baretta,3 Colt,Uzi gibi ölüm makinası sayılan ve bir süre satıldıktan sonra MKE tarafından satışı yasaklanan Calica marka makineli tüfek 1 Heckler Koch,1 Browing,1 Walther,1 Astra,1 Glock, 2 Sig Sauer, 1 Winchester tüfek,1 Ruger av tüfeği. Belki daha fazlası vardır ama meydana çıkanları bu kadar.



  • tabi daha fazlası vardır adamlarına yatermi bu kadar silah
    adamlar mafya kurmuştur
  • daha neler çıkacak neler onun peşinden gidenler ona oy verenler ahh ben kime oy vermişim kimi desteklemişim diycek . hırsızı barındırmamak lazım ben kendi adıma onun hiç bi ürününü kullanmıyorum benim paramla bi yerlere gelmesin diye
  • Belki aralarında counter felan oynuyorlardır...
  • Arkadaşlar konuyu siyasete götürmeyelim!
  • para bol zaten..
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by X-s-@-r-i-o</i>
    <br />Arkadaşlar konuyu siyasete götürmeyelim!
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    Bu ne siyaset fobisi.[dont]Daha siyasetten bahseden olmadı.
  • sadece hakan uzana kayıtlı toplam 27 silah var. bunlar ruhsatlı olanlar. adamlarda suikast tüfeği bile mevcut
  • Uzanalar oyun işine de el atacak
    Uzan Tournament 2004
    Silahları modellemek için almışlardır bunları
    Yalnız niye 2 şer 3 er aldılarsa ?
  • uzan strike oynuyorlardır.
  • Bozo işte o Calica diye yazdığım suikast silahı. MKE 96'da 17 tane ithal etmiş. Birisi uzan almış. 97'de de yasaklanmış satışı.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by tuncay</i>
    <br />uzan strike oynuyorlardır.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
  • hummer savaş cipleri ile kara kuvvetleri, yatları ile deniz kuvvetleri, helikopterleri ile hava kuvvatleri de mevcut!!!
  • özel jetleride var 3 tane:)
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Falco.N</i>
    <br />Uzanalar oyun işine de el atacak
    Uzan Tournament 2004
    Silahları modellemek için almışlardır bunları
    Yalnız niye 2 şer 3 er aldılarsa ?
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    çok iyidi
  • bende o para olacak savaş uçağı alırım be![dntw]
  • Ben yine cimriliğe verir tutar TATRA 8x8 APC alırdım..

    Sonra bir de Skorsky..(Apachwe'lere nazaran daha güvenliler)
  • yuh artık insan şartlanırda bu kadar büyük bir at gözlüğünü zor takardı.
  • sizde bunları okuyun bari[evlol]Başbakan Erdoğan ve BDDK Başkanı Akçakoca, Uzan Grubu'nu ortadan kaldırmak için insafsız bir plan uygulamaya başladı. BDDK Başkanı Akçakoca, Uzan Grubu'nun bütün hesaplarına el konulmasını istedi. 179 şirket üzerine ihtiyati tedbir konuldu. Tedbir kararıyla bütün dünyada tamamen yasal olan şirketler arası para akışı da engellenmeye çalışılıyor. Yani çökertme planı adım adım işliyor.

    AKP Hükümeti, güya özerk olan bir kuruluşu da yanına alarak, en büyük siyasi rakibi Genç Parti'nin Genel Başkanı Cem Uzan'ın ailesinin şirketlerini çökertmek için harekete geçti. Çökertme Planı'nın baş aktörleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı Engin Akçakoca. Çökertme Planı ise şöyle: Uzan Grubu'na ait İmar Bankası'na el konulmasının ardından, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı Engin Akçakoca, Uzan Grubu'nun tam 179 şirketinin hesaplarına ihtiyati tedbir konulmasını istedi. İhtiyati tedbir içerisinde bütün dünyada tamamen yasal olan grup şirketleri arasındaki para akışının engellenmesi de yer alıyor.

    ENGELLEDİLER


    YANİ Türkiye'nin en önde gelen gruplarından biri göz göre göre yok edilmeye çalışılıyor. Başbakan Erdoğan ve BDDK Başkanı Akçakoca'nın yok etmeye çalıştığı grup ise Uzan Grubu. Uzan Grubu'na ait şirketler arasındaki para transferi engellenerek, adeta bir kara para trafiği varmış gibi kamuoyuna lanse edilmeye çalışılıyor. Halbuki grup içerisindeki para transferleri tamamen yasal zemin içerisinde işleyişini sürdürüyor. Şöyle ki; örneğin Uzan Grubu'na ait Telsim'in teknolojik altyapı cihazlarını sağlayan, baz istasyonları teknik bakım işletme hizmetlerini veren, satış ve pazarlama hizmetlerini veren şirketler, yine Uzan Grubu'na ait. Bu şirketler sadece Telsim'e hizmet verdikleri için gelirlerini de sadece Telsim'den aldıkları paralar oluşturuyor.

    MALİ SIKINTI YARATIYOR


    ANCAK, BDDK'nın aldırdığı bu ihtiyati tedbir kararı gereği, Uzan Grubu'na ait şirketler kendi aralarında para transferi yapamıyorlar. Bu şirketler bu paraları ticari faaliyetlerinden dolayı hak etmiş oldukları halde, parayı alamadıkları için çalışanlarına maaş ödemeleri bile tehlikeye giriyor. İşte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile BDDK Başkanı Engin Akçakoca'nın aldırdığı söz konusu ihtiyati tedbir kararı ile Telsim'in abonelerine hizmet verebilmesi için kurduğu bu şirketler gelirleri olmadığı için bütün faaliyetlerini sonlandırmak zorunda kalabilir. Bu ihtiyati tedbir kararı, Uzan Grubu'na ait hizmet şirketlerinin tamamının da mali sıkıntıya girmesine neden olabilir. Çünkü karar, Uzan Grubu'na ait 179 şirketin her birinin, kendi gelir ve gideriyle faaliyetlerini sürdürmesini öngörüyor.

    MAHKEME ALET EDİLDİ


    ÇÖKERTME Planı'nın, Uzan Grubu üzerinde yarattığı sorunlar sadece bunlarla da bitmiyor. Baz istasyonları için verilen kiraların artırılmasına da engel olan bu tedbir kararıyla ayrıca, Uzan Grubu şirketlerinde çalışan 15 bin kişinin maaşlarına zam yapılmasının da önüne geçiliyor. Ayrıca işten çıkan bir çalışanın yerine, bir başka kişinin alınması da engelleniyor. Bağımsız Türk mahkemeleri, ticari konular hakkında çok fazla bilgi sahibi olmadıkları ve işleyişi bilmedikleri için de BDDK'nın, bir grubu tamamen batırabilecek olan bu isteğine kolaylıkla onay verebiliyor. Uzan Grubu'nu yok etmeye yönelik bu kararlar ise başka grupların işine yarıyor. Bu nedenle de herkes tüm bu olan bitenleri sessizce seyrediyor.

    SİZ KİME HİZMET EDİYORSUNUZ?


    BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı Engin Akçakoca'nın Uzan Grubu şirketlerini çökertme planı, tamamen başka grupların işine yarıyor. Türkiye'ye milyarlarca dolar yatırım yapan ve devletten tek kuruş kredi kullanmayan Uzan Grubu'nun sahip olduğu en büyük şirketlerden biri Telsim. İşte Erdoğan ve Akçakoca, bu çökertme planı ile Turkcell ve kurulacak olan Aria-Aycell ortaklığına hizmet ediyor. Aria, İtalyan TIM şirketi ile Türkiye İş Bankası'nın kurduğu bir ortaklıktı. Ancak, Türkiye'de aradığını bulamayan şirket çekilme kararı vermek üzereydi.

    ŞAHİDE KIYAK


    TAM bu esnada devreye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan'ın nikah şahitliğini de yapan İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi girdi. Ve Berlusconi'nin ricası üzerine Türk Telekom'un GSMşirketi olan Aycell ile Aria'nın birleşmesinin önü açıldı. İşte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile BDDK Başkanı Engin Akçakoca'nın Uzan Grubu'nu yok etme planı aslında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlunun şahitliğini yapan İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin de gönlünü hoş tutuyor. Böylece İtalyan Telekom şirketi TIM ile Turkcell ve Aycell'e de bir nevi kıyak çekilmiş oluyor. İşte bu nedenle, söz konusu bu şirketler de Uzan Grubu'na yapılan bütün haksızlıkları görmezden geliyor ve sessiz kalıyorlar.

    ÇALIŞANLARIN KADERİ BDDK'NİN ELİNDE


    UZAN Grubu şirketlerine ihtiyati tedbir konulması, bu şirketlerde çalışanların kaderini BDDK Başkanı Engin Akçakoca'nın iki dudağı arasından çıkacak sözlere bağladı. Eğer BDDK, 'Ben bu şirketleri bitirmek istiyorum. Bütün gelirlerine el koyuyorum' derse, bu şirketler para kazandıkları halde, zorunlu harcamalarını yapamayacak, personel maaşlarını ödeyemeyecek, para kazanmak için gerekli olan ödemelerini yapamayacak. Ticaret hukukçusu Avukat Hamdi Say dünya üzerinde tedbir kararı olmayan her şirketin kendi şirketlerine para aktardığını söyledi.

    HAMDİ Say bu durumun yasal olduğunu belirtti. Yani Uzan Grubu şirketlerine ihtiyati tedbir konulmamış olsaydı, şirketler arasındaki para aktarımı gündeme dahi gelmemiş olacaktı. Tıpkı diğer büyük şirketlerde olduğu gibi. Say, 'Her şey BDDK'nın iznine bağlı. BDDK, 'Bütün hesaplara el konuldu. Hiçbir yere ödeme yapılamaz' dediği anda bu şirketlerin ticari hayatları biter' dedi. Say, ihtiyati tedbir nedeniyle gelirlerine el konulan yatırımcı şirketlerin yanında, grup içinde hizmet üreten ve bir geliri olmayan şirketlerin de aynı durumda kalacağını söyledi.

    SAY, 'İhtiyati tedbir konulan şirketlerin parasına, şirket hesabına para yatırıldığı andan itibaren el konulur. Yani, grup bu paralar üzerinde tasarruf edemez. Hatta Bankacılık Kanunu'nun 15. maddesinin (a) fıkrasına göre, BDDK isterse şirketlerin yönetimine el koyabilir. Şirket kazançlarını icra dairesi kanalıyla, alacaklarına mahsuben havuzda toplayabilir' dedi. İhtiyati tedbir kararının alınmasından itibaren 10 gün için davanın açılması gerektiğini söyleyen Say, 'Davanın ne kadar süreceği önemli. Aylar sürerse şirketler batar, insanlar işsiz kalır' dedi.




  • bu yazdığın yazılar cem uzanın beni iyi savunmuyorsunuz diye fatih çekirge ve ekibinin istifasını aldığı günün ertesinde çıktı değil mi? demek ki fırça işe yaramış saçmalama boyutunu arttırma kararı almışlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.