Şimdi Ara

Yüksek FPS de ani düşüş ve anlık takılma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Başta Rocketleague olmak üzere çoğu oyunda FPS değerlerim yüksek olmasına rağmen ( Roketde 230-250 FPS arası) Ani bir takılma yaşıyorum ve bir anda FPS 100 ün altına düşüyor ve geri çıkıyor ama sanırsanız ki 24-25 FPS oluyor. Benim Dikkat kesildiğim bir nokta var bununla ilgili,acaba sorunum bundan kaynaklı olabilir mi. Bilgisayrımdaki 4 adet ram slotundan biri arzalı Normalde 8GB olması gerekirken 6GB Ramim var. Afterburner ile baktığımda da ram kullanımı max 4GB olduğunu görüyorum 6GB olduğu halde galiba 2GB sistemin kendi kullanıyor. dediğim gibi sizce Sorun çıkaran şey RAM mi? Eğer Ram ise 8GB tek slot bir ram alıp bir ikilik ile değiştircem.

    CPU KULLANIMI: %73
    GPU KULLANIMI: %100

    SİSTEMİM
    EKRAN KARTI= AMD RX580 4GB
    İŞLEMCİ= iNTEL İ5 750
    RAM=6GB
    SSD KULLANIYORUM
    MONİTÖR=Viewsonic xg2401
    Display kablosu kullanıyorum



  • Az önce 4Gb ram vs 8GB ram adlı bir test videosu izledim. Sol taraftaki ekranda olan aynı şeyler oluyor banada galiba sorunum rammiş arkadaşlar

    https://www.youtube.com/watch?v=vk6MKOMOsVY&feature=youtu.be

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşlemcin ekran kartına dar boğaz yapıyor.Tabi ram'inde etkisi var.Dual ram'ler single ram'lere karşı daha performanslıdır.Ancak i5 760 rx 580 için çok güçsüz kalıp yetişemiyor.Bir de hangi oyunları hangi çözünürlükte kullandığınız önemli.
  • aliksan kullanıcısına yanıt
    İşlemci darboğazına nasıl vardınız. İşlemcim çok ısınmıyor ve Ekran kartını %100 besliyebiliyor Cpu kullanımı yükte %76 ortalaması var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Sorun ram yetersizliği hocam. Önbellek doluyor ve kendini boşalttığı an düşüyor FPS.
  • https://pc-builds.com/calculator/Core_i5-750/Radeon_RX_580/0cs0Ygf2/4/
    Valla bence de darboğaz. Ram etkisi de olabilir tabii ama burada aşırı darboğaz var gösteriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arka planda görev yöneticisini açıp tam bu sırada bakabilirsin hocam sistem kullanım oranlarına. Daha net fikir verebilir ram kullanımı konusunda.
  • Pc builds e güvenmiyorum yeni nesil tek çekirdek performansı iyi olan çoğu işlemcide darboğaz olabilir diyor. Benim ekran karttım %100 kullanılıyor CPU da çok rahat derece 65-70 yükte kullanım %70-75 arası gözle görülür bir darboğaz durumu yok ve internetten aynı parçalara sahip sistemde yapılmış testlere baktım çatır çatır oynatıyor bence önbellek doluyor victory arkadaşımızın dediği gibi. Pc buldis e güvenmeyin bu arada

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.