Şimdi Ara

Yüksek lisans sonrası en yakın şubeye müracaat edin mesajı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba ben 8 Aralık 2021 de Yüksek lisans dan mezun oldum. O süre zarfında öğrenciyken Mayıs 2022 ye kadar tecilim vardı. Mezun olunca tecil düşmüş, belge sorgulamaya girdiğimde bana en yakın askerlik şubesine müracaat ediniz diyor. Yüksek lisans sonrası 1 sene daha uzatma olduğunu biliyorum. Burada durum tam olarak nedir ? Bilen biri aydınlatırsa sevinirim.


    Not: bundan önce 1 dönem harç ödeyeceğimi bilmediğim için pasif öğrenci durumuna düştüğümden dolayı da bakaya sayılmıştım okul halletti bu durumu o süreçten sonra da mezun oldum zaten 1 dönem sonra.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Mezun ertelemeleri, adayın başvurusu üzerine yapılıyor genelde.
    8 aralıkta mezun olduğunuz için öğrencilik teciliniz düşmüş 31 aralığa kadar yoklama başvurusu için süre tanınmış. Siz o süreyi geçirdiğiniz için bu uyarı çıkıyor.
    Sanırım yoklama kaçağı görünüyorsunuz.

    Ama enseyi karartmayınız. En yakın askerlik şubesine gidip edevletten aldığınız yüksek lisans mezun belgesi (mezuniyetiniz muhtemelen ASAL sistemde de görünür ama siz yine ihtiyatlı gidiniz) ile erteleme yaptırırsınız. Büyük ihtimal durum düzelir, yoklama kaçağı görünmesiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap için teşekkürler. Yoklama kaçağı gözükmüyorum, durum belgesi sorgularken böyle bir ibare çıkmıyor. Yazan şey "askerlik şubesine müracaat ediniz". Yarın şubeye gideceğim, bakalım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayberk95 kullanıcısına yanıt

    Demek istediğim oydu, doğrudan yoklama kaçağı veya bakaya diye yazmaz. En yakın askerlik şubesine uğrayın diye yazıyorsa bilin ki bunlardan biridir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • +1

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.