Şimdi Ara

yüksek lisans tecil bozma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba,


    yüksek lisans öğrencisiyim. e-devlette 2024 temmuz ayına kadar askerlik ile ilişkisi yoktur gözüküyor. önümüzdeki aylarda kasım-aralık gibi bedelliye başvurmayı düşünüyorum bu konuda iki sorum vardı.


    1. güz dönemi için yüksek lisans kaydımı yaptırmamayı düşünüyorum. öğrencilik kaydım silindikten sonra yıl sonuna kadar yoklamaya alınır mıyım, bedelliye başvurmamda bir engel çıkar mı bakaya kalma gibi bir durum olur mu?
    2. gördüğüm kadarıyla çoğu kişi 30larına kadar askerliği erteletiyor. askere giden neredeyse herkesten çok korkunç şeyler duydum ve korkuyorum. 24 yaşındayım erken mi başvuruyorum, erteletmeli miyim?



  • Askerliği ertelemek için yüksek lisansa girdiyseniz bilemem
    Ama yüksek lisans, bedelli askerlik için engel değil. Zaten kışlada geçireceğiniz süre 24-26 gün, onu da yaz tatiline falan denk getirirsiniz olur biter.
    İlgili Duyuru
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/54ecd5adf02249988d1e0f44b374e648

    Sırf askerlik için yüksek lisansı yakmanıza gerek yok. Size kalmış.

    Yüksek lisans iptal olsa bile yıl sonuna kadar süreniz var.

    30 yaşında askere gitmenin de başka sıkıntıları var. En başta iş tecrübeniz / çevreniz olmadan sakın ola ki 30una kadar oyalanmayın. İlk önce askerliği sonra da yaşınızı bahane eden IK'cılara denk gelirsiniz.

    Diğer bir sıkıntı da senden yaşça küçük ama senden rütbeli bir ego manyağına denk gelmek. Er gidersiniz bu kişi uzman çavuş olur; yedek subay gidersiniz bu kişi teğmen / üsteğmen olur. Tabiki hepsi böyle değil ama aralarında çürük elmalar çıkıyor.

    Benim önerim mümkün olduğunca erken gidin. Askerlik derdini, peşinizde teneke gibi gezdirmeyin.

    Herkesin askerlik algısı farklı olabiliyor, kimine zor kimine normal gelebilir. Komutandan komutana bölükte bölüğe göre bile farklılık olabilir. Sosyal medyada abartanlar da oluyor, onu yazan belki askere bile gitmemiş biri olabilir. Ya da 50 yaşına gelmiş biri 30 sene öncesini anlatıyor olabilir. Klavye arkasında kim var bilmiyorsun.

    Alışık olunan bir ortam değil, elbette zorlukları olacaktır. Çam ağaçları arasında kamp hayatı olarak düşünürseniz beklentileriniz de ona göre olur sanırım.

    Bedelli ücretini o bir ayı gitmek için değil; kalan 5 ayı gitmemek için verdiğinizi unutmayın.




  • detaylı cevap için teşekkür ederim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.