Şimdi Ara

Yüksek Lisans ve Akademisyenlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Yüksek lisans icin aklima takilan çok sorular var. Bilenlerin yardimci olmasini umuyorum.
    Oncelikle, Haziran ayinda mezun olacagim. Mayis daki Alese girip hemen yuksek lisans yapmak istiyorum. Hacettepe icin konusuyorum, tezli de yds istiyor, tezsiz de istemiyor mesela. Tezsizin farki ne tezliden? Cok büyük bir fark var mı acaba? Tezsiz y.lksans yapilsa da akademisyenlik yapilabilir mi?
    Umarim anlatabilmişimdir derdimi. Simdiden tesekkur ediyorum, iyi forumlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Mayısda ALES e girebilirsin eğer haziranda mezun olabilecek durumda isen.

    Tezsiz YL yaparsan akademik kariyer yapamazsın.

    Tezsiz başlayıp yezliye geçiş yapabilme şmkanı var her enstitü için şartlarını araştırman lazım lakin tezliye geçerken mutlaka Ales ve Yabancı dil şartlarını sağlamanı istiyor tüm okullar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iRoNMaSTeR

    Mayısda ALES e girebilirsin eğer haziranda mezun olabilecek durumda isen.

    Tezsiz YL yaparsan akademik kariyer yapamazsın.

    Tezsiz başlayıp yezliye geçiş yapabilme şmkanı var her enstitü için şartlarını araştırman lazım lakin tezliye geçerken mutlaka Ales ve Yabancı dil şartlarını sağlamanı istiyor tüm okullar.

    Çok teşekkür ediyorum hocam değerli mesajınız için



    Peki tezli yüksek lisans için yds istemeyen üniversite var mı arkadaşlar?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tezli yüksek lisansta dil puanı illa ki şart olacak. Çünkü adı üstünde, bir tez yazılacak, bu tez için bir literatür taraması yapılacak ve bu tarama yapılırken yararlanılacak akademik kaynakların birçoğu yabancı dilde olacak. Dil puanı işte bu aşamada temel aksaklıklar yaşanmaması için istenilen bir kriter.

    Ayrıca akademisyenlik için asıl şart olan şey doktora ve buna da ancak tezli yüksek lisans mezunları başvurabiliyor. Dolayısıyla dil sınavından kaçış yok.
  • Teşekkür ediyorum cevabınız için. Şu anda bitirme tezi yazıyorum, tabi ki bir yüksek lisans tezi değil. Yabancı kaynaklarla haşır neşir durumdayız dediğiniz gibi.
    Yabancı dil sınavından kaçış değil de, çekinme var biraz. İlk kez gireceğim YDS'ye. Girenler fazla korkuttu. Ben yine Hacettepe de devam etmek istiyorum. İstediğim dal da en az 70 puan istiyor. Kafamın karışmasından ötürü açmıştım konuyu, sağolun tekrar cevaplarınız için.
    Anadolu Üniversitesi başvurma koşullarında YDS şartı aramıyor, araştırmalarım sonucu bunları fark ettim. Yine aynı şekilde birkaç illerde de yabancı dil şart değil.
  • Merhabalar, yüksek lisans tezimde bi arkadaşım kariyer tez i önermişti ve çok memnun kaldı. Tez konusunda yardıma ihtiyacı olan arkadaşlar bi deneyin derim.https://kariyertez.com/kariyer tez
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.