Şimdi Ara

yunan halkı türkiyeye katılmak istiyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • çok değil 3-5 seneye kalmaz gazete manşetlerinde bu tür haberler çıkacaktır. Yunanlılar üretim olmadan gelinecek son noktaya geldiler gibi. Sadece uzatmaları oynuyorlar. 1-2 seneye kalmaz ciddi bir toplumsal kargaşa, mahalle veya kent köy herneyse devletçikleri türerse hiç şaşırmayın. (Tarihlerindeki site devlete dönüş) Milli Orduları kesinlikle dağılacaktır. Her ordu mensubu veya birliği bulunduğu şehrin yönetimine biat edecek veya bulunduğu şehrin yönetimine bizzat katılacaktır. Maliye desen kapalı bir ekonomi ile gidebildikleri yere kadar gideceklerdir. İşte bu noktada bir kısım yunanlı akil adamlar parçalanmanın önüne geçmek için türkiye ye katılmayı ciddi ciddi tartışacaklardır. Bu durumda önce şahsi fikirlerinizi yazmanızı, sonrada böyle bir birleşme durumunda neler yapmalıyız nasıl bir siyasi ve ekonomik yol haritası izlenmeli önerilerinizi alayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi combaba -- 16 Şubat 2012; 13:34:41 >



  • Yunanistan her ne kadar zor durumda olsa da hala bir AB ülkesi. Bence böyle birşeyin olması çok düşük ihtimal.
  • Ölmeyi tercih ederler yinede katılmazlar. Türkiye'de verilen maaşları ve alınan vergileri duysalar otururlar şükrederler.
  • Onların elinde değilki.
    Artık Almanya ve Fransa ne derse o olur.
  • kayhan haklı.
    ayrıca, halkın parçalanacagını dşünmüyorum.
    çünkü bunun için aralarında bir ayrım yok.
    mezhep,din,kültür,ekonomik farklılık vs vs nerdeyse herseyleri aynı.
    1-2 seneyede zaten azda olsa düene girmiş veya yeni sistemlerine alışmış olurlar.
  • para konuşur aga :D öyle bir ayrım yaparki para ....türkiyeye gelme ihtimalleri düşünmem zaten öyle bişi yapmaya kalksalar AB direk kredi verir gene :D birazdaha gider sonra gene kredi verir biraz daha ömrünü uzatır bi cacık olmaz kısır döngü yani...
  • ilhak demek kendine bağlamak, işgal etmek demek. yanlış kelime kullanmışsın
  • hiç mi kriz yaşayan ülke görmediniz, 5-10 seneye toparlanırlar olur biter. Biz ne krizler ne darbeler geçirdik, halen burdayız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamam hesapta avrupa izin vermez gibi şeyler varda nereye kadar? avrupanın kendi durumu iyi olsa hadi bir şekilde kendi içinde bu sorunu eritirler ama bütün avrupa iflasları oynuyor nerdeyse. En güçlünün bile bir sıkımlık canı kaldı. Yunanlılar bu şımarıklıkları ve üretmeden tüketme alışkanlıkları ile nereye kadar gidebilirler. Eninde sonunda AB den atacaklar bunları. tmm senden kredileri ödemeni istemiyoruz ama yeni kredide vermeyeceğiz diyecekler. Yapabilecekleri en büyük ve son iyilikte bu olacaktır. yoksa maaşların düşürülmesi, kamudan işçi çıkarılması bir noktaya kadar etkili olacaktır. ondan sonrası kesinlikle sosyal tufan. BUrdaki en büyük ayrım azda olsa üretenlerin sadece kendilerine yetme çabası ile (ve bu durumlarını koruma) sadece hizmet sektöründe olupta (ki çoğunluktalar) üretimini hiç bir aşamasından anlamayan sadece tüketici olanlar arasında sıkıntı olacak. Yani AB ninde kaldıramayacağı yük işte bu kesim. Yani sadece hizmet sektöründeki insanlar. eninde sonunda komşu ülkelere toplu göçler olacaktır. emin olun böyle bir göç dalgasında türkiye en çok etkilenen ülkelerden biri olacaktır. Bu durumda türkiyeninde yapacağı şey göçü durdurmak için insalrı orda beslemek. bu işinde sonu her iki taraf içinde hoş olmasada yönetimin açık veya gizli olarak bize geçmesidir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -TRioN-

    Ölmeyi tercih ederler yinede katılmazlar. Türkiye'de verilen maaşları ve alınan vergileri duysalar otururlar şükrederler.

    Aynen öyle. Başkalarının durumu kötü deyip anca kendimizi kandırırız.

    Geçen tv de bir programda gördüm. Yunanistan da halk kriz yüzünden ucuz et pazarlarına yönelmiş. Kime sorsan şikayetçi tabi ama asgari ücret 750 euro ve 1 maaşla 100 kilo et alınabiliyor.

    Bizde et yiyen zaten zengin sayılıyor. Bizi fakirliğe alıştırmışlar artık, koyun gibi olduk hiçbir şeye ses çıkarmıyoruz. Adamlar ne kadar düşsede bizim kadar düşemezler.
  • Yunanistan Avrupa'nın babası, Amerika'nın ise dedesidir tarih, kültür, mitoloji olarak. Ne olursa olsun Yunanistan'a sahip çıkacaklardır. Yunanistan'ı asla Türkiye'ye emanet etmezler.
  • Almanya ve Fransa bugün AB nin önde gelen lokomotif ülkeleri ve her ne kadar fiziksel olarak birlik içinde gözükmese de, hem AB ülkelerini kontrol altında tutmak isteyen hem de AB bataklığına girmek istemeyen bir İngiltere var. Diğer tüm ülkeler ki buna İtalya, İspanya gibi ülkeler de dahil olmak üzere hiç birisi ekonomik ve siyasi kararlılık anlamında Almanya ve Fransa ile yarışacak veya beraber ipi göğüsleyecek yapıya sahip değiller.

    En önemli faktörlerden birisi burada ekonomi ve insan gücünün düzensiz eğrisi çünkü, bir tarafta iş yok yani üretim yok, bir tarafta üretim yapacak sanayi gücü yok ve diğer tarafta üretim sanayisi olsa bile çalışacak insan gücü yok. Bunların hepsini bir araya getirsek bile bu kez dünya da rekabet edebilecek markalara, markaların kalite ve fiyat anlamında rekabet edebilecek durumları yok.

    Bu duruma da ancak bu ülkeler göç alarak, yani Kuzey Afrika başta olmak üzere diğer ülkelerden gelen farklı ülkelere mensup insanlar oluşturuyor. Zaten bir anlamda Almanya'yı ayakta tutan iş gücü Türklere, Fransa'nın ki ise Cezayir başta olmak üzere Kuzey Afrika göçmenlerine borçlu diyebiliriz.

    Şimdi AB ile ilgili bütün bu analizleri neden yaptık ?

    İlk başta çerçeveyi oturtacağımız yer ve bakış açısı çok önemli, zira AB'yi iyi analiz edemezsek bu kez Yunanistan ile ilgili fikirleri belirlerken hataya düşeriz.

    Yunanistan'ın yaşadığı problem ve birçok AB ülkesinin yaşadığı problem Türkiye'den çok daha farklı. Biz yaşadığımız krizleri üretim yaparak bir şekilde aşabilecek iken aynı durumu Yunanistan halkından beklemek çok daha zor. Okumuşluk yani üniversite veya daha yüksek kariyer yapan bir kişi ekonomik anlamda üretime daha geç katılmakla beraber genel anlamda hep tüketici durumunda bulunur. Türkiye'de aç kalmamak için bir lise mezunu veya bir üniversite öğrencisi veya mezunu bile rahatlıkla simit satmak ve temizlikçilik yapabiliyorken gelişmiş ve medeni diye tabir ettiğimiz ülke halkları sömürü düzenden gelen alışkanlıkların üzerine aynı fedakar şekilde çalışma koşullarına uyum sağlayamayacaklardır.

    Çünkü başkalarının üzerinden kazandıkları kolay kazançlar ve üretime değil, patent ve genel anlamda know-how a dayalı düzen, 2. ve 3. sınıf ülkelerindeki sanayileşme hamlesi sırasındaki talepler ya doyuma gelmiş veya aynı işi yapan ve 4 te bir 5 te bir fiyatına uzak doğudan temin edilebilen muadil ürünler varken artık kimse eskisi gibi AB nin kucağına gitmiyor.

    Yani gelir kaynakları tükenmiş veya tükenmekte olan, yaşlı ve iş gücü olmayan, madenleri yok veya çok az olan, rahata alışmış ve yiyecekleri bitmek üzere olan hasta bir Yunanistan. Aslında sadece Yunanistan da değil. İspanya, İtalya hatta İngiltere. İskandinav ülkeleri ki bunların arasında iflas eden ülke bile var.

    Diğer tarafta mücadele veya rekabet edecekleri ülkeler, genç, dinamik, yer altı zenginlikleri bulunan ve halkın genelinin refah seviyesi düşük ve çalışarak daha fazla refaha ulaşmak isteyen ülkeler...

    AB birliğini sürdürmek ve bu ülkelerle ekonomik anlamda rekabet edebilmesi için, eğer 20 ülkelik bir portre çizersek, bunların en az 10 tanesi kendi halinde 5 tanesi gayet iyi durumda ve 2 tanesi ekonomik anlamda süper, diğer 3 tanesi de birisi çok kötü olması kaydıyla durumları kötü biler olsa, kötü olanları ekonomik anlamda yaşatmak topluluğa zor gelmez.

    Ancak tablo böyle değil, 2-3 tanesi diğerlerine bakarak çok çok iyi durumda fakat geriye kalanlardan ekonomik tedbir almadan kendine yetebilecek neredeyse bir tane bile ülke yok ki, Yunanistan ın durumuna yakın bir hayli ülke var.

    Bence dünyanın en kritik dengesinde yine Türkler var ve Almanya daki Türkler. Bunlar Almanyadaki ekonomik güçlerini Stand-by durumuna getirseler bile, Almanya çöker, arkasından AB çöker, arkasından Avrupa ve Çin'e ABD ye sıçrar bu durum ve Dünya içinden çıkılmaz bir hale gelebilir.

    Almanya & Fransa bile her konuda anlaşamaz iken, bu kadar hasta ülkeyi beraberlerinde taşımaları çok zor.

    Denklemde Yunanistan!a ne olur bilmem ama tartışılsa bile Türkiye tarafından ilhak edilmesine AB ülkeleri izin vermez. Yunanistanın bize bağlanması bizdeki Osmanlı Ruhunu geri getirir ise bundan Irak, İran bile rahatsız olacaktır. Çünkü ilk rahatsızlık sınır ülkeler ile olur.

    AB ülkeleri Yunanistan ı taşırlarsa kendileri de batarlar. Tahmin ettiğim senaryo ise, AB Yunanistanın birden ölmesine izin vermeyecektir ama ölmesine izin verecektir çünkü kendilerine zarar verecektir. Birden ölürse de kendileri çok zarar görecek. Amaçlanan şeyin bence burada Yunanistanın iflası ile oluşacak zararın zamana yayılması ve etkilerinin daha az hissedilmesidir.

    Belki çok yazdım ancak hele ki bu konu ile ilgili belkide az bile yazdım. Daha bu durumda hangi ülke nasıl stratejiler izlemek ister, Türkiye'deki yerli marka Alman ve Fransız ekonomisine nasıl zarar verir bu süreçte TR den çıkacak bir dünya markası otomobil Yunanistan gibi başka AB ülkelerine zarar verir mi verirse nasıl zarar verir gibi konuları da eklemek isterdim doğrusu...




  • sayın x files

    AB de gerçekte süper denilebilecek bir ülke yok. En iyileri olan almanyanın bile borcu 5 trilyon doların üzerinde. Sadece markalaşmadan kaynaklanan ve diğer ülkelerin sanayileşme ataklarında geç kalmasından kaynaklanan sebeplerden dolayı durumları şimdilik yunanistan gibi değil. ANcak alıcı ülkelerin kendi sanayisini tamamlaması mesela türkiyenin bile kendi arabasını yapabileck durumda olması demek Alman sanayisinin belini asal doğrultamaması demektir. 20 yıl öncesinde olsaydı 5 trilyon doları sıkı bir disiplinle 10 yılda öderlerid. Ancak şimdi onuda yapamazlar. Açlar akıllandı artık. Fransayı ise hiç hesaba katmıyorum. Onalrında borcu 1,5-2 trilyon dolardan aşağı değil ve ödeyebilme kapasiteleride azalmış durumda. Yani diğer ülkelerin akıllanması demek onların yok oluşunun başlangıcı demektir.

    Sadece yunanistan değil. hemen ardından irlanda portekiz ispanya italya balkan ülkeleri ardısıra iflas edecekler. En iyimser tahminle ciddi bir savaş çıkması muhtemeldir. Savaşın çıkması durumda işlerin daha kötüye gideceğini düşünmek yanlış olmaz. Tutki savaş olmadı işte o zaman tarım toplumu, yani yaşamak için kendine yetecek kadar bile olsa tarımsal ürünleri üretenler ile üretme kapasitesi olmayanlar arasında bu defa ciddi krizler olacaktır.

    Türkiyenin durumu ile kıyaslama yapan arkadaşalr şunun farkında değiller. Bizler toplum olarak zamana yayılmış bir şekilde bu krizleri yaşadık ve bir şekilde ayakta kaldık. Ancak avrupa bizden daha şiddetli bir şekilde yaşıyor ve sonucu ise hiç iyi görmüyorum.

    Ha gerçekten isteseler bu krizden topluca çıkma şansları yokmu. Elbette var. Ancak avrupa iktidarları böyle bir kurtuluş için değil bilakis kriz için seçilmiş durumdadır. Sonuna kadada bu krizi (batma uğruna) yaşatacaklardır. Yani öyle kontrolsuz değil bilakis kontrollü ve her adımı bilinen kriz yaşıyor insanlık.




  • Dünya üzerindeki tüm paralar gerçek olmadığı için krizin veya ülkelerin batma riskleri daha az. Çünkü para nakit olsaydı dediğin gibi savaşlar daha kolay çıkardı.

    Düşünsene, Çin'in elinde bir kağıt parçası var; diyelim ki 100 Usd değerinde Yunan Devlet tahvili. Hesapta böyle bir para yok, ama Çin bunu gelir hanesinde gösterdikçe ekonomisi iyi gözüküyor. Yani durum şu, tahvilin karşılığında veya bankadaki hesabın karşılığında veya kağıdın karşısında para eden bir şey olmalı.

    Diyorsun ki, benim 20 bin TL borcum var ama arabam var 30 bin TL ediyor. Diyelim ki devlet vergiye zam yaptı ve araçlara talep o kadar düştü ki, elindeki aracın değeri 15 bin TL ye düştü. ama borcun 20 bin TL hala.

    Bunun gibi tahviller de ülkelerin borçlanabilirlikleri de üst durumda olunca ne kadar borçlu oldukları önemli değil. Çünkü dediğim gibi para burada nakit değil.

    Dünyadaki ülkeler hayal basıp hayal satıyor ve insanlarda hayal alıp hayal kuruyor. Hayal ile de ancak bu kadar oluyor.

    Ama bak, hayal olmayan yerlere, Petrol ve doğal gaz gibi kaynakların bol oldukları yerlere. Altının çok olduğu yerlere. Zaten oralardan savaş eksik olmamış ve hala da eksik değil...




  • sayın x files aynı şeyleri söylüyoruz sanki

    hayaller artık karın doyurmuyor. dünya bunun farkında. çin abd den 2 trilyon dolar alacaklı. abd ise inkar etmiyor ama veremiyor. çinde abd batmasın diye yeni borçlanmayı mecburen kabul ediyor. ancak nereye kadar olacağıda meçhul. ABD hem çine karşı duracak hemde ipi çinin elinde olacak... hiçde mantıklı değil. Avura belki abd nin bu oyununu çine oynamak isteyecektir ki bu işaretler var zaten. Ancak çin bu defa aynı tuzağa düşmeyecek. Eğerki ab yi kurtarma planına dahil olursa o zaman çok daha beter bir sahne çıkacaktır ortaya.... Ancak bir yol varki sanırım abd bunu bir zaman sonra yapacak... işte o zaman çin ya yediği kazığın acısıyla yaşayacak yada dünya ile ciddi bir savaşa girecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fizisyen

    kayhan haklı.
    ayrıca, halkın parçalanacagını dşünmüyorum.
    çünkü bunun için aralarında bir ayrım yok.
    mezhep,din,kültür,ekonomik farklılık vs vs nerdeyse herseyleri aynı.
    1-2 seneyede zaten azda olsa düene girmiş veya yeni sistemlerine alışmış olurlar.

    Sizde bilirsinizki tarih mümkün olmayacak gibi görünen şeyleri görmüştür açıkçası şuan için olmayacak birşey gibi görünsede, Combaba nın söyledikleri saçma değil...
  • insanlar 1.6milar tl olan asgari maaşın

    1.3'e düşmesini protesto ediyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WirLieBen

    insanlar 1.6milar tl olan asgari maaşın

    1.3'e düşmesini protesto ediyorlar.

    Ortalama 500 Euro kira ödüyorlar bunuda yaz.
  • Bunların yanında pek değinilmeyen bir konu var. Gerçi X files değinmiş; ülkelerdeki halkların yapısı, böyle durumlara karşı verdikleri tepkiler farklı oluyor. Türkiye de çok kolay günler yaşamadı. Bazen kızsakta halkın tepki göstermesi gereken şeylere karşı tepkisiz kalmasına. Bu gibi durumlarda sabretmesini bilen bir halkımız var. Tabi bu sözlere karşı çıkan olacak, kızanda ama gerçek bu...
  • Bir ab üyesi ülkenin en kötü hali, en iflas etmiş çökmüş hali bize bizim şu anki ekonomimizden iyidir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.