Şimdi Ara

Yunanlılar hamama da sahip çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • haberde gormustum koyayım dedım kabak tadı vermeye basladı bu ıs


    Masaj ve Doğal Terapiler Derneği (MADOTED) Başkanı Nihat Ayçeman, Yunanların baklava ve lokumun ardından hamamın da kendi kültürlerine ait olduğunu savunmaya başladıklarını bildirdi.

    ANTALYA - Antalya'da düzenlenen 1. Ulusal SPA ve Wellness Kongresi'ne katılan Nihat Ayçeman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SPA kavramı ile birlikte hamamın da öneminin ortaya çıktığını, bu tür merkezlerin hamam olmadan iş yapmadığını söyledi. Özellikle yabancı turistlerin hamama büyük ilgi gösterdiğini belirten Ayçeman, kişinin hamamda bedensel ve ruhsal olarak arındığını söyledi.

    MADOTED Başkanı Nihat Ayçeman, hamam kültürünün sadece Türklere ait olmadığını, Roma İmparatorluğu'nda da hamam olduğunu belirtti.

    Yunanların son dönemde baklava ve lokumda olduğu gibi hamama da sahip çıktıklarını ifade eden Ayçeman, "Roma İmparatorluğu'ndan gelen bilgiye dayanarak Yunanlar hamamın kendilerine ait olduğunu savunuyorlar. Halbuki hamamın bugünkü kimliğini kazanması, Osmanlı İmparatorluğu sayesinde olmuştur" dedi. Nihat Ayçeman, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "İslamiyete göre bir bedenin girdiği suya başka bir beden giremez. Romalılar'da sıcak havuz bulunurken, Osmanlı'da kurnalar vardır. Çünkü Türk toplumunda akan suda yıkanma esastır. Mimarimiz, kültürel alışkanlıklarımız, farklı bir hamam kültürü yarattı. İslam dininin etkisiyle de hamam mimarisinde kubbeler kullanıldı. Eskiden cami yapılmadan önce hamam inşa edilirdi insanlar ibadethaneye temizlenmeden girmesinler diye... Sultanlarımız bakımlarını burada yaptırırlardı, zeytinyağlı sabunlar ve gülsuyu ile yıkanırlardı. Saçları, sakalları burada kesilirdi. Gelin hamamı, damat hamamı, Ramazan ayı hamamı, lohusa hamamı, askere uğurlama hamamı gibi kültürler Osmanlı döneminde oluştu. Eskiden eğlence yeri de olmadığından kadınlar hamamlarda eğlenirlerdi. Bizim hamamları sağlıklı yaşam ve kültür merkezleri olarak görmemiz lazım, yani günümüzdeki SPA'ların çok daha gelişmiş halidir hamamlar. Ama ne yazık ki böyle bir tarihi geçmişe sahip Osmanlı hamamına sahip çıkmıyoruz."







  • valla biz kendi değerlerimize sahip çıkmassak adamlar yakında g.....de sahipleniceklerde haberimiz olmıycak sora bi saabah uyanıp bi bakıyosun bi ağrı neden sahibi yunanlarda ondan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carnige -- 22 Ocak 2008; 21:38:06 >
  • bastakiler aptal ! gidip turban bilmem ne diye tartisiyor ! adam kulturumuz elden gidiyor dedigi yok ! yakinda avrupayada verir !
    Baklava oldu baklavi
    lokum oldu lokimi
    hacivat karagoz oldu hacivis karogozus
    .
    .
    .
    .

    yogurtu bulgarlar aldi ! simdi sira hamalarda ! yuananda hamam yoktu ! onlar sadece miparatoluktaki yuksek kisilerde evlerin ufak bir hazuv vardi ici su dolu olan ! ama onu bile Atilladan sonra ogrendiler ...
  • Gelsinler benimkinede sahip çıksınlar artık.

    Suç bizim aslında. Herkezi bizim gibi zannediyoruz. Bu yunanalar hırsızın başkanı.
  • İşemeye korkar oldum bu yunanlılar yüzünden.
  • kökünü kazımak lassım şu yunanlıların
  • Babaları biziz de ondan
  • Tırsıyorum yakında bana da sahip çıkacaklar

  • EŞEK OLURSAN SEMER VURAN ÇOK OLUR!!!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: laciwert

    Gelsinler benimkinede sahip çıksınlar artık.

    Suç bizim aslında. Herkezi bizim gibi zannediyoruz. Bu yunanalar hırsızın başkanı.

    aynısını yazıcaktım
  • bu gidişle bizde yunanlılara sahip çıkacaz ama ne zaman
  • avrupada tuvalet kültürü yokken bizlerde vardı.
    topuklu ayakkabı niçin icat edilmiş acaba?


    lokum,baklava,kebap...bakalım hırsızlar daha nelerimizi alacaklar.
  • Demek ki YAN gelip Yatmıyorlar Çalısıyorlar....

    Helal olsun Greek'ime Fındık'da Lokum'da Karagöz'de....


    Verdiğiniz oyun karsılığını donunuza kadar soyularak alıyorsunuz.Hersey Mustaha Bu halka
  • Sen kızılderililer Türktü, Latin Alfabesini biz bulduk, clooney in babası Ayhan ışıktı, bushun annesi ahmet çakarın elinden geçti diye çıkartırsan adamlar hacivatda bizimdi derler lokumda.
  • Biz sahip cıkmadıgımız surece sahip cıkan cok olur.
  • Hamam kültürü Roma imparatorluğundan gelir zaten. Ancak Osmanlı devleti Hamamları geliştirmiş, güzelleştirmiş ve heryere şaheser niteliğinde Hamamlar yaptırmıştır.

    Ayrıca bildiğim kadarıyla Hamam kültürü, Türkler ve Fin'ler arasında çok güçlü. Sauna dediğimiz Fin hamamlarıda en az Turkish Hamam kadar meşhur dünyada..!
  • ne kadar ezik millet(;
  • çıksınlar.hatta Türkiye'nin sahip çıkmadığı tarihi eserlerimizede sahip çıksınlar..zaten bizim milletimiz herşeyin değerini elinden gittikten sonra anlar..
  • Sahip çıkarlar tabi arkadaş...Yarın gelirler tüm Anadolu tarihine sahip de çıkarlar.

    Biz Ankara'nın amleminden Hititler gibi dünyanın en önemli ve en eski medeniyetlerden birinin simgesi olan Güneş kursunu çıkaralım atalım...5 bin yıllık anadolu kültürünü 100 yıllık hiç bir sanat değeri taşımayan cami ile değiştirelim.
    Sonra da Yunanistan'a kültür hırsızı diyelim...Demesine diyelim de hangi yüzle ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: AnarcheeR

    Sahip çıkarlar tabi arkadaş...Yarın gelirler tüm Anadolu tarihine sahip de çıkarlar.

    Biz Ankara'nın amleminden Hititler gibi dünyanın en önemli ve en eski medeniyetlerden birinin simgesi olan Güneş kursunu çıkaralım atalım...5 bin yıllık anadolu kültürünü 100 yıllık hiç bir sanat değeri taşımayan cami ile değiştirelim.
    Sonra da Yunanistan'a kültür hırsızı diyelim...Demesine diyelim de hangi yüzle ?



    Sen hiç Selimiye Camii gördün mü.

    Sen hiç Sultanahmet Camii gördün mü.

    Sen hiç Fatih Camii gördün mü.

    Sen hiç Ulu Camii gördün mü.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.