Şimdi Ara

Yurt dışı alım ticari sınırı @@@@@@@@@@

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
486
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar black friday yaklaşıyor bildiğiniz üzere ve bununla birlikte bazı ürünlerde bariz uygun fiyatlar görülüyor hele amerikan üretimse...Ben de düşündüm ve dedim ki indirime giren türkiyede 450 500 lira olan kulaklık 100 120 liraya alınabiliyorken oradan alayım 5 6 tane bütçem yettiği kadar sonra bunları aldığım fiyatın üstüne koyarak satarım.Fakat biliyorsunuz ki belli bir sayıdan fazla alınca ticari amaçla olduğu anlaşılıp el koyulabiliyor.Bu ürünleri 1 gün arayla alsam farklı farklı zamanlarda kargo gelse gümrükte bununla ilgili problem olma ihtimali var mıdır tecrübe edinen varsa yardımcı olabilir mi =) teşekkürler



  • upp!!!!
  • ben de merak ediyorum bu sorunun cevabını
  • aynı kutuda çok sayıda ürün (paket ebadı büyüdükçe risk artar) sıkıntı olur. Ama aynı gün bile alınsa ayrı paketlerde risk azalıyor. Örneğin 4 ip kamera aldım. Boyut 25*25 cm olsun paketin. Hiç kontrole girmeden geçti. Ama bir tane kayıt cihazı ve bir kamera aldım. Paket büyüdü ve kontrole girdi.. Sonra adrese geldi. Vergisini öderim dersen aynı pakette 2 kulaklık sıkıntı olmaz sanırım.. Daha küçük boyutlu nesnelerde miktar artsa da ticari olarak değerlendirildiğini görmedim.
  • genelde sorun çıkmıyor, öğrenciyken baya 2 somun ekmek boyutunda bir poşette usb kablo alan birisini tanıyordum. içinde allah bilir kaç tane vardı :D fiyat olarak büyük bir ürün alacaksanız ne olur ne olmaz diye aynı adrese diğer aile fertlerinin adına alım yapabilirsiniz sıkıntı olmaz .

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.