Şimdi Ara

Yurt dışı Amazon'dan bir akraba aracılığı ile PS5 almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
359
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yakın zamanda Hollanda Amazon'dan PS5 satın alacağım (teslimat adresi Hollanda) ve ürünü bir akrabam Türkiye'ye getirecek. Sipariş verirken teslimat adresini Hollanda ve alıcı kişinin adını onların adını yapacağım. Fatura adresi olarak ise Türkiye ve adı da kendi adım yapacağım. ("Tax free"den yararlanabilmek için) Bu durumda arkabam PS5'i gümrükten geçirmekte sorun yaşar mı? (fatura benim üzerime olduğu için) veya "tax free" den yararlanabilir mi? Eğer ki bu şekilde yaptığımda bir sorun çıkacak ise ne yapmam gerekir? Cevaplarınızı bekliyorum.





  • Selam hocam ben de aynı şeyi arastırıyorum yanıt bulabildinz mi

  • Tax Free için Ürünleri gümrükten geçirecek/imza alacak kişi ile, faturada bilgileri olan kişi aynı kişi olmalı ve yurtdışında oturum izni/vatandaşlığı olmaması gerekiyor.


    Benzer şekilde ben de Almanya'da bir tanıdığıma kargolatmıştım ürünleri. Fatura benim adımaydı. 1 ay sonra Almanya'ya gittiğimde ürünleri aldım. Havalimanında gümrükte tax free evrağına ürünleri göstererek kaşelettim. Türkiye'ye geldikten sonra gerekli evrakları göndererek tax free ücretlerini aldım.


    Sizin durumda, gümrükten geçirecek kişi siz olmadığınız için ve akrabanızın muhtemelen oturum izni veya vatandaşlığı olduğundan herhangi bir tax free işlemi ve iadesi yapılamaz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.