Şimdi Ara

yurt dışı foto makinesi tax free

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba ben Polonya'da erasmus yapıyorum ve çıkışımı da 2 temmuzda Almanya üzerinden yapacağım. Gitmeden bir fotoğraf makinesi almak istiyorum ancak tax free'si konusunda çok farklı şeyler okudum. Bazıları erasmus öğrencisi tax free alamaz diyor bazıları eğer almanya'dan çıkacaksan almanya'dan makineyi almalısın diyor. Bu konu hakkında bilgi verebilir misiniz?



  • Erasmus'u bilmiyorum ama ab ülkelerinden birinden oturumun varsa alamıyorsun malesef. Vize tipin ile ilgili bir durum yani.

    AB içerisinde olduktan sonra hangi ülkeden çıktığın farketmemeli.


    En doğru bilgiyi direk aracı firmalardan örneğin globalblue alabilirsin. Hatta bunların sitesinde hesaplayıcı falanda oluyor ne kadar vergi iadesi alacağını öğrenebiliyorsun. Bu firmalar üzerinden alırsan işlemin çabuk biter ama bir miktar komisyon alırlar.

    Polonya'yı bilmiyorum ama Almanya'dan alacaksan mağaza fiyatlarını iyi araştır. Aynı firmanın farklı mağazalarında ve internet sitesinde farklı fiyatlar olabiliyor hatta oluyor. Bir de kredi kartı pek geçmiyor almanya'da genelde ya atm kartı ya da nakit istiyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • schengen vizesi var haliyle erasmus öğrencisi alabiliyormuş ama sınır problemi hakkında bi bilgim yok polonyadan alıp almanyadan tax free alabiliyor muyum bilmiyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.