Şimdi Ara

Yurt dışına gitmek için Ödtü Boğaziçi şartmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
3.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, üniversite ismi vermeyeceğim. Orta-Kötü sayılabilecek bir üniversite de Bilgisayar mühendisliği okuyorum. Lise de çok haylazdım, sınava 5,6 ay kala aklım başıma geldi biraz ders çalışıp tutturdum. Öncelikle benim hedefim Türkiye değil, Türkiye de iş bulabilirim dayımın bir şirketi var bolca çevresi var. Fakat ben istemiyorum, Yurt dışına gitmek için illa ödtü boğaziçinden mi mezun olmalıyız? Varmı kötü bir universiteden mezun olupta yurt dışına giden birisi. Bana işsiz kalacaksın vs demeyin işsiz kalmayacağım, torpilim var. Maalesef artık torpil işliyor, benim amacım yurt dışına açılmak. Bu mümkünmüdür, universite fark edermi? İngilizce biliyorum, mezun olduktan sonra hemen askerliğimi tamamlamayı düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abraxx -- 23 Aralık 2019; 20:30:11 >



  • Malesef önemli değil. Hacettepe'den de gidiliyor Çukurovadan da.
    Üniversite adı ilk iş için avantaj sağlıyor ama yurt dışında hepsi aynı.
  • akademik dusunuyorsan, hoca olmak falan, ya da yuksek lisans yapacaksan universite fark eder. bunlarin disinda fark etmez. isi bildigini gosterebilirsen ve ingilizcen varsa gidersin.
  • ne üniversitesi kardeşim sütçü imamdan mezun bile olsan gidersin hertülü amma velakin dilinin olması lazım yok zor
  • türkiyede iyi bilinen boğaziçi, odtü'yü falan dünyada sallayan olmadığı için hiç önemi yok.

    odtüde 3 ortalama yapacağına, sütçü imamda 3.5 yaparsan daha fazla sansın olur yurt dışı için.
  • torpilin varsa takil iste turkiyede kardessss vemeyin elemana bilgi felan torpili varmis iste hayat ona kaymagi sunmuş zaten daha da hazir bilgi vermeyin
  • ben kocaeli mezunuyum. askerlik kıbrısı da sayarsak yurtdışına çıkalı 15 yıla yaklaştı.
  • Öttü şart
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pakaji

    ben kocaeli mezunuyum. askerlik kıbrısı da sayarsak yurtdışına çıkalı 15 yıla yaklaştı.
    Abi senin zamanla şimdiki zaman aynı değil bence . Rekabet arttı. Koü eğitimi iyi değil bence siz nasıl gittiniz
  • Üniversiteye bile gerek yok. Yudemi'den paytın öğreniyorsun sonra silikon vadisinden teklifler geliyor zaten.
  • Universite onemli. Yurtdisinda ki hocalar bunlarin isimlerini biliyorlar ve ona gore ogrenci seciyorlar.
  • ıstedıgın ulkenın elcılıgıne gıdıp iltica ediyorum deyıp gırebılırsın
  • giden biri olarak özetle şart değil ama iyi yerde okumak senin için daha iyi olur.

    yurtdışında nerede okuduğunu sormazlar bile onlar için Türkiye'den gelen elamansın ne okursan oku bu yüzden yaptığın işe bakılır. cv'nde ister Bosphorus university yazsın istersen Erzincan Binali Yıldırım university ciddiyim tr'de bi yerlerinizi yırtarak girdiğiniz üniversiteleri bilmezler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elonardo -- 24 Aralık 2019; 1:57:2 >
  • İsimler önemli falan denmiş de alakası yok çalışmak için. Dünyadaki top üniversiteler dışında diğerlerinin adını kimse bilmez. Hem nerden bilsin zaten. Üniversiteden çok senin okurken ne yaptığın önemli. Ama lisansüstü eğitim için üni önemli. Türkiyedeki iyi üniversitelerde okuduktan sonra yüksek lisansını yurt dışında yapman daha kolaylaşabilir kabul alma açısından. İlk tavsiyem lisans dönemin boyunca yurt dışı deneyim için erasmus, exchange gibi programlara başvur ve gitmene bak. İkincisi de ortalamanı 3'ün altına düşürme ve mezuniyet sonrası yapabiliyorsan yurt dışı yüksek lisans yap. Askerliği falan salla, napcan askere gidip. 2 yıl tecil ettir sonra bedelli vs yap, aradan çıksın. Okuldan mezun olur olmaz sakın hemen askere gitme. Zaman kaybettirir.
  • Almanya'da işveren etikete bakmaz, yani bir Stanford bir Sütçü İmam mezunu 2 kişi olsun, onlara işle ilgili sorular sorar hangisi daha bilgili ve işe uygunsa onu işe alır. Alman ekonomisi, nasıl Alman ekonomisi oldu sanıyorsunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elonardo

    giden biri olarak özetle şart değil ama iyi yerde okumak senin için daha iyi olur.

    yurtdışında nerede okuduğunu sormazlar bile onlar için Türkiye'den gelen elamansın ne okursan oku bu yüzden yaptığın işe bakılır. cv'nde ister Bosphorus university yazsın istersen Erzincan Binali Yıldırım university ciddiyim tr'de bi yerlerinizi yırtarak girdiğiniz üniversiteleri bilmezler.
    cv'de nelere bakıyorlar, bir elemanda neye bakıyorlar? bir de bilgisayar mühendisi olarak yazılım hariç ne pozisyonlarda işler var? Bir de nasıl ulaşacağız(ulaşmalıyız) yurt dışı işverenlere, şirketlere?

    githubdan projelere falan mı bakıyorlar yoksa cvdekilere göre mülakat falan mı skype üzerinden vs?
  • İyi okullardan daha fazla insanin yurt disina gitmesinin sebebi okullarinin isimleri degil, hicbirini bilmiyorlar zaten.

    O okullardakiler daha caliskan ve/veya daha zeki insanlar ve ayni zamanda iyi ingilizcesi var, o yuzden de daha cok gidiyorlar.

    İyi lisedekilerden de iyi universitelere daha cok giren olur mesela, bu da ayni prensipten, yoksa universite giris sinavina daha iyi hazirlamiyorlar.
  • Tipsiz_Tatlı_Karakter kullanıcısına yanıt
    Ogrenci misin?

    Mezun olan cogu insan universite egitiminin cok onemi olmadigini ve cogu seyin meslegi icra ederken ogrenildigini bilir.

    Ben de top denilen bir okuldan mezunum, ismi ve sosyal konularda bana kattiklari disinda oyle cok faydasi olmadi, yine calistikca ogrendim.
  • Tipsiz_Tatlı_Karakter kullanıcısına yanıt
    yurtdışında çok odtülü de var diğer bölümlerde var. 2yıllık mezunlarda çok.hatta lise mezunları da çok. her telden adam var... her profilden adam var yurtdışında... odtülü itülü tanıdıklarım hep ayrıldı zamanla.atıldılar.çünkü zora gelemediler.burunları biraz havadaydı. tüm odtülü boğaziçili böyledir demiyorum. burdakiler gittiler.

    yurtdışında ağaçlar pembe değil,insanların 3kulağı yok. hemen hemen tr ile aynı.gitmek isteyen kişi birtürlü gider..bence yurtdışına gitmek çok büyük başarı da değil..

    zira tüm ülkeler vize de istemiyor. vize istemeyen ülkenin birinden dolgun maaşlı iş bulup gidebilirsin.

    yurtdışına gitmek başarı değil. herkes gider.o önemli değil. önemli olan; ne kadar para biriktirebiliyorsun orada yada 300-400bin dolar değerinde eve mortgage ile girebildin mi 50yaşında evin sahibi oluyor musun?önemli olan bu. yoksa ben kira ödeyerek ayı zoraki sıfıra sıfır kapattıktan sonra paristeyim londradayım diye konu açsam foto paylaşsam ve orada yılları geçirsem ne anlamı var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 24 Aralık 2019; 9:26:34 >




  • Şart değil. Yurt dışında okumak için veya çalışmak için tonlarca bilgi içeren video, makale vs. var. Araştırmıyorsunuz hiç.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.