Şimdi Ara

Yurt disinda pilotaj okunur mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba bu sene yks sınavına gireceğim Anadolu Üniversitesi Pilotaja en son 1600le falan kapatmıştı sanırım sıralama olarak. Özel üniversitelerde tam burs varmis biliyorum bunun yanında %50 burs gibi bir şeyler de var mi? İlk 1000e girmeyi biraz zor görüyorum fakat burs kazanabilirsem babam özel üniversite gonderebilecegini söyledi veya diyelim kazanamadım ben yurt disinda okumak istiyorum aslında. Elimizde 80 90bin dolar civarında para var bunu ekonomik açıdan yeterli mi anlaminda söylüyorum yanlış anlaşılmasın pek bir bilgim yok hangi ülkede veya Amerikada diyelim bu parayla okumam, iş bulmam, yaşamam en önemlisi mümkün mü?



  • hayır.

    git o paraya, avrupa/uk de sağlıkla ilgili bölümlerden birini oku, 2. yıl sonunda işe başlarsın.

  • Avrupa ve Amerika'da pilotaj için daha yüksek bir bütçe ayrımak gerekebilir. Pilotaj yerine diğer lisans bölümleri okumanı tavsiye ederim.

  • Bildiğim kadariyla yurtidşindan alinan pilotaj lisansı türkiyede geçerli olmuyor galiba.(dönüştürmek icin ekstra sinavlara girmek gerekebilir ve ucus yapmak gerekebilir)
  • Brotha B kullanıcısına yanıt
    Biraz daha ayrıntılı verebilir misin? Avrupada diyelim Almanyada üniversite okuyup orada çalışabiliyor muyum? Üniversite direkt parasını verince okunuyor mu yoksa dil sınavı falan mı var? Önerebileceğiniz bir bölüm var mı? Benim kararım biraz değişti aslında, burada iyi bir universitede mühendislik okuyup yurt disinda çalışmak istiyorum bu mümkün mü? Fizik mühendisi olsam mesela gidip almanyadaki şirketlere basvurabiliyor muyum
  • aksinaletinsan kullanıcısına yanıt
    Burada mühendislik okuyup avrupaya iş basvurabiliyor muyum? Sağlıkla ilgili derken örnek verebilir misiniz oradaki üniversiteleri parasını verip okuyabiliyor muyum yoksa dil sınavı falan da mı geçmem lazim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnarCHY012

    Burada mühendislik okuyup avrupaya iş basvurabiliyor muyum? Sağlıkla ilgili derken örnek verebilir misiniz oradaki üniversiteleri parasını verip okuyabiliyor muyum yoksa dil sınavı falan da mı geçmem lazim

    Müh te; Odtü boün bilkent haricinde, eğer bir yeteneğin yoksa avrupa seni almaz!

    sağlık, burdaki sağlık myo bölümleri ordada 2-3 yıllık olarak okunuyor. Detaylar için Danışmanlık şirketiyle görüş. Hem daha ucuz hemde hızlı işe giriş sağlarsın.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thegates1

    Bildiğim kadariyla yurtidşindan alinan pilotaj lisansı türkiyede geçerli olmuyor galiba.(dönüştürmek icin ekstra sinavlara girmek gerekebilir ve ucus yapmak gerekebilir)

    Tam tersi dostum. Türk lisanlarını kabul etmiyorlar.

  • https://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/shgmden-pilotlarla-ilgili-onemli-duyuru.html


    Hocam bahsettiğim haber buydu.Pilotaj hakkinda pek fazla bilgim yok bu yuzden yanliş olabilir.

  • Pilotaj bölümü artık gerek olmayan bir bölüm artık ayrımcılık olmadan AÖF mezunu dahil THY Akademi'de yada özel uçuş okulları'ndan Pilot olarak mezun olabiliyor iş sorunuda yok açık var hatta geçen sene bu şart Önlisans mezununa kadar bile düşürüldü o yüzden Pilotaj okumak gereksiz.Fiyat olarakda sizin dediğiniz rakamlara yakın aynı şeye geliyor biraz daha ucuz, THY'de ücetsiz sınav ve diğer aşamalardan geçince 10 sene sözleşme yapıyor maaşınızdan kesiyor sonra.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeltaLeonis -- 16 Temmuz 2021; 9:35:21 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.