Şimdi Ara

Yurt dışında Türk hattı kullanımı ve IMEI problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Yurt dışında yaşıyorum ve banka uygulamalarına vs erişebilmek için türk hattımı ikinci hat olacak kullanıyorum, malum sms almak gerekiyor. BTK ise geçenlerde telefonumun kayıt dışı olduğunu ve kapatılacağını belirten sms gönderdi. Türk hattımı kullanmaya devam edebilmem için illa telefonu tr kaydına aldırmam mı gerekiyor? Yoksa itiraz edebileceğim bir yer var mı?




  • bu btk iyice kafayı yemiş. yurt dışı telefona yurtdışında tr sim takınca nasıl olurda sms gönderirsin sen allahım çıldırmamak elde değil.


    soruna gelecek olursak hocam telefon tr sınırları içine girmedikçe yurtdışında yurtdışı operatör baz istasyonlarına bağlandığı sürece sorun olacağını sanmıyorum çünkü btk orda müdahale edemez. ama ne zaman tr sınırları içine girip telefon tr baz istasyonlarına bağlanırsa o zaman sıkıntı başlar. imei kaydı olmadığı için telefonu erişime kapatır. yani uzun lafın kısası türkiyeye gelene kadar yaşadığın yerde problemsiz kullanabileceğini düşünüyorum ama buraya gelince pasaportt kaydı şart gibi gözüküyor

  • Cevabın için çok teşekkür ederim hocam. Gerçekten kafayı yemişler, nereden para gelir onun derdindeler.


    Türk hattım yurt dışındaki baz istasyonlarına bağlanarak değil de wifi üzerinden çalışıyor. Umarım dediğiniz gibi BTK kapatsa dahi buradan kullanmaya devam edebilirim. TR'ye döndüğümde de kısa süreli ABD hattımı kullanırım, yeterki BTK'ya para gitmesin buradaki servis sağlayıcısına daha fazla vermeye razıyım.

  • Minnesotalı Henry kullanıcısına yanıt

    VoWIFI üzerinden telefon marka-modeli farketmeksizin kullanabilirsiniz Türk hattınızı dünyanın her yerinde, Türkiye'ye gelseniz bile aynı şekilde. 120 günlük süreç VoWIFI için işlemiyor.


    Baz üzerinden bağlanıyorsanız da aynı şekilde dünyanın neresinde olursanız olun 120 günlük süreç başlar ve dolduğunda şebeke gider.

  • TheBCD T kullanıcısına yanıt

    Şebeke ayarlarından pek anlamıyorum ama wifi haricinde baz istasyonuna bağlandığını hatırlamıyorum. Telefonumun internetle bağlantısını kestiğimde ise ikinci hattım (TR hattı) SOS'e geçiyor.


    120 günün sonunca wifi üzerindende olsa şebekem gidecek mi?


    Cevabınız için teşekkür ederim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.