Şimdi Ara

yurt dışından gelen telefon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam
    arkadaşlar bi telefon almayı düşünüyorum günlerdir bi kaç model arasında gittim geldim en iyisi n82 gibi duruyo yalnız benim için çok pahalı 2. el almayı düşündüm genelde dışardan gelme satılıyo merak ettiğim şu dışardan gelen telefonların ne gibi dezavantajları var garanti yönünden bi sıkıntı olur mu bir de makbul olanı sanırım finlandiya yapımı olanlar?
    bilgilendirirseniz sevinirim..



  • yurt dışından getirdiğin telefonun garantisi türkiyede geçmiyor benim bildiğim bu
  • nokia servisine verip ardından para bayılcaz diyosun yani
  • Evet öyle ama garantili bile olsa bi ton sorun çıkarıyolar
  • o zaman çok ta bi dezavantajı yok
  • Garantisiz olur o kadar.Tabi orjinalse.Çin malı olmasında...
  • Peki yurtdışından bi telefon getirtsek (N95 8GB) ama bu telefonun yurtdışında alınırken garantisi olsa ve faturasını getirsek getirirken... sorun çıktığında nokia servisine götürürsek faturayla birlikte telefonu yinede mi garantili olmaz?
  • Evet garantisi olmaz srkanu arkadaşım. Bir ürün sadece satıldığı ülke sınırları içersinde garantili olmakta. Ben böle biliyorum. Ve kime sorsam bu cevabı alıyorum.
  • o zaman finlandiya malı olursa rahatlıkla alınabilir
  • quote:

    o zaman finlandiya malı olursa rahatlıkla alınabilir


    Alman üretimi de var Nokia'nın,sadece Finlandiya'ya takılmayın...
  • sony nin fotoğraf makinalarında kameralarında falan yurtdışı garantisi Türkiyedede geçiyor belki sony ericson telefonlardada geçiyordur.. Aynısı nokiada olabilir..
  • Yurtdışından gelen birçok malda TR garantisi yoktur. Buna Nokia'da dahil..
  • arkadaşın dediğine göre zaten garanti olsa da sorun çıkarıyolarmış ama bi yerde nokia nın uluslararası garantisi olduğunu duymuştum
  • quote:

    arkadaşın dediğine göre zaten garanti olsa da sorun çıkarıyolarmış ama bi yerde nokia nın uluslararası garantisi olduğunu duymuştum


    Yahu demek istediğim,garantili bir telefon alsanız bile herhangi bir hata olunca ya kullanıcı hatası diyolar,ya garanti dışı bu sorun diyolar,ya tamir bile edemiyolar,ya iyice bozuyolar... Forumda bu konudan muzdarip onlarca kişi var. Onun için dedim garantili bile olsa bi ton sorun çıkarıyolar diye.
  • Nokia cihazla ilgili bir sorun olduğunda sakarya daki yetkili yerle iletişim kurmakda fayda var. Ben Yalova da yaşıyorum bizim burda 6630 telefonumu götürmüştüm aldığım yere kamerasının video çekme kısmı hata veriyordu hafıza dolu diye. Hafızasında 10 MB boş yer olmasına ragmen. Virüs filan girmiş diyip format çekmişlerdi 60 YTL almışlardı sebebide virüs olduğu için telefonda bu kullanıcı hatası oluyor dediler. Sonra telefonu bana teslim ederlerken hafıza kartını tekrar taktıkların da gine aynı hatayı verince yeni hafıza kartı taktılar sorun düzeldi. Ama kafamı kurcalayan bir şey vardı bende Nokia firmasına telefon açıp durumu birdirdim bana önce yalova danışabilirsiniz şu numaraya diye numara verdiler bakdım benim telefonu aldığım yer bende onlara zaten bu yere götürmüşdüm dedim bunun üzerine sakaryadaki teknik servis numarasını verdi telefon açıp durumu anlattım bana adamın anlattığı şey biraz beni şaşırttı çünkü sakaryadaki servis bana cep telefonuna virüs girmesinin kullanıcı hatası sayılmadığını ve telefonumun sorununun garanti kapsamında olduğunu birde telefonun yeni hafıza kartı verilmeyip eski kartdaki sorunun çözülüp öle teslim edilmesi gerektiğini şöledi.

    Bunun üzerine yalovada bulunan ve telefonu aldımız kvk ve türkcell bayisi olarak hizmet veren yeri aradık.Nokia merkezle bu konuda konuştumuzu ve onların bizi sakarya teknik servisine yönlerdirdiğini ve oranın bize bu bilgileri verdiğini şöledik. Bunun üzerine telefon numaramı istediler ve yarım saat sonra arayıp bizi bilgilendirceklerini şölediler.

    Tam 30 dakka sonra aradılar. Gelip paramızı geri alabilcemizi şölediler.Ödemeği kredi kartıla yapmıştım o yüzden kredi kartını tekrar geçip ödemeği iptal ettiler. Bölece bankaya 60 YTL kerdi kartı borcu ödemekden kurtulmuş oldum.

    Nokia ilgili sorun yaşarsanız Nokia merkezi arayıp Sakaryada bunulun teknik servisin numarasını alıp onlarla konuşup sorununuzu çözmeye çalışın arkadaşlar çünkü Nokia Telefonlarla İlgili en iyi bilgiye Sakarya Servisi sahip. Çünkü Nokia merkezi bile bu tür konularda bilgisahibi değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 27 Ağustos 2008; 15:12:41 >




  • bunu söylemen çok iyi oldu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.