Şimdi Ara

YURT DIŞINDAN TV GETİRMEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
22
Cevap
2
Favori
6.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kendi aracımla yunanistan'a gideceğim, 75 " tv alayim diyorum, ipsala'da sadece 80 euro trt bandrolü mü öderim, ayrıca kdv vs de alırlar mı?


    teşekkürler.




  • Kdv yok..Sadece Bandrol Ucreti var, Tv boyutuna gore maksimum 80 euro...

    Yunanistan dan Alacaginiz Tv'nin Kdv'sini geri alabilirsiniz ama, Yurt disina goturdugunuz icin ( Turkiye'ye )

    Kredi kartindan alirsaniz bankaniza Kdv geri istiyorum diyebilirsiniz..Yada Yunanistan sinir kapisinda Kdv geri alabilirsiniz arastirmak lazim..
  • Çıkarken gümrük memurlarına bir sorun bence. Yürürlükteki mevzuata göre 55 cm'den (21 inç) büyük ekranlı tvler yolcu beraberinde getirilemez. TV'ye el konulabilir.

  • hibo H kullanıcısına yanıt

    Ben gorustum memurla, hicbir sikinti cikmiyor, adamlar otobusle getiriyormus bagajda, 75 85 inc..Oyle Yasak falan yok yani..

  • He, devlet de enayi zaten, yazdığı kanunu uygulamayacak, buyrun herşey serbest diye.

    Adamlar 10 dolarlık yurtdışı alışverişi bile vergilendirdi. Kaldı ki 85 inç tv'yi vergisiz, şartsız, şurtsuz buyur geç diyecek...



    www.mfa.gov.tr
    TÜRKİYE’YE AİT GÜMRÜK BİLGİLERİ / T.C. Dışişleri Bakanlığı
    https://www.mfa.gov.tr/turkiye_ye-ait-gumruk-bilgileri.tr.mfa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hibo -- 27 Kasım 2023; 19:21:5 >
  • Bandrol parası yazmislar orada 65" vs hepsinin ayri fiyati var, izin vermeseler ayri fiyat bicmezlerdi sanki.

  • hibo H kullanıcısına yanıt

    Ne anlatiyosun Hacim sen, Ben muayene memurlariyla calisiyorum isim geregi. Ayrica Ipsala'da ve kapikule de gorevli Muayene memuru arkadaslarimla da gorustum..Kac tane Tv geliyormus oyle, playstationlar, Kameralar, fotograf makineleri..Kendileri Muayene ediyor urunleri..Muhafaza memurlari degil..

    Muhafaza memurlari kacak islere bakiyor..Muayene memurlari gelen mallara bakiyor..Illegal bir durum yok ortada belirtmek isterim ayrica..Her sey Legal..Bandrol faturasi da veriliyor..Bilmeden bos yorum yapma bir zahmet..


    Burada Vegi yaziyor mu ? Urun 1500 Euro'yu asarsa Beyanname yazilabilir..Bandrol disinda bir sey odenmiyor

    Soru: Yolcu beraberinde getirilen elektronik cihazlar için bir ödeme yapmak gerekir mi?Cevap: Evet, ticari ithalat maksadı dışında yurt dışından getirilecek olan elektronik cihazlardan bir defaya mahsus olmak üzere TRT adına “Bandrol ücreti” gümrük idarelerince tahsil edilmektedir. Ayrıca, yolcu beraberinde getirilen televizyon için ekran boyutuna göre değişen miktarlarda TRT bandrol ücreti tahsil edilmektedir.


    2011 yilinin Genelgesini yaziyorsun :))

    Resmi gazete de 2019 'da degisti...


    Yurt Dışından Uçakla ya da Arabayla Elektronik Eşya Getirmek

    Yurtdışından televizyon getirmeye karar verdiyseniz, bunun için ufak bir gümrük prosedürü uygulanıyor. 2019 yılından itibaren geçerli olmaya başlayan bu prosedür “Bandrol Ücreti” olarak adlandırılmaktadır. Yurtdışından getirilen elektronik cihazlardan tek seferlik bandrol ücreti alınmaktadır. Ticari ithalat maksadı dışında yurtdışından elektronik eşya getirmek isteyen kişilerin getirebileceği eşya listesi şu şekildedir;

    Televizyon
    Radyolar
    Video oynatıcılar
    Televizyon ağırlıklı birleşik cihazlar
    Radyo ağırlıklı birleşik cihazlar
    MP3, MP4 çalarlar
    Cep telefonları
    Yurt Dışından TV Getirmek 2023 Yılı Televizyon Bandrol Ücretleri
    Cumhurbaşkanı tarafından 23 Aralık 2019 tarihi kararıyla Resmi Gazetede 1841 karar sayısı ile; ” Ticari ithalat maksadı dışında yurt dışından getirilecek televizyon, radyo, video ve birleşik cihazlar ile bunların dışındaki görsel ve/veya işitsel yayınları labilen cihazlar için bir defaya mahsus ve 2020 yılı için geçerli olmak üzere aşağıdaki belirtilen ücretlerin alınmasına, 3093 sayılı Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Gelirleri Kanununun 4 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.” yayınlandı.

    Televizyon Euro
    0 Ekran – 51 Ekran 10 €
    52 Ekran – 67 Ekran 16 €
    68 Ekran – 85 Ekran 22 €
    86 Ekran – 116 Ekran 34 €
    117 Ekran – 148 Ekran 40 €
    148 Ekran – Yukarısı 80 €
    Oto Televizyonu 8 €
    Uydu Alıcıları 7 €



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 28 Kasım 2023; 1:29:33 >




  • Max_Payne M kullanıcısına yanıt

    Siz yine de çıkarken sorun gümrükte...

  • Backstreet kullanıcısına yanıt

    hocam buradaki şu madde kafamı karıştırdı,


    "Evet, ticari ithalat maksadı dışında yurt dışından getirilecek olan elektronik cihazlardan bir defaya mahsus olmak üzere TRT adına “Bandrol ücreti” gümrük idarelerince tahsil edilmektedir. Ayrıca, yolcu beraberinde getirilen televizyon için ekran boyutuna göre değişen miktarlarda TRT bandrol ücreti tahsil edilmektedir."


    bir defa bandrol ücreti alınacak demiş sonra ayrıca diye belirtip yine bandrol ücreti demiş. 2 kere mi alıyor anlamadım  

  • Max_Payne M kullanıcısına yanıt

    Ayrica dedigi Tv boyutuna gore demek istiyor 2 defa almiyor yani ..Bandrol ucreti aliyorum ama Boyutuna gore demek istiyor..D3 kapisi var kapikule de, oraya odeme yapiliyor.


    Ayrica vergi iadesi alacaksiniz. Yani yurtisindan alinan urun oranin vatandasi olmadiginiz icin, size vergisiz satmak zorunda..Vergili satiyor ama iade oranin gumruk idaresiyle faturayi ibraz ederek geri odeme aliyorsunuz.. Ya da banka karti ile alinirsa Bankayla iletisime gecip faturayi ibraz edip, banka size geri iade ediyor bildigin kadariyla ama Banka tarafini iyi arastirmak lazim..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 28 Kasım 2023; 9:41:4 >
  • Şimdi faydam dokunsun diye yazıyorum. Plasio.gr. Selanikte 3 şubesi var. Dedeağaçta yok. Oradan aldığın ürüne Ürünlere taxfree faturası kestiriyorsun, gümrükte kaşe vurduruyorsun. Taratıp Plasioya mail atıyorsun kaşeli faturayı. 1-3 hafta içinde verdiğin ibana %24 vergiyi iade yatırıyorlar. Dedeağactan alışverişte skroutz.gr var. Ama globalblue ile çalışıyorlar. İpsalada freeshopun içinde deski. Yine gümrükte onaylattığın faturanın vergi iadesini alıyorsun ama %24 den komisyon alıyorlar. Yılbaşında selanikte olacağım bende. İphone, dyson, dji, birde şarap dolabı alacağım. Fiyatlar zaten kafadan %24 taxfree li ve bir de türkiyeden zaten uygun fiyatlı. Turbo diye bir tv markası var 65 euro 32 inch full hd tv. Plasio.gr ye bakmanızı tavsiye ederim. Bandrol işine gelince yakalanırsan öylei yakalanmazsan ( yakalanmayacak boyutta olursa kutun üstüne valiz vs) transit geçiyorsun. 80meuro iyi para bandrol için




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rakkas79 -- 29 Kasım 2023; 20:30:15 >




  • yukardaki arkadaş en dogrusunu yapıyor 8 ay yurtdışındaytım türkiyeye geldim ülkedeki elektornik ürünler bile dahada kalitesizleşmiş.tv ye baktım ben o tv'Yİ yurtdışında 3,4 tane çeşitini gördüm türkiyede ürünler bitik vasiyette..yunanistana giderken hisense markalı tv ürünü araştırabilirimisin hocam.

  • Merhaba başlık eski ama ne yaptınız bilgi verebilir misiniz? İki kişi 2 ya da 3 adet 75 inç tv getirmek istiyoruz Yunanistan'dan. Aynı fatura olması sorun olur mu?

  • sebosentez kullanıcısına yanıt

    Ayni fatura olmaz, ayri ayri olmali ve alan kisiler adina olmali..Yoksa Kalir maliniz..

  • 75 tvyi nasıl bir araca sığdıracaksınız?

  • QRX kullanıcısına yanıt

    Otobusle ? Otobusle getiriyorlar , Otobusle Edirne, Edirne den yunanistana Otobusle, donuste o sekilde yapiyorlar genelde..

  • Backstreet kullanıcısına yanıt

    otobüs hiç mantıklı değil gibi, şahsi araçla(dublo tarzı) gidip getirmek daha mantıklı, batumda sony center var mı acaba?

  • payda P kullanıcısına yanıt

    Batum' da da vardir elbet..

  • merhabalar konu baslıgını gorunce yazmak istedim. gelecek ay singapore a gidip gelecegim. gelirken güzel bir TV getirmek istiyorum. Tr ile fiyatlara baktıgımda neredeyse %50 ye yakın fiyat farkı cıkıyor. Yddısından tv getirmek isteyen arkadaslarda son durum nedir? Tv leri sorunsuz getirebildiniz mi? gümrükteki prosedur nedir tam olarak ? tskler

  • düş_man kullanıcısına yanıt

    Tam olarak aynı evredeyim. Getiren arkadaşlar yanıtlayabilirse müteşekkir olurum.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.